Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

popatrzcie mam juz to źdźbło trawy i teraz mam pofałdowany obszar który chce trawą pokryć , i jak szybko skopiować to źdzbło aby równomiernie i automatycznie sie rozłożyło na tym obszarze , no bo nie chce mis ie kompować źdzbła i 100 lat recznie trawe ustawaic ;) jest na to jakiś sposób w maxie abo lightwave ?

• Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jest taki skrypt do maxa "scatter" rozmieszcza obiekty po sobie.

zdaje się że w 7-demce jest coś takiego w standarcie, ale moge się mylić.

Napisano

to nie skrypt tylko compound object (czyli obiekt składkowy) czyli jeden składnik to źdźbło trawy a drugi to powierzchnia po której zostanie to rozporoszone (jak sama nazwa wskazuje) i zdaje się w maxie jest od wersji 3 :D

Napisano

elo

w lw jest plugin SasLite i Sasquach (chyba tak się pisze)

- saslite jest w "7" i jak się nieźle popróbuje to można fajne rzeczy uzyskać

pozdr

Seraph

Napisano

kome, mozesz podrzucić ustawienie, aby zrobic taką trawke? plzzzz

tez męcze się z trawą i troche cięzko, głównie używam scatter`a, ale przy duzej scenie render mi sie sypie :(

Napisano
a ja mam pytanie do hindusa : czy te wszystkie modyfikatory "OX ble ble ble" sa plaginami czy standartem w max 7 ??? (chodzi mi o Twojego tutka)

A ja moge odpowiedzieć? :> jeżeli chodzi o ornatrix`a to nie ma go w standartowym maxie, masz tutaj stronke http://www.ibmr.net/Ornatrix/ i tam mozna chyba pobrac versje demo czy cóś :)

Napisano

a ja sciagnalem te pluginki, pododawalem odpowiednio do maxa 5 i 6 (bo takowe posiadam) ale niestety w zadnym z nich nie pojawily sie te modyfikatory. Pojawil sie tylko w geometry w tej rozwijalnej liscie ornatrix object czy cos takiego..ale gdzie sa modyfikatory???:(

Napisano

BUhehhehehehehe - na stronie głównej warto poszukać, warto spojrzeć na lewą część stronk i warto kliknąć "tutoriale".

Pozdro.

Aha. Trawę najlepie robić cząsteczkami !

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności