Napisano 21 Czerwiec 200321 l jeszcze 1: lista tych ktorzy przybeda: http://free.of.pl/c/clavebonki/kontakty.txt
Napisano 21 Czerwiec 200321 l wstepny layout strony dojdzie jeszcze wiecej dzialow...tylko nie wiem jakie macie jakies pomysly?? i od razu mowcie co ma byc w tych dzialach pozdr P.S. sory za jakosc.,..ale wiecie ta kompresja...na stronce bedie w hi-resolution
Napisano 21 Czerwiec 200321 l Na stronce proponuje dać dział grafika, w którym będą 2 poddziały: 2d i 3d. Tam będziecie wrzucali pracki dotychczas stworzone :D:D:D
Napisano 21 Czerwiec 200321 l Może dodasz dział który bedzie ogólnie opisuwał Warha dla tych którzy go nie znają:) \"Świat Warhammera\" czy jakoś tak....
Napisano 21 Czerwiec 200321 l Chcialbym sie podpiac do projektu jako grafik Hi-poly. Potrzebny mi jest dokladny scenariusz intra cz czegos w tym stylu i moze byc cool :D POZDROWY
Napisano 22 Czerwiec 200321 l czekaj na rada :) on ci twoje przeznaczenie ukaże w naszym teamie...albo i nie :) pozdro...
Napisano 22 Czerwiec 200321 l ee...eeee....eeee... 5 minut? no tak... :P no wiec... eee... musze pomyslec :P.
Napisano 22 Czerwiec 200321 l luudzie pisszcze jakie maja byc dzialy i co ma byc wnich bo przez to stronka stoi wmiejscu !! pozdr
Napisano 22 Czerwiec 200321 l Autor Proponuję dział Historia projektu i zgłaszam swój akces do pisania newsów i redagowania strony.
Napisano 22 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by c00pa Chcialbym sie podpiac do projektu jako grafik Hi-poly. Potrzebny mi jest dokladny scenariusz intra cz czegos w tym stylu i moze byc cool :D POZDROWY Hihihihi dokładnie jak to napisał Phantom. Możesz zaszpanować jakąś pracą ? Odezwij się do mnie to jak scenariusz intra będzie to ci go podeślę a ty mi pokażesz swoje pomysły.
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Autor Podsumawnie GoDa przez DarkElf\'a LUDZIE: DZIAL | CHIEF | SLUDZY :P 2d grafika phantom giorgione, (anderton) 3d grafika pablo darkelf, sasqoc, felav, klicek, radx, scenariusz willow(felav) dungal, organizacja darkelf,radx kod sylwiusz TRYB PRACY: scenarzysci daja zlecenie do szefa graf3d... on to rozdziela i daje zlecenia grafikom. potem szeef 3d zbiera prace i daje do teksturowania graf2d. a potem implementacja przez koderow :). scenarzysta musi podac czy model ma byc z palcami czy bez palcow(jezeli wazny to raczej z a gdy 2planowy to moze byc bez). SCENARIUSZ: Wiec przyjelismy scenariusz willowa z wersja wejscia w portal z zamiarem zabicia/odwolania demona :p. STRONA: strona zajmie sie radx. nie ma konta :((. DEMO: Trzeba gdzies uploadowac demo gry(ktore ma sylwiusz). Zeby zobaczyc klimat :).
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Widze że jeszcze nikt o tym nie napisał, ale scenariusz został lekko zmodyfikowany przez felava i przyjeliśmy tą wersję jako ostateczną. http://www.felav.republika.pl/scen.htm Tu możecie to sobie obejrzeć:) Ustaliliśmy że narazie zajmujemy się projektowaniem, wstawianiem qestów, rysowaniem planów 1wszego miasta i jego okolic. Ja niestety musze wyjechać za granice na miesiąc i nie bede wiedział jak wam postępują prace:(,ale postaram się opracować pare spraw:) No to żegnam i pozdrawiam wszystkich:) do zobaczenia za miesiąc:) [papapa][papapa][papapa]
Napisano 23 Czerwiec 200321 l co do www.... konto bedzie chyba na republice... a co do grafy...czekam na zadania aby je potem rozdielic.. pozdr
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Jesli będziecie się nudzić to możecie zacząś modelować, texturować skaveny... http://us.games-workshop.com/warhammerworld/warhammer/skaven/skaven.htm Tu macie linka. Skaveni będą gł. wrogami w 1wszym \"akcie\", więc wypadałoby poświęcić im troszke więcej uwagi(tzn. pare róźnych modeli, róźnych textór itd...). Jak wróce z wakacji to przywioze opis tej rasy:)
Napisano 23 Czerwiec 200321 l wiec czekamy... felav proponowalbym zaprzegnac dungala. :) a co do konta, to pablo namiary daj radxowi :).
Napisano 23 Czerwiec 200321 l i jeszcze jedno... napiszcie tutaj kto w co chce robic w grafice 3d? tzn kto postacie kto domy itd pozdr
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Pablo zrób schemat ogólny wyglądu stronki...znaczy co gdzie ma być itd...jej plan...a ja postaram się zrobić grafe do niej...Anderton robi wygląd menu gry...więc myśle że jej schemat pokryje się z sajtem :) pozdro...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l oki...czyli moja odpada :P...dowiem sie pare rzeczy i napisze co ma byc na niej... pozdr
Napisano 24 Czerwiec 200321 l nie nie odpada...wiesz pablo zrób tą stronke po swojemu...jak projekt pojdzie dalej...to się ją poprostu zmodernizuje pod kątem projektu :) i będzie spox :D ja wcale nie kce zabierać ci roboty jak tak bardzo kcesz :P pozdro...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Oto mój modelik - elf, araczej kobitka elf. Jeszcze do końca nieoteksturowna
Napisano 24 Czerwiec 200321 l no wiec, fajna elfka, dorob cieciwe do luku... i niech jakis spec warhammerowy opowie sie, czy takie elfki byly :D. ale ogolnie fajna :).
Napisano 24 Czerwiec 200321 l a i jeszce jedno: aby system tworzenia dzialal poprawnie proponuje nie robic modelow bez wczesniejszego uzgodnienia tego z szefem(Pablem).
Napisano 24 Czerwiec 200321 l qrna...denerwóje mnie ten worhammer...po cholere trzymać się...tego...nie możemy własnych pomysłów użyć?? a nie ściągać z WH?? Bez przesady :) pozdro...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l popieram Phantoma ;-) Giorgi- ile facoew? poza tym popraw troche ramie... I PISZCIE MI KTO Z GRAFIKOW CO CHCE ROBIC !! bo jak mam zadania rodzielac pzodr
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Przepraszam:(:(:(:(:(, ale miałem problemy z netem i nie mogłem wcale z niego korzystac przez parę dni - a ze mis ie nudziło powestało to coś - :D:D:D:D:D. Pablo - 1450 faców, ale postarqam sie troszkę zmniejszyc tę liczbę. Co jeszcze mógłbym zrobić??
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Giorgi nie musisz zmniejszac ilsoci face\'ow bo Radx powiedizal ze do 2000 spoko mozemy robic...na razie tylko popraw te ramiona i potem czekaj na zadanie....poki scenarzysci mi ich nie przekaza to tedy rodziele je na zespol... Giorgi mam rozumiec ze Ty chcesz robic tylko psotacie?? pzodr
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Wrzuciłem liste przedmiotów do wymodelowania. Pablo możesz zabrać się za rozdzielenie tego: www.felav.republika.pl
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Originally posted by Pablo Giorgi nie musisz zmniejszac ilsoci face\'ow bo Radx powiedizal ze do 2000 spoko mozemy robic...na razie tylko popraw te ramiona i potem czekaj na zadanie....poki scenarzysci mi ich nie przekaza to tedy rodziele je na zespol... Giorgi mam rozumiec ze Ty chcesz robic tylko psotacie?? pzodr Wszystko zależy od ciebie szefie:D:D:D:D:D
Napisano 24 Czerwiec 200321 l dzisaij rodziele zadania tylko czekam na odp. kto w czym sie czuje najlepiej na gg....oraz jesli chodzi o texturki...to graficy 3d to robia? czy zostawimy to dla grafikow 2d?? pozdr
Napisano 24 Czerwiec 200321 l no wiec... co do listy obiektow... to czy obiekty to bedzie kazdy talerzyk itd czyli jak w morrowindzie, czy jakos inaczej? Bo jezeli jak w morrowindzie, to proponuje aby sporzadzic mape i obiekty... jak miotla itp. felav: moge pomoc w stworzeniu mapki i ew. rozdzielaniu przdmiotow...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Mysle ze obiekty jak krzesla, stoly, talerze, itd... beda wspolne dla wszystkich lokacji, ale mozna je zrobic na samym poczatku. Ja tylko wypisalem ramy w ktorych to wszystko sie bedzie zawierac, jezeli ktos bedzie uwazal ze jego stol bedzie lepiej i realistyczniej wygladal zastawiony jakims rpg\'owym zarciem niech to zrobi...
Napisano 24 Czerwiec 200321 l no wiec... moglbys to wyjasnic bardziej :). A co do zarcia... to mysle ze takich rzeczy to nie bedzie :P. Ale np. stuff typu talerz, kufel, beczulka z piwem... to tez trzeba zrobic :). I mysle ze to trzeba takze rozdzielic, a takze i napisac :D. Po porstu dac nam(grafikom) dokladna prace, ktora zgodzi sie z koncepcja scenarzystow, aby nie bylo... to nie tak mialo wygladc :P.
Napisano 24 Czerwiec 200321 l a i jeszcze, z tymi przedmiotami chodzilo mi o to, zeby mozna bylo takze je podnosic ... (wsyzstkie kufelki itd... ale nie do przesady - stolu nie za bardzo bedziemy taargac :P). Dlatego przydaloby sie to modelowac :), i rozplanowac ;D.
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Autor PABLO: Ja robię nieruchomości [rotfl2]. I chciałbym powiedzieć, że na podsumowaniu GoDa przez DarkElfa jest napisane, że ja robię stronę chodzi o treść i newsy. Zdrówko [soczek]
Napisano 24 Czerwiec 200321 l oki jutro przydziele zadania pozdr P.S. przejmujesz stronke www...tzn szate graf. itd a ja moze zalatwie serwer...o poj. 1gb:)
Napisano 24 Czerwiec 200321 l Autor No właśnie nie. Z oprawą graficzną bardzo dobrze wam idzię ja mogę dostarczyć teksty na stronę i obsugę tejże. [dresik]
Napisano 25 Czerwiec 200321 l W takim razie daje tutaj dodatkowe obiekty do wymodelowania: talerz, kufel, beczka piwa, nóż, widelec, miotla, toporek rzeźnicki, swieczka, palenisko, garniec, łyżka Jeżeli przyjdzie wam cos jeszcze do glowy to piszcie
Napisano 25 Czerwiec 200321 l oki oto zadania : -talerz, kufel, beczka piwa, nóż, widelec, miotla, toporek rzeźnicki, swieczka, palenisko, garniec, łyżka- SASQ staraj sie tak aby nie mialy za duzo polygonow oraz otexturuj je -Budynek karczmy: drewniany, podmurowane fundamenty, dwupiętrowy. Na 1 piętrze główna sala i zaplecze/kuchnia, na 2 korytarz i 4 sypialnie- RADX calosc budynku bez wyposazenia nie powinna przekraczac 1000 polygonow i postaraj sie go ladnie otexturowac a jak bedziesz mial problemy to wtedy texturowanie komus innemu to przydzielmy -Wyposażenie wnętrz: główna sala - bar, ławy i krzesła; kuchnia - palenisko, stół, palik rzeźnika; góra - łóżka i szafki- FELAV tak jak mowilem wczesniej nie za duzo polygonow i otexturuj je -Krasnoludzki kupiec (4-5) z uczniem (5) (typowy grubszy dwarf, w miare wystawne, kolorowe szaty, jakieś złote koraliki w brodzie (tex), uczeń - młody dwarf, chudszy, skromniej ubrany- DARKELF - kupiec ma miec do 1500 facoew a iuczen do 1000...sprobj takze go ladnie otexturowac -Goniec/posłaniec (5), szczupły człowiek, lekko ubrany (jakaś skórzana kurtka), torba z pergaminami -KLICEK..postac do 1500 facew + texturki -Dwóch spitych żołnierzy (4-5) jakieś lekkie zbroje, miecz, bardzo mocno spici- GIORGI :) postacie do 1500 polys + j.w -Drwal (4), typowy drwal - tęgi człowiek z siekierą ;P- To juz ja sie tym zajme Teraz moze cos o texturkach... mysle ze texturka do: - przedmiotow w zupelnosci wystarczy rozmiar 256x256 a nawet 128x128 zobaczycie jak to wyjdzie w praniu - postacie do 1000 poly moga miec texturke 512x512 - te powyzej 1500 moga miec 1024x1024 Texturka na postac powinna byc jedna na cala postac...co do domow to caly budynek to jeden mesh oprcz okien i drzwi Jesli cos jest niezrozumiale walcie na gg... i co do texturek jesli sa za male to mnie skorygujcie I jeszcze jedno...co do tych postaci to albo robimy teraz albo kto umie to niech sobie narysuje concepta i robi...bo concepty od Andertona dopiero beda pod koniec tyg. pozdr
Napisano 25 Czerwiec 200321 l dobrze, bardzo dobrze - o to mi chodzilo - gratulacje [piwo]. A wiec... ja krasnale... okej, ale mam pytanko... z konceptami to robimy czy raczej poszukac na wlasna reke czegos?
Napisano 25 Czerwiec 200321 l jak chcesz mozesz poszukac w sieci...i daj potem ten obrazek tutaj na forum...aby wszyscy sie na niego zgodzili... pozdr
Napisano 25 Czerwiec 200321 l Oki! Jutro przynisę szkic i może siateczkę rycerzy!! :D:D:D:D:D:D Giorgione
Napisano 25 Czerwiec 200321 l A na razie skończona elfka. Małe pytanko, czy ten obiekcik może mieć 1778 faców - elfka + uzbrojenie jak na rysunku??