Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Postanowiłem wystapic w tej edycji bitewki i stworzyc sobie kilka mechów - no ale jakoś to co mam nie zabardzo wyszło jak widać ponizej :(.

inthewar.jpg

Dlatego też zmiana tematu i sposobu przedstawienia scenki.

Prosiłbym moderatorów o sprawdzenie czy pracka jest zgodna z tematem - jeśli to możliwe :).

Czy uda sie przetwać dwójce podróżników ???

Pozdr

giorgione

przetrwamy.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam Giorgione :) myślę, że wątek jest jak najbardziej zgodny z tematem, w końcu jest to krytyczny moment dla ich przetrwania :) Świetne szkice, rewelka :)

powodzenia życzę :)

Napisano

Zdziwie sie podobnie jak przedmowca, to sa slabe mechy?! Fantastyczne szkice (zreszta po tych smokach, slabe nie mogly byc). Zrob dwa tematy, zaklinam Cie! ;) Powodzenia!

Napisano

:P

No tak po prostu uważam :D

Dobra - z tymi mechami to jeszce pomyśle - bo przygotowuję kolejne szkice - mechów bardziej organicznych - no ale to zupełnie inna sprawa.

Na razie bardzo wczesne nakładanie kolorku.

Na niebie chciałbym umieścić jakieś fajne chmurki - jeszce sie nad tym zastanawiam - nad ogólna kolorystyka też - bo ta tutaj na razie to nie zabardzo :/

Na pewno będę chciał wyróaznić górną postać utrzymujaca sztandar.

przetrwamy2.jpg

Napisano

Oj znam ten bol ;) Co sie przejmujesz, powalczymy we wrzesniu ;) Fajnie, ze nie odrzuciles calkowicie mechow, moze jednak jeszcze z nimi powalczysz.

Co do tej pracy, to kolorki fajne, ale jesli chodzi o mnie, to nieco za duzo sie dzieje. Np. ta postac za sztandarem, odciaga niepotrzebnie uwage od glownej postaci. O tym ile tego tam jest na dole, to trudno w ogole pisac ;) Ale to moze jedynie moje zdanie.

Napisano

dzięki za dobre słowa :)

no na razie jeszcze przez jakies 2 tygodnie bede musiał sie trochę powstrzymywać z dalszą pracką - egzaminy i to bardzo ważne :/ jeszcze mnie czekają :/

No i piórko mi znowu siada :/

Dlatego też na razie tylko taka mała podmalówka.

W najbliższym czasie wrzucę już bardziej sczegółową pracke z ustawionymi kolorami - bo na razie nadal panuje tutajk kolorystyczny chaos :/

przetrwamy3.jpg

pozdr

giorgione

Napisano

Kolejny mały upload - jak widać zmieniłem juz źródło światła - głowne będzie pochodziło z pochodni - oprócz tego jeszcze prawdopodobnie dojdą 2 źródła (nad tym sie jeszcze zastanawiam - by praca nie wyszła za ciemna).

przetrwamy4.jpg

Napisano

Pięknie, pięknie !!:D. Wydaje mi się, (ale zaznaczam że mogę się mylić) gdyby podnieść pochodnię wyżej, powiększy to zakres oświetlenia, można też zrobić rozbłyski na niebie to też polepszy oświetlenie np.: "\\1\ http://www.jubi.buum.pl/i/maj2001/images/Piorun.jpg", "\\2\ http://byk.oa.uj.edu.pl/apodmain/apod/image/0408/kplightning_warner_big.jpg"

lub jakieś podświetlenie od spodu idące przez rozpadlinę skalną / erupcja wulkanu . . .

Ot taki motywik.

Pozdrawiam

Napisano

Dobre szkice. Ciekawie się zapowiada! Ciemna wersja do bani - za ciemna ;) a niebo odrzuca. Tym niemniej koncept "nocny" przy "małym" nakładzie pracy mógłby wyjść świetnie. Na razie prowadzi wersja jasna. Jak tam sesja, przeżyłeś, czy kampania wrześniowa?

Napisano

hihihi dzieki - udało sie wszystko zaliczyc bez problemów :D

A co do porad - chciałem zrobic wersje nocną by wąłsnie pobawic sie odbiciami światła z pochodni.

Niebo na pewno zmienię.

Jak dobrze pójdzie dzsiaj będzie upload - ale to jak dobrze pójdzie ;)

dzięki za komentarze

pozdr

giorgione

Napisano

Wlasciwie to kompozycja jest na tyle ciekawa i dynamiczna, ze nie wiem czy warto podsycac klimat półmrokiem. I tak bedzie dosc krytycznie, a nie uciekną nam wszystkie smaczki, kolory i detale, ktore swietnie sie prezentuja na szkicu linearnym. Ale co bedzie to bedzie, jak mawiaja wielcy prorocy. Czekam na obiecany update :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności