xyrion Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 Zaczalem go modelowac juz dawno temu z wielkimi lub krotszymi przerwami bez zadnej konsultacji z wami i teraz cos mi sie wydaje ze to chyba nadaje sie jedynie do kosza gdyz wydaje mi sie ze jakos za krotka lub za dluga maska jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 no troche pogieta maska, ogolnie karoseria. Wylacz najlepiej user viewport, bo wtedy na pewno bedzie znieksztlcony ten samochod:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 mnie on troche wyglada jakby byl jakis low poly, bez ladnych lukow ani nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 ok..czas zapomniec o nim :)...zaczalem robic nowy model..oczywiscie tez ten mercedes...jak tylko naucze sie obslugiwac ladnie swiatlo to wrzuce jakis render edited olac to swiatlo..mam problem od razu sie to rzuca w oczy ale zaznaczylem jeszcze strzalkami...siatke tez widzicie...zakladam ze to wyglada tak jak wyglada poniewaz jest zbyt gesto tam ale nie moge nic wymyslec zeby sie tego pozbyc. Jak juz napisalem srodek zderzaka jest po prostu nie zweldowany, nie dalo rady bo przez przypadek chamfernely mi sie edgesy tam edited again a moze blueprinty sa jakies trefne i dlatego nie chce mi to ladnie wyjsc (bo cos mi sie wydaje ze to wszystko jest _calkiem_ krzywo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ooo kurna mama...... dla mnie ten jest czolowym prrzykladem dlaczego nie nalezy zageszczac siatki ;) lepiej zacznij od poczatku bo tu nie ma co ratowac.... i sprobuj go robic jak najprosciej sie da, pomoze. a i daj referki jak to wyglada w rzeczywistosci to moze podpowiemy ci jak to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 ehhh...od rana to robilem nie bede zawalal serwa max3d wiec fotki beda z mojego 2mbit referki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 nie lubie tego mowic ale powiem tragedia.zacznij od poczatku serio dobra rada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 kurka...nie mam pomyslu jak to zrobic ....to przez to swiatlo (reflektor) edit to juz drugi popsuty merol c...on mnie chyba nie lubi 2nd edit: ehh..ciagle cos nowego przychodzi mi do glowy....moze ktos ma gdzies przypadkiem jakies inne blueprinty...ktore moze ulatwilyby mi prace.... 3rd edit: heh...pojawily sie nowe blueprinty na http://blueprints.onnovanbraam.com/ ...sproboje moze na tych bedzie latwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 blueprinty masz calkiem niezle, nie wiem czemu sie czepiasz. ja ten kawalek zrobil tak jak na obrazku(sorry za jakosc, ja w paincie i ogolnie 2d to dobry nie jestem ;P) mam nadzieje ze chamfer wiesz jak dac, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 hmmm...ok dziekuje za pomoc....sproboje zrobic tak jak pokazales edit: ok pokaze moze od razu bo jak bedzie zle to znowu bede musial od poczatku zaczynac 2nd edit: No dobra ale pojawil sie problem jak to zrobic zeby bylo bardziej dokladne ? W sposob ktory ukazalem pokrzywi maske po MS`ie choc wszedzie nadal beda czworokaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 Kontrolnie dorzuce pare renderow ale moje pytanie nadal aktualne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 moge wiedziec po jaka cholere tak to zlobisz z tylu maski?? tam sie fale raczej uspokajaja. po drugie, w tych wglebieniach fal i na lini najbajdzie do srodka zastosuj lagodne chamfery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 kurde...nie mam sily na ta maske po prostu tego nie potrafie za cholere zrobic zeby tam taka fala byla, od poczatku mialem z tym problemy i nadal nie moge tego zrobic. Jak ma byc z tymi swiatlami ? Pomijajac maske cos jeszcze jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 zostawiam tak inaczej nie potrafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 O MUTHAFUCKER:) hehehe ja poweim jedno choc potwierdzam slowa bzyka Poogladaj siatki tego pojazdu na np. smcars lub cgtalk lub 3dtotal!! na bank zrozumiesz o co chodzi pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 przepraszam i nie zebym narzekal ale znalazles gdzies takowe siatki gdyz ja jedynie jeden model i wcale teraz duzo nie odbiega od mojego ( oczywiscie mowa jest o masce rozumiem czy tobie caly model sie nie podoba ?) http://www.threedy.com/site/forum/showthread.php?t=19254&highlight=mercedes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 ( oczywiscie mowa jest o masce rozumiem czy tobie caly model sie nie podoba ?) hmmm masce?? caly i to naprawde caly!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 no to ja nie wiem...chyba nie nadaje sie do tego albo mam jakis niedorozwiniety umysl...GRiPi napisal ze mam starac sie modelowac jak najprosciej wiec tak robie. Ty piszesz ze wszystko jest zle. Moglbys sprezycowac swe mysli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 hehe jest zle bo zobacz na twoja siatke jak to wyglada i nie przejmuj sie tym trzeba duuuzo cwiczyc zaznaczylem gdzie masz nie zrozumiala siatke!! lepiej zobacz tutek kotry jest na http://www.3dtotal.com fiat500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 moze te obrazki troche rozjasnia czemu tam tyle edgesow ..tam jest taka listwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 ok listwa moze byc ale nadkole to masz baaaardzo krzywe!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 no chociaz raz sie wybronilem 8-), a co do nadoli to mowiac szczerze one nawet w rzeczywistosci nie sa zbyt proste 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 a co do nadoli to mowiac szczerze one nawet w rzeczywistosci nie sa zbyt proste 8-) nie no bez jaj;) hehe ale na pewno nie jest tak krzywe!!!! to to mosisz na 100% poprawic!! albo cie znajde i po ryjcu wytrzaskam ;)[big joke] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 corrected 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melonik Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 Co to jest za dziura ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 nic groznego, chamfer i po sprawie, a co do modelu to naraie pauza jade sobie na wakacje..bede jakos za 10 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 chamfer i bedzie babol ;) a nie po sprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 chamfer i bedzie babol ;) a nie po sprawie :) lol masz racje 8-)...ale cos nie mam sily na ten samochod qrde...ciagle cos nie tak ;(;(;( teraz nawet nie wiem jak poprawic to gowno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 moze uzyj welda??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 moze uzyj welda??? ale to sa dwie oddzielne czesci, miedzy nimi ma byc rowek (tak to chyba nazywacie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 po chamferze tak to wyglada i tworzy sie niechciany kant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 ok rozwiazalem to w ten sposob moze niezbyt doskonaly ale wielkie _bug`i_ nie wyskoczyly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 nikt nic nie mowi wiec pracuje dalej.....teraz prosze o wytkniecie bledow na tych siatach i renderach. Co do klamek to jakos niewykonalne to jest dla mnie ;)...chyba zrobie drzwi otwierane na pilota ;). Polaczenia dachu i slupka widze i produkuje sie nad nimi. Dziura pomiedzy szyba a maska ma tak byc, tam przyjdzie jeszcze jeden element. Duze szczeliny pomiedzy reflektorami przednimi a maska i do okola tez tak ma byc. Tam rowniez dojdzie jeszcze jakas guma. P.S.: Nie jestem nabijaczem postow, gdybym edytowal poprzedni post to nie pojawilby sie on na gorze forum, co by wyeliminowalo go pod wzgledem zagladniecia tutaj. Wiec uprzejmie prosze administratora forum aby dodal mnie do rangi w ktorej nie sa liczone posty. A jezeli takowej nie ma i nie ma zamiaru tworzyc to prosze o nie zwracanie uwagi na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 Polaczenia dachu i slupka widze i produkuje sie nad nimi. dupa nic nie poprawilem jak zwykle nie mam pomyslu jak to naprawic tymczasem zamieszcze jescze render z lakierem moze tam cos znajdziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Na lakier jest stanowczo za wczesnie. Gdybym mial zaznaczyc co jest zle musialbym otoczyc kolkiem caly samochod. :/ Niestety prawie kazda powierzchnia jest krzywa. To musisz widziec sam. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 Na lakier jest stanowczo za wczesnie. Gdybym mial zaznaczyc co jest zle musialbym otoczyc kolkiem caly samochod. :/ Niestety prawie kazda powierzchnia jest krzywa. To musisz widziec sam. w takim razie prosze o zamkniecie topic`u, wale to nie potrafie zrobic prosto wiec nie robie nic wiecej. Dziekuje za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 oh jesus.... po prostu kiepsko. najlepiej po ogladaj siatki, jak z podobnymi problemami poradzili sobie inni bo tak to nie ma sensu samochod robic :/ edit: nie oddawaj sie tak wczesnie, zebys ty widzial moje pierwsze pracki.... wszystko przyjdzie z czasem po prosstu pracuj bo jak do kazdej sceny bedziesz podchodzil w stylu "nic mi nie wychodzi" to nic nigdy nie osiagniesz :/ i pamietaj: nikt sie nie narodzil jako swietny grafik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 Caly czas staralem sie ogladac siatki i patrzec jak co i gdzie. W tym modelu juz wydawalo mi sie ze lepiej nie da sie tego zrobic. Okazalo sie ze jednak wszystko nadaje sie podtarcia dupy. Wniosek ?........skoro moim zdaniem jest dobrze a waszym kompletnie zle, to olewam to i sproboje zrobic jakis szescian moze lub rownoleglobok. edit: nie oddawaj sie tak wczesnie, zebys ty widzial moje pierwsze pracki.... wszystko przyjdzie z czasem po prosstu pracuj bo jak do kazdej sceny bedziesz podchodzil w stylu "nic mi nie wychodzi" to nic nigdy nie osiagniesz :/ i pamietaj: nikt sie nie narodzil jako swietny grafik. Moj 1wszy plik stworzony w maxie data 28 maj 2005. To jest 3 z kolei samochod. Dopiero ten zamieszony tutaj na forum gdyz poprzednie robione z tutoriala. Mysle ze kurde od w/w daty wypadaloby cokolwiek zrobic jak nalezy. Problem polega na tym ze jak juz napisalem wczesniej myslalem ze zrobione jest dobrze. Czytalem wasze poprzednie uwagi co do modeli. Zaczalem od poczatku dochodzac do tego momentu w jakby wiekszej pewnosci ze jest dobrze (nikt nic nie mowil wczesniej). Nagle okazuje sie ze to sie do niczego nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 ehhh no powiedz sam czy tak wyglada prawdziwy merced? czy tak odstaje blacha od swiatel i drzwi? czy jest krzywy?? popatrz ze zrozumieniem na inne siatki(dobre siatki) i zauwaz ze jak np. jest kant przy jakiejs krzywiznie to sa obok niego jakies edge loopy, przez co nie bedzie odstawac.. a co do tergo ze twojemu modelowi przydalaby sie jakas ostra blacharka, to nawet nie wspominam, zresta popatrz po symetry jak wyglada maska twojego merca.... tak chyba w realu nie jest???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2005 szukam tych siatek i szukam i nic nie widze...wiekszosc jest ogolnych calego samochodu i ciezko cos rozkminic co jest w oddali a mnie interesuje . a co do tych drzwi itd to ja nawet nie wiem w ktorym miejscu to odstaje itd...wydaje sie ze zgadza sie z blueprintami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Tak patrze i patrze :) przegladam strony i widze ze z tylu innaczej wygladsz niz sprzodu :) (joke) ja polecam tutorial :) z http://www.3d-palace.com ten z audi a3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 no samochod z deka powinien inaczej wygladac z przodu niz z tylu :). Co do tutoriala napewno go obejze. edit: przy okazji moje postepy mozna obejzec tu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=17716&page=1&pp=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 na twoim miejscu wybral bym inny samochod jakis latwieszy. hmm co by tu polecic... moze mazda 6? sam robilem ta mazde i to byl moj pierwszy samochod i nie bylo wcale tak ciezko, wiec mozesz sprobowac, wybor nalezy do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 inny... latwiejszy od merca czy mitsu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 może użyj target welda i tą dziurę przy szybie sklej? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 nie dawaj srcreenow z wiewportow, jak cos to z perpektywy tylko i z jakims znosnym kadrem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Ja bym ci xyrion radzil wziasc sie za jakis bardziej kanciasty samochod skoro juz tak optujesz za tymi wozami. Peugeot 205 bylby super. Dobre cwiczenie prostych powierzchni. Pozatym mam do niego duze, dobrej jakosci printy... EDIT: POMYLILEM SIE! Myslalem o Peugeotcie 205. 206 nie ma takiej prostej karoserii. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2005 ok jak nadal bede mial takie tragiczne postepy w evo to poprosze Cie o te printy od peugeot`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi