giorgione Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Witam. Postanowiłem wystapic w tej edycji bitewki i stworzyc sobie kilka mechów - no ale jakoś to co mam nie zabardzo wyszło jak widać ponizej :(. Dlatego też zmiana tematu i sposobu przedstawienia scenki. Prosiłbym moderatorów o sprawdzenie czy pracka jest zgodna z tematem - jeśli to możliwe :). Czy uda sie przetwać dwójce podróżników ??? Pozdr giorgione
Leru Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 Witam Giorgione :) myślę, że wątek jest jak najbardziej zgodny z tematem, w końcu jest to krytyczny moment dla ich przetrwania :) Świetne szkice, rewelka :) powodzenia życzę :)
Łukasz Burnet Napisano 21 Czerwiec 2005 Napisano 21 Czerwiec 2005 hmm te mechy slabe ? eee cos TY wg mnie sa ok to ja bede mial prostszego mecha :) ps. swietne rysunki pozdrawiam i powodzenia zycze :)
sayonerka Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Zdziwie sie podobnie jak przedmowca, to sa slabe mechy?! Fantastyczne szkice (zreszta po tych smokach, slabe nie mogly byc). Zrob dwa tematy, zaklinam Cie! ;) Powodzenia!
misiekhc Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 gior olej mechy, swietny jest ten szkic momentu krytycznego...
OMAM Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 giorgione oj wyszło, wyszło,mech super ale moment krytyczny jeszcze lepszy.
Simple_man Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 A więc to tutaj zabawiaj ą się prawdziwi artyści. Jeśli ty to nazywasz słabym to boję się spytać o twoje dobre pracki.
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 :P No tak po prostu uważam :D Dobra - z tymi mechami to jeszce pomyśle - bo przygotowuję kolejne szkice - mechów bardziej organicznych - no ale to zupełnie inna sprawa. Na razie bardzo wczesne nakładanie kolorku. Na niebie chciałbym umieścić jakieś fajne chmurki - jeszce sie nad tym zastanawiam - nad ogólna kolorystyka też - bo ta tutaj na razie to nie zabardzo :/ Na pewno będę chciał wyróaznić górną postać utrzymujaca sztandar.
Łukasz Burnet Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 no i kól, kolorki juz sa :) ta pracka bedzie niezla, wlasciwie czemu tak pedzicie na to cale wakacje sa chyba, ze zle zrozumialem regulamin :)
Marduk Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Niezłe scenka ... zobaczymy jak to będzie dalej szło. Wszyscy wystartowali niemal sprintem... zobaczymy tylko czy kondychy wystarczy ;).
giorgione Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 no na razie muszę od tego odpoczać - sesyjka mi się zaczyna - wszystkie zaliczenia i 2 egzaminy już w ten weekend :/
sayonerka Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 Oj znam ten bol ;) Co sie przejmujesz, powalczymy we wrzesniu ;) Fajnie, ze nie odrzuciles calkowicie mechow, moze jednak jeszcze z nimi powalczysz. Co do tej pracy, to kolorki fajne, ale jesli chodzi o mnie, to nieco za duzo sie dzieje. Np. ta postac za sztandarem, odciaga niepotrzebnie uwage od glownej postaci. O tym ile tego tam jest na dole, to trudno w ogole pisac ;) Ale to moze jedynie moje zdanie.
Mori Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Swietna kreska i latwosc w nadawaniu kolorow. Bedzie bomba pracka. Wracaj do roboty !
giorgione Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 dzięki za dobre słowa :) no na razie jeszcze przez jakies 2 tygodnie bede musiał sie trochę powstrzymywać z dalszą pracką - egzaminy i to bardzo ważne :/ jeszcze mnie czekają :/ No i piórko mi znowu siada :/ Dlatego też na razie tylko taka mała podmalówka. W najbliższym czasie wrzucę już bardziej sczegółową pracke z ustawionymi kolorami - bo na razie nadal panuje tutajk kolorystyczny chaos :/ pozdr giorgione
giorgione Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Kolejny mały upload - jak widać zmieniłem juz źródło światła - głowne będzie pochodziło z pochodni - oprócz tego jeszcze prawdopodobnie dojdą 2 źródła (nad tym sie jeszcze zastanawiam - by praca nie wyszła za ciemna).
miriam Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Pięknie, pięknie !!:D. Wydaje mi się, (ale zaznaczam że mogę się mylić) gdyby podnieść pochodnię wyżej, powiększy to zakres oświetlenia, można też zrobić rozbłyski na niebie to też polepszy oświetlenie np.: "\\1\ http://www.jubi.buum.pl/i/maj2001/images/Piorun.jpg", "\\2\ http://byk.oa.uj.edu.pl/apodmain/apod/image/0408/kplightning_warner_big.jpg" lub jakieś podświetlenie od spodu idące przez rozpadlinę skalną / erupcja wulkanu . . . Ot taki motywik. Pozdrawiam
radzik Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Dobre szkice. Ciekawie się zapowiada! Ciemna wersja do bani - za ciemna ;) a niebo odrzuca. Tym niemniej koncept "nocny" przy "małym" nakładzie pracy mógłby wyjść świetnie. Na razie prowadzi wersja jasna. Jak tam sesja, przeżyłeś, czy kampania wrześniowa?
giorgione Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 hihihi dzieki - udało sie wszystko zaliczyc bez problemów :D A co do porad - chciałem zrobic wersje nocną by wąłsnie pobawic sie odbiciami światła z pochodni. Niebo na pewno zmienię. Jak dobrze pójdzie dzsiaj będzie upload - ale to jak dobrze pójdzie ;) dzięki za komentarze pozdr giorgione
leander Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Wlasciwie to kompozycja jest na tyle ciekawa i dynamiczna, ze nie wiem czy warto podsycac klimat półmrokiem. I tak bedzie dosc krytycznie, a nie uciekną nam wszystkie smaczki, kolory i detale, ktore swietnie sie prezentuja na szkicu linearnym. Ale co bedzie to bedzie, jak mawiaja wielcy prorocy. Czekam na obiecany update :)
Rekomendowane odpowiedzi