Cruzh3r Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Witam, niewiem czy tak można ale to będzie mój drugi wątek w bitwie bo tamten porzucam!(wsumie i tak sie wiele na nim nauczyłem;) ) Koncept Skrimin' bell: Popychany przez 2 ratogry a na dzwonie thanquol oświetlający wszystkich swojom horned one'ową różdżką i kilkoma spaczeniami(warp'ami). albo Skaven Warp thrower team - To są dwa humanoidalne szczury prujące w krasnoludy z miotacza ognia. Znowu ciemna sceneria ale teraz mam przynajmniej koncept;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Moze jakis graficzny koncept? Bo te nazwy, ktore wymieniles sa dla mnie czarna magia, a jakos nie chce mi sie siegac do zasobow internetu... len jestem. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Witam ponownie :) A możesz to jakoś po ludzku napisać? Bo na razie to mam przed oczami tylko różdżkę i dzwon :) Taki już gupek ze mnie wioskowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomiot Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 yea.. warhammer i skaveny :) mniami.. mam nadzieję że dasz czadu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2005 taaak, szybko coś naszkicowałem dla tych nie (warhammer fantasy battle) klimacie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 jeśli to twój szkic to weź się lepiej za bitwę 2d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2005 To z książki warhammer'a. Games Workshop(wydawca) ma w grafikach niezłych psycholi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Jee - Warhammer to moje ulubione klimaty - to jeden z najbardziej oryginalnych i "klimatycznych" światów jakie było mi dane poznać - obejmuje patronat nad tą pracką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Updejt. Może teksturki rażą(szczególnie bump) Ale chodziło o ogólne wymodelowaine dzwonu. Prosze o komenty. PS. Na szczęscie udało mi się odzyskać mesha skavena(DZIĘKI CI BOŻE!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Więc tak... troszkę mało widać przez oświetlenie (duża część obiektu jest nieoświetlona) natomiast z tego co widać tekstura napisów na dzwonie jest dość rozciągnięta wszerz. Poza tym wydaje mi się, że jest dobrze jednakże jestem bardziej ciekaw tego potworka na dzwonie :D Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Zmień układ podpór bo tam z przodu jedna na drugą wchodzi . Czekam na szczura:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 może Ci się na refkę nada: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?threadid=262724 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 Układ podpór zmienie, tylko musi się zgadzać z referkami. Dzięki empeck... Referek teraz mam więcej niż ukończonej pracy. Musze się nauczyć ornatrixa bo shaghair to niewypał. Niedługo wrzuce poprawione rendery. Teraz referki i bipedowy skin. Jakby co to wiem że stopy są beznadziejne i zakrutki ogon. W meshsmoothu wygląda to wszystko lepiej(Niedaje renderów póki są tam oczywiste błędy.). Po drugie wszystko będzie owłosione... Prawie. Narazie procedural textures. ale cush. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 No, no, no żeby nie było że olałem nagrody w bitwie:D Tego tamtego zwieńczenie laski gray seerów. Ogólnie w pracy dużo się zmieniło ale miałem wakacje. "...na ekranie komputera Cruzh3r'a wyświetlił się dziwny obraz. Przez chwile patrzyłem na niego w konsternacji. Po chwili z ciemności rendera 3dmax ujawniła istota, która swym okropnym spojrzeniem sprawiała że przechodziły mnie ciarki po plecach, na kosturze który trzymała znajdowała się przerażająca(przerażająco źle wymodelowana) czaszka kozła, z jej oczodołuw promieniowała dziwna energia która wypływała z monitora... Czułem że mdlałem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 i tu. niebede sie rozpisywał bo nikt nieczyta;P Tak żeby niebyło że zapomniałem Bitwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 bardzo słaby render nam pokazałeś, praktycznie nic z niego nie widać, a z poprzednich - tekstury zbyt jednolite i raczej słabe, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2005 No więc NIE PODDAJEMY SIĘ CHŁOPAKI(i dziewczyny)!!! Teraz już koncept render, szczurek na pierwszym planie w tle mroczne cave. Materiały zmienie, na podłodze dodam 25k szczuruw na cześć "Solidarności". Podsumowując podczas bitwy nauczyłem się szybkiego Polyeditu, używania materiału blend. Używania maxa 7. Za cholere niemoge sobie wyjaśnić czemu znowu zrobiłem ciemną scene... Najbardziej jestem dumny z czaszki owczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 daj wiekszy render, bo nic nie widac.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Dokladnie. Ale juz teraz wydaje mi sie, ze jest za ciemno. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 nic nie widać :/ popraw to szybko w miarę możliwości albo pokazuj postęp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 już właśnie mi sie renderuje, tylko jak renderowałem większe (3h) to pod sam koniec wyskoczył bład z GI. i wsumie czarno było. Jak mi się zrenderuje to odrazu wyśle. Ogólnie taki mały renderek żeby zarys pokazać. Czyli na pierwszym planie szczurek(światło odbija mu się od oka (jak w national geographic:))) W tle dopiero duży szczur, jaskinia, dzwon. I rój małych szczurów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 No zrenderowało mi się, strasznie długo gi sie robiły. przypominam że to tylko koncept kompozycji sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 troche low poly to cos na pierwszym planie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 strsnie tu ciemno, nic poza tym volumem nie widac, zrobil bym jakies pochodnie albo jakis ogien ktory byto wszytko oswietlal, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 praca raczej słaba... modele kanciaste, trochę low poly, tekstury bardzo słabe. z pracy mało widać, jest bardzo ciemno, mało klimatyczne. jak to koncept to radziłbym wziąść się do pracy i zrobić końcową wersję bo czasu mało a jest bardzo słabo... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 19 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2005 wiem że wszystko słabo. wsumie wszystko miałem na początku zrobić z takim miotaczem ognia, ale mój brat, zaczął mi wmawiać że ten dzwon to super będzie pomysł. Może sam dzwon to fajny pomysł, ale robienie sceny 3d z jego wykorzystaniem to już inna para kaloszy. Niewiem czy macie jakieś kiepskie monitory, ale sprawdzałem w szkole, u 2 kolegów i wszystko było jasno. Niewiem może coś tam jeszcze zrobie. Teraz wszędzie dodam te futerka. Wsumie dokończyć zamierzam robiąc kilka dokładnych szczurów i tyle. Może te teksturki jeszcze poprawie, zobaczy się. Czekamy na następną bitwe. z moimi umiejętnościami to musiał bym działać od samego początku bitwy, a zmieniałem w sierpniu temat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 hehe... monitor raczej słaby nie jest... po prostu radziłbym by praca mniej się zlewała i wszystko byłoby lepiej, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi