Napisano 8 Czerwiec 200321 l Oki. Pokaze wam to, co powstalo do tej pory. Narazie malo tych pytan, bo nie ma tutaj wspolpracy... Gdyby kazdy napisal chocby jedno pytanie i w miare mozliwosci odpowiedz.. to byloby super... No coz.. Luknijcie to co jest teraz i ocencie.. !!Aha.. potrzebuje pomocy przy tescie porownawczym REDERERów...!! FAQ v1.0 BETA http://strony.wp.pl/wp/alana/faq.html
Napisano 8 Czerwiec 200321 l troche malo,dodalbym jak zrobic efekt miejscowej przezroczystosci i czym sie roznią materialy standardowe od tych z np. brazila. i jak wlaczyc GI w roznych renderach.
Napisano 8 Czerwiec 200321 l wow chyba sie zabiore za pomaganie ci jeszcze mocniej bo fajnie to wygląda [piwo]
Napisano 8 Czerwiec 200321 l Autor Wlasnie o to chodzi... Sam nie jestem wszystkiego napisac.. KARAWAN.. jesli cos wiesz na ten temat, to napisz... Ja nie mam pojecia o rendererach... Sikham... czekam z niecierpliwoscią [piwo]
Napisano 8 Czerwiec 200321 l 1) efekt miejscowej transparetnosci - w materiale OPACITY albo TRANSPARENCY wrzucic a) namalowaną maskę (w jpg) gdzie bialy to przezroczyste calkowicie a czarny to nieprzroczyste b) albo mape noise 2) wiem tylko jak wlaczyc w brazilu - direct illumination+skylight+indirect Ilum + skylight. nie wiem jak w innch bo nie uzywalem finala i innych
Napisano 8 Czerwiec 200321 l Autor Mały update: http://strony.wp.pl/wp/alana/faq.html NADAL szukam kogos, kto mi pomoże przy opisie rendererów.. A co w przyszlości? Na pewno rozdziele pytania na kategorie.. np. pytania tyczące sie FORUM, MODELOWANIA czy EFEKTOW...
Napisano 8 Czerwiec 200321 l hmm, muszę powdzieć, że byłem sceptycznie nastawiony, bomyslałemże bedzie to slomiany zapał, ale przyznaję się myliłem się kawał dobrej roboty. Gratulacje.
Napisano 8 Czerwiec 200321 l zgadzam się z przedmówcą...[piwo] dla acida...co do u2u to sorry ale ja się na 3D nie znam i nie wiem jak miał bym ci pomóc :D pozdro...
Napisano 8 Czerwiec 200321 l swietne! podziwiam za pomysl i przedewszystkim za zapal!! mysle ze jesli saygon mi pomoze to opracujemy wkrotce temat o net renderingu w maxie i dodasz to tez do FAQ albo np powtarza sie pytanie jaki komputer mam wybrac do maxa czy cos w tym stylu jak mi sie co przypomni to napisze :)
Napisano 8 Czerwiec 200321 l Wydaje mi się, że owiele lepiej było by gdyby każdy mógł zadać soje pytanie i ewentualnie jeżeli ktoś by znał na nie odpowiedź to wy odpisywał. Ale do tego trzeba PHP i ewentualnie Bazy danych. Ale pomysł fajny.
Napisano 8 Czerwiec 200321 l Autor Jagoda... pomysl jak najbardziej trafny.. Ogolnie TUTAJ kazdy moze wpisywac pytania i odpowiedzi, a na pewno je zamieszcze.. Co do FAQ... tak jak pisze... wersja WCZESNA BETA :D.. wiec pewnie wiele sie zmieni.. Dzieki za pochwały co do zapału :)... No fakt faktem... mam zamiar dalej kontynuowac ten pomysl... i mam nadzieje, ze teraz szersze rzesze ludzi pomogą mi w tym... :) Pozdro @ll
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor next update... wiecej pytan opracuje wieczorkiem.. Pozniej porozdzielam je na kategorie.. Jakies sugestie??? http://strony.wp.pl/wp/alana/faq.html
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Tak sie zastanawiam, czy to co robie ma sens... Dwa razy pytalem Adka przez u2u, co sądzi o tym faq, czy zamiesci jak bedzie skonczone na forum i dwa razy nie uzyskalem odpowiedzi... Czy to wielka filozofia napiasac jedno zdanie w stylu: SPOKO. NIE ma sprawy albo.. nie.. to bez sensu, nie mecz sie...
Napisano 9 Czerwiec 200321 l hej! fajna sprawa - tylko ze: powinienes sie wystrzegac textow w stylu \"to jest beznadziejnie proste\" bo ktos sie moze zniechecic/obrazic jak mu nie wyjdzie jak znajde czas to cos napisze :)
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Dla mnie to wszytsko fajnie wygląda , czaytelnie i wogóle przezjrzyscie , Bravo :D
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Dzieki ... i racja.. :).. FTOREK.. wywalilem troche tekstów w stylu TO PROSTE :D... Wieczorkiem zrobie update\'a. AP. czy ktos moze sie zwrocic do wyzszej instancji (ADKA) by sie jakos ustosunkował do tego FAQ? Bo mnie jakos zlewa...
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Adek cie nie zlewa poprostu jest zapracowany i tyle na odpowiedz maila trzeba czasem czekać 3 dni ( ale takie są uroki bycia adminem )
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Dzisiaj wiecej nie zrobie: http://strony.wp.pl/wp/alana/faq.html Musze poprawic ulozenie obrazków a takze niektore kolorki... Dzisiaj jednak nic wiecej nie zrobie :). Wychodze do panienki..
Napisano 9 Czerwiec 200321 l qrcze tak patrze na ten FAQ i myśle że może ja bym się z niego czegoś nauczył [hmmm] wkońcu zielony w maxie jestem :D Acid jak się źle naucze maxa to mash przechlapane :P pozdro...
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Hehe. No w zasadzie to masz racje. Faq pisze bardzo prostym jezykiem i wszystko staram sie wyjasniac ŁOPATOLOGICZNIE. Jutro jak wstawie opis interfejsu maxa, to juz na pewno sobie poradzisz :D
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Sikham, chcesz widziec wiecej takich cusiow... :).. to pracuj :D... ap. wywalilem linie pod linkami.. teraz wsio jest bardziej przejrzyste...
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Świetnie! Prawdę mówiąc jakiś miesiąc temu zacząłem budować sam FAQ na stronę jako osobyn dział. Myślę ,że dobrym pomysłem będzie połączenie sił :)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Własnie na to liczę... bo samemu nie mozna za duzo zrobic... potrzebuje tylko wiedziec, na jakies zasadzie opierałaby się ta wspolpraca...
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Na stronie po lewej dodaje dział FAQ. Na dole podpisuje osoby mające jakikolwiek związek z FAQ itp ... itp ... taki standardzik ...
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Spox, ale mi chodzi o to, w jaki sposob z dwoch faq powstanie jedno? Rozwiazanie jest proste, ze pytania z jednego powedrują do drugiego. U mnie jak widzisz jest ok 20 pyt.. jesli masz wiecej, to mozesz wykorzystac moje opracowania ze strony. Jesli mniej, ja moge wykorzystac twoje.. w kazdym razie na u2u wysylam ci moje gg.. bedziemy mogli pogadac..
Napisano 11 Czerwiec 200321 l mozesz to dodac jescze do FAQ http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4644&page=1#pid47316 pozdr
Napisano 11 Czerwiec 200321 l Nie wiem czy te sie czesto powtarzaja ale.. -Jak przypisac kosci do modelu -skad wziasc i jak zainstalowac shag hair\'a -jak zrobic rowki np. w samochodzie za pomoca opcji booleon -jak zrobic fajnie wygladajacy lakier samochodowy -kilka razy tez byla mowa o: jaki tablet do max\'a
Napisano 11 Czerwiec 200321 l OK. Acid - mysle ze mozemy omawiac wszystko mailowo lub na forum ... po egzaminach doropie w menu pozycje FAQ i postaram sie jakos to zorganizowac. Jest to strasznie przydatna rzecz.
Napisano 11 Czerwiec 200321 l Autor hehe.. Widze Adek, ze ty identycznie jak ja :D... egzaminy :) i brak czasu hehe Dzisiaj wlasnie bronilem dyplom (skonczylem technikum)... no i wybronilem na 6 :).. Teraz edukacja do jednego egzaminu, a jutro wizyta na politechnice wrocławskiej :) Ap. dzieki za pytania.. Jak najbardziej zostaną umieszczone we FAQ!!.. Niestety narazie nie jestem w stanie tego zrobic... jak juz wspomnialem.. CZAS.. CZAS i jeszcze raz CZAS!!!... ale dzieki za aktywnosc!!..
Napisano 14 Czerwiec 200321 l Autor Mały update mojego faq... jak wam sie podoba taka organizacja strony??? chodzi mi o podział.. http://strony.wp.pl/wp/alana/faq.html teraz zaczne sobie opracowywac te pytanka... Wszelkie nieprawidlowości proszę zglaszac na u2u...
Napisano 16 Czerwiec 200321 l Mi sie podoba, chociaz biorac pod uwage to ze tych pytan bedzie xxx razy wiecej moze podzielic je na kategorie (tak jak tutki czy plugi)? I jeszcze kilka pytan: - jak ustawic standardowe swiatlo w viewporcie nie kasujac istniejacych (ctrl+L;)) - jak u Brazilu otrzymac miekkie cienie - system operacyjny a stabilnosc maxa (mozna zrobic ankiete na forum:)) - simcloth vs reactor pozdrawiam:cool:
Napisano 16 Czerwiec 200321 l Autor to z tymi kategoriami to wiem wiem.. co do swiatel.. takie pytanie juz jest co do renderow.. NIE MAM O NICH POJECIA.. wiec zostawiam to wam co do dalszego rozwoju faq. uporam sie z egzaminem i biore sie do pracy :)
Napisano 22 Czerwiec 200321 l A dostales mojego Boolean\'a? Jeszcze proponuje dodac pytanie: jak zrobic teksture wody:)
Napisano 28 Sierpień 200321 l Hmmm..czemu ten temat tak ucichnął? myślę ze to bardzo dobry pomysł i na pewno sie przyda...bo znowu pytania sie powtarzają... pozdr