Napisano 21 Czerwiec 200519 l Witam. Postanowiłem wystapic w tej edycji bitewki i stworzyc sobie kilka mechów - no ale jakoś to co mam nie zabardzo wyszło jak widać ponizej :(. Dlatego też zmiana tematu i sposobu przedstawienia scenki. Prosiłbym moderatorów o sprawdzenie czy pracka jest zgodna z tematem - jeśli to możliwe :). Czy uda sie przetwać dwójce podróżników ??? Pozdr giorgione
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Witam Giorgione :) myślę, że wątek jest jak najbardziej zgodny z tematem, w końcu jest to krytyczny moment dla ich przetrwania :) Świetne szkice, rewelka :) powodzenia życzę :)
Napisano 21 Czerwiec 200519 l hmm te mechy slabe ? eee cos TY wg mnie sa ok to ja bede mial prostszego mecha :) ps. swietne rysunki pozdrawiam i powodzenia zycze :)
Napisano 22 Czerwiec 200519 l Zdziwie sie podobnie jak przedmowca, to sa slabe mechy?! Fantastyczne szkice (zreszta po tych smokach, slabe nie mogly byc). Zrob dwa tematy, zaklinam Cie! ;) Powodzenia!
Napisano 22 Czerwiec 200519 l giorgione oj wyszło, wyszło,mech super ale moment krytyczny jeszcze lepszy.
Napisano 23 Czerwiec 200519 l A więc to tutaj zabawiaj ą się prawdziwi artyści. Jeśli ty to nazywasz słabym to boję się spytać o twoje dobre pracki.
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Autor :P No tak po prostu uważam :D Dobra - z tymi mechami to jeszce pomyśle - bo przygotowuję kolejne szkice - mechów bardziej organicznych - no ale to zupełnie inna sprawa. Na razie bardzo wczesne nakładanie kolorku. Na niebie chciałbym umieścić jakieś fajne chmurki - jeszce sie nad tym zastanawiam - nad ogólna kolorystyka też - bo ta tutaj na razie to nie zabardzo :/ Na pewno będę chciał wyróaznić górną postać utrzymujaca sztandar.
Napisano 23 Czerwiec 200519 l no i kól, kolorki juz sa :) ta pracka bedzie niezla, wlasciwie czemu tak pedzicie na to cale wakacje sa chyba, ze zle zrozumialem regulamin :)
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Niezłe scenka ... zobaczymy jak to będzie dalej szło. Wszyscy wystartowali niemal sprintem... zobaczymy tylko czy kondychy wystarczy ;).
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Autor no na razie muszę od tego odpoczać - sesyjka mi się zaczyna - wszystkie zaliczenia i 2 egzaminy już w ten weekend :/
Napisano 23 Czerwiec 200519 l Oj znam ten bol ;) Co sie przejmujesz, powalczymy we wrzesniu ;) Fajnie, ze nie odrzuciles calkowicie mechow, moze jednak jeszcze z nimi powalczysz. Co do tej pracy, to kolorki fajne, ale jesli chodzi o mnie, to nieco za duzo sie dzieje. Np. ta postac za sztandarem, odciaga niepotrzebnie uwage od glownej postaci. O tym ile tego tam jest na dole, to trudno w ogole pisac ;) Ale to moze jedynie moje zdanie.
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Swietna kreska i latwosc w nadawaniu kolorow. Bedzie bomba pracka. Wracaj do roboty !
Napisano 27 Czerwiec 200519 l Autor dzięki za dobre słowa :) no na razie jeszcze przez jakies 2 tygodnie bede musiał sie trochę powstrzymywać z dalszą pracką - egzaminy i to bardzo ważne :/ jeszcze mnie czekają :/ No i piórko mi znowu siada :/ Dlatego też na razie tylko taka mała podmalówka. W najbliższym czasie wrzucę już bardziej sczegółową pracke z ustawionymi kolorami - bo na razie nadal panuje tutajk kolorystyczny chaos :/ pozdr giorgione
Napisano 14 Lipiec 200519 l Autor Kolejny mały upload - jak widać zmieniłem juz źródło światła - głowne będzie pochodziło z pochodni - oprócz tego jeszcze prawdopodobnie dojdą 2 źródła (nad tym sie jeszcze zastanawiam - by praca nie wyszła za ciemna).
Napisano 21 Lipiec 200519 l Pięknie, pięknie !!:D. Wydaje mi się, (ale zaznaczam że mogę się mylić) gdyby podnieść pochodnię wyżej, powiększy to zakres oświetlenia, można też zrobić rozbłyski na niebie to też polepszy oświetlenie np.: "\\1\ http://www.jubi.buum.pl/i/maj2001/images/Piorun.jpg", "\\2\ http://byk.oa.uj.edu.pl/apodmain/apod/image/0408/kplightning_warner_big.jpg" lub jakieś podświetlenie od spodu idące przez rozpadlinę skalną / erupcja wulkanu . . . Ot taki motywik. Pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 200519 l Dobre szkice. Ciekawie się zapowiada! Ciemna wersja do bani - za ciemna ;) a niebo odrzuca. Tym niemniej koncept "nocny" przy "małym" nakładzie pracy mógłby wyjść świetnie. Na razie prowadzi wersja jasna. Jak tam sesja, przeżyłeś, czy kampania wrześniowa?
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor hihihi dzieki - udało sie wszystko zaliczyc bez problemów :D A co do porad - chciałem zrobic wersje nocną by wąłsnie pobawic sie odbiciami światła z pochodni. Niebo na pewno zmienię. Jak dobrze pójdzie dzsiaj będzie upload - ale to jak dobrze pójdzie ;) dzięki za komentarze pozdr giorgione
Napisano 28 Lipiec 200519 l Wlasciwie to kompozycja jest na tyle ciekawa i dynamiczna, ze nie wiem czy warto podsycac klimat półmrokiem. I tak bedzie dosc krytycznie, a nie uciekną nam wszystkie smaczki, kolory i detale, ktore swietnie sie prezentuja na szkicu linearnym. Ale co bedzie to bedzie, jak mawiaja wielcy prorocy. Czekam na obiecany update :)