Napisano 15 Maj 200519 l Własnie skończyłem model Noki 3650 do minibitwy. Modeling: 3ds maxie 7, Rendering: Vray, Tekstury: Photoshop + uprzejmość RA :D Zapraszam do komentowania! Pozdro!
Napisano 15 Maj 200519 l jeśli chodzi o render 1:0 dla ciebie, jeśli o modeling 1:0 dla RA, jak połączycie siły to będzie bajer ;) chociaż w obu przypadkach moglibyście obciąć kadr po bokach albo czymś wypełnić te luki :P pozdrawiam
Napisano 15 Maj 200519 l mi sie podoba starsznie rendering swietny jesli chodzi o modeling jest super gartuluje swietna pracka
Napisano 16 Maj 200519 l powiem tak: modeling jest prawie taki sam jak u RA, ale za to rendering jest duzo lepszy (przedewszystkim kamera-aparat). Czyli moim zdaniem wygrales :]
Napisano 16 Maj 200519 l Kolejna zajefajna pracka :) Pomyślalem se że wziąłeś i skopiowales pracke RA ;] Le czemu nokia to temat tej bitwy. Przecierz nokie to taki szmelc ...
Napisano 16 Maj 200519 l Autor Loozack -> Dobrze wiem, że w modelingu na tle RA jestem noga :D A render? Pozwól że coś zacytuje :D: " - Janie, świetnie się spisałeś! - Ja nie, V-ray!" A puste luki po bokach są też w oryginalnej reklamie tej komy :) Może jeszcze coś z tym zrobie. Piotr Dobosz -> Dzięki bardzo! DonVito Corleone -> Szczerze, mało ważne jest dla mnie kto wygra. IMO liczy się dobra zabawa i możliwość zdrowej przyjacielskiej rywalizacji. Ale i tak wielkie dzięki :) DraB -> Dzięki! Teraz można by dyskutować, czy nokia robi dobre komy czy nie, ale na szczęście ten temat temu nie służy :) W końcu każdy ma własne zdanie i własny gust. Pozdro!
Napisano 16 Maj 200519 l hhe chris przebiłeś RA, nie da sie ukryć, fotorealistyczny renderek tylko ten lewy przycisk stracił na jakości podczas zapisu do jpg :) pozdro tak trzymaj,
Napisano 16 Maj 200519 l ---chris--- ja powiem krotko:) modeling-->4+\6 ;) wiedac lekkie krzywizny...... rendering-->6\6 100 rzy bardziej podoba mi sie twoj render niz RA:) ale model odwrotnie:) wiec remis a jest takie przyslowie gdzie dwoch sie bije trzeci korzysta ;) aha i wazna sprawa zarzuc siatka (nie kazdy lukal do minib:) pozdro
Napisano 16 Maj 200519 l Rendering luxxx :D, modeling troszke gorzej [wygrywa tutaj RA]. Baardzo ladnie ogolnie :D. +5/6 :D
Napisano 16 Maj 200519 l No oczywiście render jest super ! ale za to model to RA. Moze zrobcie razem jakąs pracke do bedzei cudo ! :)
Napisano 16 Maj 200519 l Autor hindus -> Thx, ale głupio mi słyszeć, że przebiłem RA. Może efekt końcowy lepszy, ale jak już wspominałem - w modelingu na tle RA jestem noga... nielot007 -> Dzięki! Z tym remisem bym się nie pogniewał :D Trzeci powiadasz... Oby był ten trzeci... A tak piknie się bitwa zapowiadała... Siatka na dple :) Mt.Knysha -> Dzięki. JunioR -> Taa :) Już widze jak z RA tworzymy zespół i podbijamy świat jako drugie Evermotion :D (Nie głupi pomysł :P) ------------ A tutaj moja brzydka siatka :): Pozdro!
Napisano 16 Maj 200519 l Jestem pod ogromnym wrazeniem. Zwlaszcza rendering... miod. I mowilem, ze nie umiem renderowac a nikt mnie nie sluchal. :P Chyle czolo... Pomysl z team'em jest calkiem... moze tez zrobimy stronke i bedziemy zarabiac na tutkach, co? :D edit: To sa same vraylight'y??? pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200519 l twoja siatka wygląda zdecydowanie gorzej jednak mimo to model jest tylko troche słabszy ale j.w. wymiotłeś renderingiem ciekawe czy kroś jeszcze skończy tą nokie ??
Napisano 18 Maj 200519 l Autor Sorki, że wcześniej nie odpowiadałem, ale zagapiłem się :P RA -> Thx masta! :D Tak to są same vray lighty :) Spróbuj - może będzie lepiej u Ciebie wyglądało. P.S. myśl...Myśl!...MYŚL!!! (wiesz nad czym) :D LOL Marvey -> Sitka wygląda gorzej, bo użyłem znacznie mniejszej ilości poly, no i oczywiście nie poukładałem ich tak dobrze jak masta :) Też jestem ciekaw czy ktoś wogóle ruszy te nokie...