darkelf Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 jeszcze 1: lista tych ktorzy przybeda: http://free.of.pl/c/clavebonki/kontakty.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 wstepny layout strony dojdzie jeszcze wiecej dzialow...tylko nie wiem jakie macie jakies pomysly?? i od razu mowcie co ma byc w tych dzialach pozdr P.S. sory za jakosc.,..ale wiecie ta kompresja...na stronce bedie w hi-resolution Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 Wow:) Takie coś w tak krótkim czasie:) [piwo][piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 Na stronce proponuje dać dział grafika, w którym będą 2 poddziały: 2d i 3d. Tam będziecie wrzucali pracki dotychczas stworzone :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 :) dawajcie propozycje dzialow pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 Może dodasz dział który bedzie ogólnie opisuwał Warha dla tych którzy go nie znają:) \"Świat Warhammera\" czy jakoś tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c00pa Napisano 21 Czerwiec 2003 Share Napisano 21 Czerwiec 2003 Chcialbym sie podpiac do projektu jako grafik Hi-poly. Potrzebny mi jest dokladny scenariusz intra cz czegos w tym stylu i moze byc cool :D POZDROWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 22 Czerwiec 2003 Share Napisano 22 Czerwiec 2003 czekaj na rada :) on ci twoje przeznaczenie ukaże w naszym teamie...albo i nie :) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 22 Czerwiec 2003 Share Napisano 22 Czerwiec 2003 ee...eeee....eeee... 5 minut? no tak... :P no wiec... eee... musze pomyslec :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 22 Czerwiec 2003 Share Napisano 22 Czerwiec 2003 luudzie pisszcze jakie maja byc dzialy i co ma byc wnich bo przez to stronka stoi wmiejscu !! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2003 Proponuję dział Historia projektu i zgłaszam swój akces do pisania newsów i redagowania strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2003 Originally posted by c00pa Chcialbym sie podpiac do projektu jako grafik Hi-poly. Potrzebny mi jest dokladny scenariusz intra cz czegos w tym stylu i moze byc cool :D POZDROWY Hihihihi dokładnie jak to napisał Phantom. Możesz zaszpanować jakąś pracą ? Odezwij się do mnie to jak scenariusz intra będzie to ci go podeślę a ty mi pokażesz swoje pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 23 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Podsumawnie GoDa przez DarkElf\'a LUDZIE: DZIAL | CHIEF | SLUDZY :P 2d grafika phantom giorgione, (anderton) 3d grafika pablo darkelf, sasqoc, felav, klicek, radx, scenariusz willow(felav) dungal, organizacja darkelf,radx kod sylwiusz TRYB PRACY: scenarzysci daja zlecenie do szefa graf3d... on to rozdziela i daje zlecenia grafikom. potem szeef 3d zbiera prace i daje do teksturowania graf2d. a potem implementacja przez koderow :). scenarzysta musi podac czy model ma byc z palcami czy bez palcow(jezeli wazny to raczej z a gdy 2planowy to moze byc bez). SCENARIUSZ: Wiec przyjelismy scenariusz willowa z wersja wejscia w portal z zamiarem zabicia/odwolania demona :p. STRONA: strona zajmie sie radx. nie ma konta :((. DEMO: Trzeba gdzies uploadowac demo gry(ktore ma sylwiusz). Zeby zobaczyc klimat :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Widze że jeszcze nikt o tym nie napisał, ale scenariusz został lekko zmodyfikowany przez felava i przyjeliśmy tą wersję jako ostateczną. http://www.felav.republika.pl/scen.htm Tu możecie to sobie obejrzeć:) Ustaliliśmy że narazie zajmujemy się projektowaniem, wstawianiem qestów, rysowaniem planów 1wszego miasta i jego okolic. Ja niestety musze wyjechać za granice na miesiąc i nie bede wiedział jak wam postępują prace:(,ale postaram się opracować pare spraw:) No to żegnam i pozdrawiam wszystkich:) do zobaczenia za miesiąc:) [papapa][papapa][papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 oj, przepraszam to miało być poście o scenariuszu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 co do www.... konto bedzie chyba na republice... a co do grafy...czekam na zadania aby je potem rozdielic.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Jesli będziecie się nudzić to możecie zacząś modelować, texturować skaveny... http://us.games-workshop.com/warhammerworld/warhammer/skaven/skaven.htm Tu macie linka. Skaveni będą gł. wrogami w 1wszym \"akcie\", więc wypadałoby poświęcić im troszke więcej uwagi(tzn. pare róźnych modeli, róźnych textór itd...). Jak wróce z wakacji to przywioze opis tej rasy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 wiec czekamy... felav proponowalbym zaprzegnac dungala. :) a co do konta, to pablo namiary daj radxowi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 i jeszcze jedno... napiszcie tutaj kto w co chce robic w grafice 3d? tzn kto postacie kto domy itd pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Pablo zrób schemat ogólny wyglądu stronki...znaczy co gdzie ma być itd...jej plan...a ja postaram się zrobić grafe do niej...Anderton robi wygląd menu gry...więc myśle że jej schemat pokryje się z sajtem :) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 oki...czyli moja odpada :P...dowiem sie pare rzeczy i napisze co ma byc na niej... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 nie nie odpada...wiesz pablo zrób tą stronke po swojemu...jak projekt pojdzie dalej...to się ją poprostu zmodernizuje pod kątem projektu :) i będzie spox :D ja wcale nie kce zabierać ci roboty jak tak bardzo kcesz :P pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Oto mój modelik - elf, araczej kobitka elf. Jeszcze do końca nieoteksturowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 kolejne ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 ostatnie ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 no wiec, fajna elfka, dorob cieciwe do luku... i niech jakis spec warhammerowy opowie sie, czy takie elfki byly :D. ale ogolnie fajna :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 a i jeszce jedno: aby system tworzenia dzialal poprawnie proponuje nie robic modelow bez wczesniejszego uzgodnienia tego z szefem(Pablem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 qrna...denerwóje mnie ten worhammer...po cholere trzymać się...tego...nie możemy własnych pomysłów użyć?? a nie ściągać z WH?? Bez przesady :) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 popieram Phantoma ;-) Giorgi- ile facoew? poza tym popraw troche ramie... I PISZCIE MI KTO Z GRAFIKOW CO CHCE ROBIC !! bo jak mam zadania rodzielac pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Przepraszam:(:(:(:(:(, ale miałem problemy z netem i nie mogłem wcale z niego korzystac przez parę dni - a ze mis ie nudziło powestało to coś - :D:D:D:D:D. Pablo - 1450 faców, ale postarqam sie troszkę zmniejszyc tę liczbę. Co jeszcze mógłbym zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Giorgi nie musisz zmniejszac ilsoci face\'ow bo Radx powiedizal ze do 2000 spoko mozemy robic...na razie tylko popraw te ramiona i potem czekaj na zadanie....poki scenarzysci mi ich nie przekaza to tedy rodziele je na zespol... Giorgi mam rozumiec ze Ty chcesz robic tylko psotacie?? pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Wrzuciłem liste przedmiotów do wymodelowania. Pablo możesz zabrać się za rozdzielenie tego: www.felav.republika.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Originally posted by Pablo Giorgi nie musisz zmniejszac ilsoci face\'ow bo Radx powiedizal ze do 2000 spoko mozemy robic...na razie tylko popraw te ramiona i potem czekaj na zadanie....poki scenarzysci mi ich nie przekaza to tedy rodziele je na zespol... Giorgi mam rozumiec ze Ty chcesz robic tylko psotacie?? pzodr Wszystko zależy od ciebie szefie:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 dzisaij rodziele zadania tylko czekam na odp. kto w czym sie czuje najlepiej na gg....oraz jesli chodzi o texturki...to graficy 3d to robia? czy zostawimy to dla grafikow 2d?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 no wiec... co do listy obiektow... to czy obiekty to bedzie kazdy talerzyk itd czyli jak w morrowindzie, czy jakos inaczej? Bo jezeli jak w morrowindzie, to proponuje aby sporzadzic mape i obiekty... jak miotla itp. felav: moge pomoc w stworzeniu mapki i ew. rozdzielaniu przdmiotow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 Mysle ze obiekty jak krzesla, stoly, talerze, itd... beda wspolne dla wszystkich lokacji, ale mozna je zrobic na samym poczatku. Ja tylko wypisalem ramy w ktorych to wszystko sie bedzie zawierac, jezeli ktos bedzie uwazal ze jego stol bedzie lepiej i realistyczniej wygladal zastawiony jakims rpg\'owym zarciem niech to zrobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 no wiec... moglbys to wyjasnic bardziej :). A co do zarcia... to mysle ze takich rzeczy to nie bedzie :P. Ale np. stuff typu talerz, kufel, beczulka z piwem... to tez trzeba zrobic :). I mysle ze to trzeba takze rozdzielic, a takze i napisac :D. Po porstu dac nam(grafikom) dokladna prace, ktora zgodzi sie z koncepcja scenarzystow, aby nie bylo... to nie tak mialo wygladc :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 a i jeszcze, z tymi przedmiotami chodzilo mi o to, zeby mozna bylo takze je podnosic ... (wsyzstkie kufelki itd... ale nie do przesady - stolu nie za bardzo bedziemy taargac :P). Dlatego przydaloby sie to modelowac :), i rozplanowac ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 24 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2003 PABLO: Ja robię nieruchomości [rotfl2]. I chciałbym powiedzieć, że na podsumowaniu GoDa przez DarkElfa jest napisane, że ja robię stronę chodzi o treść i newsy. Zdrówko [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 24 Czerwiec 2003 Share Napisano 24 Czerwiec 2003 oki jutro przydziele zadania pozdr P.S. przejmujesz stronke www...tzn szate graf. itd a ja moze zalatwie serwer...o poj. 1gb:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 24 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2003 No właśnie nie. Z oprawą graficzną bardzo dobrze wam idzię ja mogę dostarczyć teksty na stronę i obsugę tejże. [dresik] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 W takim razie daje tutaj dodatkowe obiekty do wymodelowania: talerz, kufel, beczka piwa, nóż, widelec, miotla, toporek rzeźnicki, swieczka, palenisko, garniec, łyżka Jeżeli przyjdzie wam cos jeszcze do glowy to piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 oki oto zadania : -talerz, kufel, beczka piwa, nóż, widelec, miotla, toporek rzeźnicki, swieczka, palenisko, garniec, łyżka- SASQ staraj sie tak aby nie mialy za duzo polygonow oraz otexturuj je -Budynek karczmy: drewniany, podmurowane fundamenty, dwupiętrowy. Na 1 piętrze główna sala i zaplecze/kuchnia, na 2 korytarz i 4 sypialnie- RADX calosc budynku bez wyposazenia nie powinna przekraczac 1000 polygonow i postaraj sie go ladnie otexturowac a jak bedziesz mial problemy to wtedy texturowanie komus innemu to przydzielmy -Wyposażenie wnętrz: główna sala - bar, ławy i krzesła; kuchnia - palenisko, stół, palik rzeźnika; góra - łóżka i szafki- FELAV tak jak mowilem wczesniej nie za duzo polygonow i otexturuj je -Krasnoludzki kupiec (4-5) z uczniem (5) (typowy grubszy dwarf, w miare wystawne, kolorowe szaty, jakieś złote koraliki w brodzie (tex), uczeń - młody dwarf, chudszy, skromniej ubrany- DARKELF - kupiec ma miec do 1500 facoew a iuczen do 1000...sprobj takze go ladnie otexturowac -Goniec/posłaniec (5), szczupły człowiek, lekko ubrany (jakaś skórzana kurtka), torba z pergaminami -KLICEK..postac do 1500 facew + texturki -Dwóch spitych żołnierzy (4-5) jakieś lekkie zbroje, miecz, bardzo mocno spici- GIORGI :) postacie do 1500 polys + j.w -Drwal (4), typowy drwal - tęgi człowiek z siekierą ;P- To juz ja sie tym zajme Teraz moze cos o texturkach... mysle ze texturka do: - przedmiotow w zupelnosci wystarczy rozmiar 256x256 a nawet 128x128 zobaczycie jak to wyjdzie w praniu - postacie do 1000 poly moga miec texturke 512x512 - te powyzej 1500 moga miec 1024x1024 Texturka na postac powinna byc jedna na cala postac...co do domow to caly budynek to jeden mesh oprcz okien i drzwi Jesli cos jest niezrozumiale walcie na gg... i co do texturek jesli sa za male to mnie skorygujcie I jeszcze jedno...co do tych postaci to albo robimy teraz albo kto umie to niech sobie narysuje concepta i robi...bo concepty od Andertona dopiero beda pod koniec tyg. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 dobrze, bardzo dobrze - o to mi chodzilo - gratulacje [piwo]. A wiec... ja krasnale... okej, ale mam pytanko... z konceptami to robimy czy raczej poszukac na wlasna reke czegos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 jak chcesz mozesz poszukac w sieci...i daj potem ten obrazek tutaj na forum...aby wszyscy sie na niego zgodzili... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 Oki! Jutro przynisę szkic i może siateczkę rycerzy!! :D:D:D:D:D:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 A na razie skończona elfka. Małe pytanko, czy ten obiekcik może mieć 1778 faców - elfka + uzbrojenie jak na rysunku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 Jeszcze jedno ujęcie. Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 jeszce jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Czerwiec 2003 Share Napisano 25 Czerwiec 2003 Ostatnie ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi