wizz Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 popatrzcie mam juz to źdźbło trawy i teraz mam pofałdowany obszar który chce trawą pokryć , i jak szybko skopiować to źdzbło aby równomiernie i automatycznie sie rozłożyło na tym obszarze , no bo nie chce mis ie kompować źdzbła i 100 lat recznie trawe ustawaic ;) jest na to jakiś sposób w maxie abo lightwave ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 jest i jest opisany w dziale TUTORIALE !!! -> jak zrobić trawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 jest taki skrypt do maxa "scatter" rozmieszcza obiekty po sobie. zdaje się że w 7-demce jest coś takiego w standarcie, ale moge się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 to nie skrypt tylko compound object (czyli obiekt składkowy) czyli jeden składnik to źdźbło trawy a drugi to powierzchnia po której zostanie to rozporoszone (jak sama nazwa wskazuje) i zdaje się w maxie jest od wersji 3 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 jest taki skrypt do maxa "scatter" rozmieszcza obiekty po sobie. zdaje się że w 7-demce jest coś takiego w standarcie, ale moge się mylić. w 7.5 hair-mozna to tym zrobic ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 31 Maj 2005 Share Napisano 31 Maj 2005 albo grass-o-matic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Seraph Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 elo w lw jest plugin SasLite i Sasquach (chyba tak się pisze) - saslite jest w "7" i jak się nieźle popróbuje to można fajne rzeczy uzyskać pozdr Seraph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 lub tędy - jak kto woli http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=18231&highlight=ornatrix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 ale kopalnia! To jeszcze dodam że można zrobić shagiem i jest jeszcze skrypt do malowania advPainter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 vray fur o ile uzywasz vraya :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 Ładne kompedium się zrobiło ;). Nic dodać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 kome, mozesz podrzucić ustawienie, aby zrobic taką trawke? plzzzz tez męcze się z trawą i troche cięzko, głównie używam scatter`a, ale przy duzej scenie render mi sie sypie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 dołączam się do prośby o trawkę od kome:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloneczny_karuch Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 a ja mam pytanie do hindusa : czy te wszystkie modyfikatory "OX ble ble ble" sa plaginami czy standartem w max 7 ??? (chodzi mi o Twojego tutka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 a ja mam pytanie do hindusa : czy te wszystkie modyfikatory "OX ble ble ble" sa plaginami czy standartem w max 7 ??? (chodzi mi o Twojego tutka) A ja moge odpowiedzieć? :> jeżeli chodzi o ornatrix`a to nie ma go w standartowym maxie, masz tutaj stronke http://www.ibmr.net/Ornatrix/ i tam mozna chyba pobrac versje demo czy cóś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 niestety ni emam juz tej scenki :) ale w >klik jest wszystko pieknie opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 dzięki wielkie, trzeba biedzie potestowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloneczny_karuch Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 a ja sciagnalem te pluginki, pododawalem odpowiednio do maxa 5 i 6 (bo takowe posiadam) ale niestety w zadnym z nich nie pojawily sie te modyfikatory. Pojawil sie tylko w geometry w tej rozwijalnej liscie ornatrix object czy cos takiego..ale gdzie sa modyfikatory???:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian000 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 ej podajcie link do działu tutoriale bo jakoś nei moge znaleźć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 BUhehhehehehehe - na stronie głównej warto poszukać, warto spojrzeć na lewą część stronk i warto kliknąć "tutoriale". Pozdro. Aha. Trawę najlepie robić cząsteczkami ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi