Jump to content

SCENA 3D: Uliczka w Bronx\'ie - Końcowa faza:)

kulexy

Recommended Posts

Witka....

Dlugo nie moglem sie zdecydowac, ale wkoncu podjalem ryzyko zrobienia uliczki a wlasciwie zaluku, takiej nak na filmach o NY na bronxiem, ktora jest miedzy budynkami i zazwyczaj jest slepa:D . Wala sie po niej mnostwo papierow, smieci, kartonow (miejsca mieszkaniowe tamtejszych kloshardow ;) ) i porozbijanych butelek...

Nie wiem czy mi sie to uda, bo jedyna pracka ktora skonczylem byla pracka pt. /BUDYNEK/ a ta jest dla mnie wyzwaniem...

Zyczcie mi powodzenia bo nie wiem czy i przy tej nie opuszacza mnie zliy i pomysly... :D:D:D

oto pierwszy render...[heej]

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hmmm dla mnie temacik bomba :D bardzo fajny klimat rodem z teledyskoof Gangstarr [rotfl2], a co do drabinek to myslę że ten górny balkonik powinien być troszke wyżej a drabinka prowadząca do niego powinna być bardziej stroma .... myślę, że wiesz o co mi chodzi [rotfl2] - a tak ogólnie to sie nieźle zaczyna ---- pozdrowionka

co tak cicho??

aktualnie nie moge sie uporac ze smietnikiem ale sami ocencie na podstawie tego rendera i sami ocenicie...

wiem, zawartosc troche monotoniczna, ale tego prawie nie bedzie widac ze jest ulozony tak, bo kontener bedzie bokiem ustawiony, centralnie pod schodami :D

brzydki :P zrób taki jak a duke nuke 3d jak sie grało na pozcątku to był taki :P chyba sie palił w dodatku [boje się] a i te smieci... pododawaj torche innych zeby sie różniły iżeby neiktóre zwisały z tego smeitniki, jakieś zwisające skarpetki, skórki od banana.. kurcze szkoda ze niemoge ci pokazać swojej szafy, miałbys jakiś wzór wtedy... lepszy [killer]

ooooo fajnie , łana klima sie kreca hehe , mało miesca ale tak ogólnie wypasik hehe to bedzie nos czy dzien ? ,

Bo jak noc to mozesz dac jakiego biednego ludzika co spi w kartonikach , ogólnie w dzien mozesz tez taiego dac hehe

Mozesz tez dozucic ruch gazet i róznych paierków takie uliczmi zazwyczjaobłuają róznymi płynami nie koniecznie wodą , moga to byc tez jakies pomyje , wiesz pomysl cos mozesz wymyslec tez i sam hehe , jakies sciany obrdapane i ułamane cegły albo dzira jakas wyważona ??

wiesz jeśli noc to spoko doprauj jeszcze swiateleko ;) Lecz teraz gdy jest to w fazie produkcji możesz dawac troche jaśniesze rendery ;) żeby lepiej było widac ew. bugi :) Co do kolesia to tesh bym dał jakiegos ale wiem ze to nie bedzie ławte i zrobienie samego kolesia zajmie ci wiecej niz ta uliczka :D

Guest Indorek

kulexy co prawda nie czytałe wcześniejszych postów dotyczących Twojej pracy - sorki - i jeśli będę powtarzał czyjąś wypowiedź to wybaczcie ;). Jesli mogę się \"delikatnie\" przyczepić to czy Twoje schody nie są zbyt duże? Drabina mi też wygląda na wykonaną z \"szerokiej róry\" ;) wiem że wpierw solidna konstrukcja a później estetyka ale przesadziłeś ;)

Praca Twoja zapowiada się nie źle, ciekawe w jakim klimacie ją zrobisz. Pozdrawiam

pomysl fajny ale.. wykonanie zle, w sensie zle sie zabrales, wszystkie obietky sa na wzajem przeskalowane, nic do siebie wielkoscia nie pasuje, po dodaniu tej rynny ta schody przeciwpozarowe wygldoaja jaby mialy po 1 wysokosci kazde pietro.. pomierz sobie wszystko i zabeirz sie jeszcze raz, powiem ci tyle ze w polsce roznica miedzy 2 poziomami w budunku wynosi 2,5m (Jakby tos tego nie wiedzial) (of coz to taki blokowy standard;) wiec mysle ze te twoje schody tez powinny miec taka roznice, kolejny bug to drabinki przy tych schodach, sa strasznie masywne - psuje klimat

ostatnie to POLSKIE SMIETNIKI W BORNKSIE?! tamtejsze smietniki w niczym nie przypominaja naszych pieknych smietnikow, oni tam maja kontenery na smieci, w polsce tez je mozna spotkach

ok to tyle;)

uncle zauważ że polskie śmietniki mają 1,5m...więc wsumie wysokość pięra na tej pracce ma 2,3m :P tak na oko...

no rynienka mogła by być mniejsza :D

ale ogólnie klimat fajny...jeszcze jakiegoś morderce tam wpasować i git :D

pozdro...

Sorki ze tak dlugonie dawalem updejtow, ale po prostu nie mialem czasu (musialem zaliczac przedmioty min. biola i matma)

[rotfl2][rotfl2][rotfl2]

ale zaliczylem :D i jestem HAPPY!!!

[rotfl2][rotfl2][rotfl2]

No wiec:

-poprawilem rynne zrobilem ja bardziej powyginana i chudsza

-zrobilem od nowa drabinke (jak sie wam podoba?)

no i to wszystko... teraz sie zabioreza kartony, ale nie moge cosik zrobic modelu kartonu, moze wieczorerm dam updejta...

hehehe, z tym dymkiem niezle by wyglondalo, zobaczymy co sie zrobi, ale to pod koniec, musze sobie to zapisac zeby nie zapomniec bo za 6 dni jade do stanow to zobacze jak to wyglada, i bede na bierzaco robil tam prace...

Pablo, jak ci sie podoba takie rozwiazanie??? lepiej z tymi rurkami ten smietnik?

teraz trzeba sie zabrac za worki na smieci i za tego nieszczesnegoi kloszarda, moze dam jakas beczke palaca sie, albo... niewiem jush sam. mam 10.000 pomyslow w glowie i sie zaloze ze nie zrobie nawet jednego :(

dobra oto screen z poprawiona blacha...

tym razem jush nie z portview\'a PERSPECTIVE tylko z \"camera01\" ;)