Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Testowy model dla ruskich.... 10 500 face'ow jak narazie, ale chyba odchudze go i zalatam rowki, ale jeszcze nie dokonca wiem czego oni oczekuja, dlatego dopuki nie dostane odp. zostanie takie. A rzydalo by sie troche poly gonow na klamki, srodki lamp i inne duperele. Teoretycznie moglem uzyc bumpa miejscami i bym troche zaoszdzedil ale nie moge uzywac zadnych tekstur... niestety....

7.JPG

8.JPG

9.JPG

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajny musi być tan engine skoro tyle + otoczenie i inne auta uciagnie ale ja się nie znam w każdym razie nie wygląda to jak low-poly do gry

Napisano

Wg. mnie bardzo dużo jak na taki pojazd. Przykładowo auto z Gran Turismo 3 ma coś 3,500 poly, a wygląda super. Na reaplayach filmowo

Napisano

polycount jak nalbardziej dobry :)

prydaly by sie tam jakies hamulce, klamki takie duperele :) ale tak czyinaczej fajnie wyglada

odchudzic mogl bys tam na srodku gdzie mirora dales, i wogole w kilku miejscach jak tak bardzo tego ebdziesz potrzebowal :)

tak czy siak bfajny model, interior by sie przydal :)

http://cgtalk.com/showthread.php?t=249586&page=1

Napisano

hehe dzieki za linka, :) ja sie nie przejmuje tym ile zroblem polygonow etc. limit dostalem 10,500 i jest mialem sie w nim zamknac i sie udalo z tym ze jeszcze czekam co z tymi rowkami.. bo jak nie trzeba to bym mogl zrobic te klamki, laczenia ramion w felgach, uszczelki, wycieraczki wszystkie inne dziwne detale...

dzieki za mirror'a ;) zaraz sobie tam zoptymalizuje siateczke...

Napisano

hehe no i sie zaczelo... dalem to tutaj z nadzieja ze moze jednak dostane jakies konkrety, dalem jeszcze siatke... ale skad nic sie nie zmienilo.. ciagle jest "przod ma duzo bugow" i tym podobne, po co wogole pisac tego typu rzeczy ktore na dobra sprawe nic nie wnosza do tematu..... nie ktorzy to maja talent do nabijania postow....

Napisano

proponowalbym grilla zoptymalizowac i dzieki temu dac jakies wnetrze. Niskopoligonowe ( w stosunku do zewnetrza) interior da bardzo dobry efekt.

Z tego co pamietam to w project gotham samochody mialy do 13 000, ale ja sie nie znam.

Ps - przeslij mi siatke modelu z przodu i z tylu w wyzszej rozdzelczosci to ci nakresle gdzie powinienes poprawic, aha - masz dol samochodu?? - powinien byc jezeli kwestia fizyki jest, a jezeli jej nie ma to wywalaj wszystko co jest nie widoczne dla kamery, mile widziany zakres jej dzialania.

Napisano

hmmm eax a co mam napisac zrobic ci tutka co masz zlego czy jak?? moze sobie zyczysz video odrazu albo odrazu zrobic za ciebie?? nie wiem najlepiej nap[iasc o tym ksiazke "bugi z przodu car'a eax'a"??

nie wiem co mialem innego napisac dla mnie to sa konkrety przod ma bugi i juz jak nie widzisz to juz nie moj problem

ale spoko......................

Napisano

nielot007 - to sie nazywa konstruktywna krytyka ;p

"są bugi i tyle" ;p

Napisano

gorzej ci? Ja jak pisze ze ktos cos ma nie tak, to zawsze mu powiem konkretnie w ktorym miejscu, albo zaznacze na JPG... Moze widzisz ze cos jest nie tak, ale nie potrafisz powiedziec co.. i w tym tkwi problem. W koncu do cholery po to jest to forum zeby naprowadzac ludzi co robia zle, a to to mnie rozbraja... Nie widze problemu w powiedzeniu "ze kolo tego wloty mniejszego na dole u gory jest cos nie tak," juz to lepiej brzmi i daje modelerowi do myslenia gdzie ma cos poprawic. A moze uwazasz ze caly przod jest do dupy? Dobra to tyle... na marginesie, nic do Ciebie nie mam, ale pomysl zanim cos napisszesz, Por@szek, niestety grila nie zoptymalizuje bardziej, musi byc on przeciety na pol. Srodek i tekstury zrobie, ale to juz dla siebie. Klient chcial tylko od zew, to tak ma. A jezeli chodzi w dol samochodu to jest pusty, wszystko jest puste od tej drugiej strony, opony felgi, listwy, uszczelki, i wszystko co sie dalo wykasowac zostalo wykasowane.. dam jeszcze jednego screena dzisiaj od spodu... ja sobie nigdy postow nie nabijalem co widac, na forum jestem od ponad poltora roku i mam nie cale 400... nigdy mi nie zalezalo na tych slaczkach... Ale staralaem sie zeby kazdy z mojego posta mogl cos wyciagnac... i wiem ze niektorym moje uwagi sie przydaly...

Napisano

spoko panowie bez minibitwy ty mi :) *nielot napisz ze gdzie te bugi :) sam jestem ciekaw, mi sie wydawalo ze tam kolo spojlera poboku z przodu cos dziwnego sie dzieje ale bez wire tego tak nie bylo wkoncu widac :) illy napisz plz wszyscy sie czegos nauczymy :)

Napisano

fajny model - podoba mi sie, rowki w lowpoly? niezłe:) ta kratownica na przodzie to juz niezłe hi-poly:)

dziwi mnie troche podejście twoich zleceniodawców że niepodali Ci czy samochód ma miec klamki, wycieraczki czy będą ruchome i czy wogóle mają byc itd...boje sie ze z takim podejsciem mozesz sie zachwile dowiedzieć ze drzwi maja byc otwierane:)

Napisano

rowki w LP to zadna nowosc, z dodatkowymi 5k faceow moge zrobic naprawde bardzo porzadny caly model lacznie z silnikiem, bagaznikiem, i wnetrzem, wytyczne jakie dostalem.... Samochod zrbiony od zew, bez srodka, baz podlogi, z kolami, bez textur, bez materialow. Limit 10,500 facow. Kratownica ma 180facow, tak ze nie jest to wcale taki znowu hardcore ;)....

Napisano

eax hmmm nie che mi sie tworzyc dla ciebie ani nikogo (sa wyjatki kiedy mi sie chce) jpg'a a dla mnie caly przod jest do du** juz powinno byc ci lepiej z tym ze wiesz co masz konkretnie zle!!?? ale zauwaz ze nie jestes "amatorem" w 3d wiec jak pisze np. przod masz zly to sam powinienes to wychwycic i wiedziec gdzie sa te bugi a po drugie to nie powinienes robic bugow;)

pozdro

Napisano

hehe no dzieki ;) bo odbieram czesc tego co napisales jako komplement:) jednak, zauwaz ze to jest model LP(chociaz blizej mu do medium niz Low) i tutaj inaczej jak w HP trojkaty sa na porzadku dziennym, ewentualne bugi to ja widze dwa, w okolicach wlotu mniejszego po jego lewej stronie... i to wszystko. Zaznacz co jest zle, bo sie bede upieral ze nie wiesz co jest zle a tylko ci sie wydaje ze cos jest nie tak ;)

Napisano

Wydaje mi się, że oryginał ma bardziej "widoczne" rysy przedniego nadkola i jest one ciut bardziej wysunięte w bok (chyba, że nie znalazłem tego modelu Jaga co trzeba ;P) A ogólnie jest ok :)