mkk3a Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 kolejny wip, co oczywiscie nie oznacza, ze tamten projekt porzuciłem po prostu chcialem sie zająć dla rozluznienia czyms łatwiejszym (w sumie modeling dosyć prosty jest, a i z teksturkami mam nadzieje sobie dobrze poradzić) nie zamierzam robic całej postaci, bedzie to raczej "portret", choc zobacze jak mi pojdzie... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 No no musze przyznać że ciekawy to portret bedzie. A co do tekstur to polecam te z 3d total texturki alienów. A i jeszcze jedno możesz dać render z większym MS?? Powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 mi to przypomina ta slawna FORG z tego teledysku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 A jakiś Jabba mi się akurat walał po dysku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 narazie mało widać :P z tym nosem cos nei tak :o btw Leru fajną masz sygnaturke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 trochę postępów w pracy: w modelowaniu uznałem, ze juz najwyzszy czas zrezygnować z modifiera symmetry (choc ciezko mi było) poza tym zacząlem robic teksturke (na razie tylko bump, bo nie bede wszystkich zmarszczek i "grudek" na skórze modelował recznie) no i siateczka bo i tak bedziecie zaraz sie o nią prosić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 ZBrushem go! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 fajne, naprawde fajne. pracuj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 heheh model spoko ale przypomina mi pewnego nauczyciela z gimnazjum bleee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 kolejny update - tym razem juz są az dwie teksturki - bump i diffuse (oczywiscie wymagające jeszcze kilku poprawek) zamierzam jeszcze dodać fragment ręki i takie smieczne coś, co trzyma w ustach - jak na obrazku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Bardzo fajnie ci to wychodzi. Tylko nie zamieściłeś ostatnich renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 29 Maj 2005 Autor Share Napisano 29 Maj 2005 render po dzisiejszej krotkiej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 29 Maj 2005 Share Napisano 29 Maj 2005 oooo jabba :D fajny fajny. baaardzo podobny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2005 mały apdejt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Nie no super ale to bedzie tylko leb czy bedzie caly Dżaba? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Ale chudziutki ten jabba :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 racja, jak na Jabbę trochę za chudy. Bardziej rozlazły powinien być. Ale to może Twoja interpetacja więc jeśli tak to jest super :D Ciekawy materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Jabba zawsze mi się kojarzył z kupą gów.. ;] Świetna kupa !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1712 Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 odrazajace ochydne, nie da sie na to patrzec czyli tak jak powinno byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Swietny Dżabaz ;) Ale zrob cala scenerie, jak z ROTJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 mkk3a...fajna zaba...ale pokazujesz strasznie ciemne rendery...jabba czesciej pokazywany byl w jasnych slonecznych scenach gdzie bylo widac ladne reflexy na jego wodowatej skorze ;) mw4d nice avatar ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Czerwiec 2005 Share Napisano 8 Czerwiec 2005 super, super b. podoba mi sie ten materiał głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 9 Czerwiec 2005 Share Napisano 9 Czerwiec 2005 Nie ma co gadać. Super ci to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2005 moze za bardzo nie widać zmian, ale jednak są - nieco zmieniłem jego kształt (bardziej szerszy) - nieco inne mapy bump i displace - oświetlenie (próbowałem tez zrobić scenke w stylu Tatooine, ale jakos taka mi sie bardziej podoba) Phantom - mi sie jednak wydaje, ze Jabba był własnie czesciej pokazywany w ciemnych lokacjach - nieco zmieniłem specular na skorze poza tym po ostatecznym renderze zamierzam jeszcze co nieco popoprawiać w photoshopie (jakies filtry, krzywe, poziomy, moze jakieś speculary wyrenderuje na osobnej warstwie... jeszcze sie zobaczy) co powiecie na to, aby mu dodać jakies gluty? :) w filmie dosyc często mu cos wyciekało z nosa i gęby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi