Leru Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 http://media.filmforce.ign.com/media/490/490104/vids_1.html OMG :| i The Rock w roli głównej, nie no...
Leleń Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 eeeh zeby to sciagnac trzeba sie rejestrowac:|... (nie obejze tego bezposrednio bo mam za slabe lacze), ale dzieki Leru, przynajmniej wiem ze film taki powstaje:D (choc osobiscie gry nie lubie)
tweety Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 http://www.imdb.com/title/tt0419706/ WTF: czy mi się dobrze wydaje czy reżyserem jest polak??
Leleń Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 miejscowocs: Lodz, Poland... buhahaha, to ja dziekuje, wole isc na Klatwe 6:) Leru -> wiadomo ze polska rezyseria w polskich filmach jest totalna porazka... natomiast w ang. filmach to niewiem zbytnio, choc widzialem Cube (2 chyba) z polskim rezyserem - totalna klapa. mam nadzieje ze w doomie pierwszy bedzie przyklad jak polacy to nie tylko z vodki slyna;) ale pomieszalem, ale moze ktos zrozumie cos:) POZDRO
Leru Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Napisano 27 Lipiec 2005 Leleń -> to że reżyser jest Polakiem to o niczym złym nie świadczy. Też nie mam wielkiej rury ale na trailer poczekałem ;)
tweety Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Leru: wrzuć to na jakiś server i podaj linka :)
RA Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Bartkowiak (rezyser Doom'a) jako operator kamery jest swietny, a co z rezyseria to nie wiem, bo nie wiedzialem (chyba) ani jednego jego filmu. :/
chveti Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 może być ciekawie :] Ciekawy jest również fakt że Pan ma 55 lat a chce kręcić grę komputerową :D (W polsce to chyba żadkość) :D
wujek_kane Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Bartkowiak nakrecil np Cradle 2 the grave i Romeo must die, cos tam jeszcze.
razor Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Andrzej Bartkowiak reżyser: 2005: Doom 2003: Od kołyski aż po grób (Cradle 2 the Grave) 2001: HRT 2001: Mroczna dzielnica (Exit Wounds) 2000: Romeo musi umrzeć (Romeo Must Die) zdjęcia: 2000: Plotka (Gossip (I)) 2000: Trzynaście dni (Thirteen Days) 1999: Turkey. Cake. 1998: Wydział pościgowy (U.S. Marshals) 1998: Zabójcza broń 4 (Lethal Weapon 4) 1997: Adwokat diabła (Devil's Advocate, The) 1997: Góra Dantego (Dante's Peak) 1996: Miłość ma dwie twarze (Mirror Has Two Faces, The) 1995: Dwie matki (Losing Isaiah) 1995: Gatunek (Species) 1995: Jade 1994: Dobry człowiek w Afryce (A Good Man in Africa) 1994: Speed: Niebezpieczna szybkość (Speed) 1993: Upadek (Falling Down) 1993: Adwokat diabła (Guilty As Sin) 1992: Obcy wśród nas (Stranger Among Us, A) 1991: Hard Promises 1990: Pytania i odpowiedzi (Q & A) 1989: Rodzinny interes (Family Business) 1988: Bliźniacy (Twins) 1987: Wariatka (Nuts) 1986: Żądza władzy (Power) 1986: Nazajutrz (Morning After, The) 1985: Honor Prizzich (Prizzi's Honor) 1984: Garbo Talks 1983: Daniel 1983: Czułe słówka (Terms of Endearment) 1982: Śmiertelna pułapka (Deathtrap) 1982: Werdykt (Verdict, The) 1981: Książę Wielkiego Miasta (Prince of the City) 1979: 3 by Cheever: The 5:48 1976: Deadly Hero ale co do obsadzenia The Rock w roli głównej........... :/ porażka mogili Van Diesela dać :D edit: @ Leru -> Jeśli już chcieli kogoś tego pokroju to mogli wybrać Van Diesela, napewno gra on lepiej niż The Rock. No i taki film bez Michelle Roriguez.......... :( Michelle to pani komandos z Resident Evil (Btw w 2006 jest premiera Resident Evil : Afterlife"
Leru Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Napisano 27 Lipiec 2005 razor -> Diesel - jeszcze lepiej :] edit: razor -> Jak widzę nazwisko jednego czy drugiego to aż mi się nie chce oglądać ;) Chociaż, Vin Diesel zagrał w Szeregowcu Rayanie, tak na podparcie Twojej tezy, może nie jest jeszcze taki do końca zły ;)
Leleń Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 ooooo - 2003: Od kołyski aż po grób (Cradle 2 the Grave) 2001: Mroczna dzielnica (Exit Wounds) 2000: Romeo musi umrzeć (Romeo Must Die) :D zmieniam zdanie... a kiedy jest premiera tego dooma?
aspenboy Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Leru: poza "Szeregowcem...", Vin Diesel stworzył fajną postać w "Pitch Black". Za ten film go lubię akurat (i nawet jestem mu w stanie odpuścić "Fast & Furious" oraz "XXX" :D ). Poza tym to, że ma być polski reżyser, jeszcze tego filmu nie skreśla.
Leru Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 powiem szczerze, że Pitch Black nie widziałem, nie ocenię więc tam jego gry, wierzę na słowo :)
Remedy Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 id Software podpisało z wytwórnią umowę, w której istnieje zapis mówiący o tym, że jeżeli podczas kręcenia id Software stwierdzi iż owy film nie spełnia ich wizji (jest źle kręcony, itd.) to trafia do kosza i nie ma prawa być opublikowany. Duże ryzyko ze strony wytwórni więc wydaje mi się, że przyłożyli się trochę. Trzymam kciuki bo gra jest przecież symbolem.
_michal Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 id Software podpisało z wytwórnią umowę, w której istnieje zapis mówiący o tym, że jeżeli podczas kręcenia id Software stwierdzi iż owy film nie spełnia ich wizji (jest źle kręcony, itd.) to trafia do kosza i nie ma prawa być opublikowany. Duże ryzyko ze strony wytwórni więc wydaje mi się, że przyłożyli się trochę. Trzymam kciuki bo gra jest przecież symbolem. I tak powinno być zawsze. Wówczas nie byłoby 'hitów' pokroju 'dzieł' Uwe Boll'a. Mam nadzieję że Silent Hilla nie zniszczą jak już temat 'growych' filmów poruszamy... A co do Dooma, to nie wiem jak oni chcą coś mądrego wycisnąć z 'fabuły' tej gry... Pewnie skończy się na bieganiu po korytarzach i strzelaniu do potworów z gry...
_michal Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Jakoś się nie napalam. IMNSHO Najlepsze SF ostatniego czasu to jest serial Battlestar Galactica (ten nowy of kors)... I Doom na pewno tego nie zmieni...
Plastique Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 id Software podpisało z wytwórnią umowę, w której istnieje zapis mówiący o tym, że jeżeli podczas kręcenia id Software stwierdzi iż owy film nie spełnia ich wizji (jest źle kręcony, itd.) to trafia do kosza i nie ma prawa być opublikowany. Duże ryzyko ze strony wytwórni więc wydaje mi się, że przyłożyli się trochę. Trzymam kciuki bo gra jest przecież symbolem. Hehe gdyby specjaliści od fabuły z id robili scenariusze do filmów to były by to napewno hiciory... pozatym takie rozpisanie kontraktu gwarantuje niepowtarzalny klimat filmu. No ale nie kroje skóry na niedźwiedziu... ;]
Knysha Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 http://streamingmovies.ign.com/filmforce/article/636/636398/doom_trailer_072505_wmvhighwide.wmv - link do trailera, .wmv, 13mb No moze byc ciekawie ;>
mkk3a Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 chyba jedyne wspolne motywy gry i filmu to tytuł oraz potworki, bo akcja juz sie nie dzieje na Marsie, przyczyną zagłady nie jest otwarcie bram piekieł tylko jakiś wirus itp. no ale na film na pewno pojde :)
Kulki Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 wiadomo ze polska rezyseria w polskich filmach jest totalna porazka... Jeny co za dyletanctwo totalne. Gdybys pofatygowal sie i ogladal cos ponad Zrobmy sobie wnuka etc... to bys mnie nie fatygowal do napisana tej cietej riposty.
Baldack Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Leru jak lubisz filmy s-f + horror to napewno ci sie spodoba... to polecam:) edit: ten DOOM to mi troche RE:A przypomina:P a kiedy premierka??
Kakrotto13 Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 21 october bodajze ;] na stronie pisze http://www.doommovie.com
Dor Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 "chyba jedyne wspolne motywy gry i filmu to tytuł oraz potworki, bo akcja juz sie nie dzieje na Marsie, przyczyną zagłady nie jest otwarcie bram piekieł tylko jakiś wirus itp. " Przypomnę, że akcja dzieje się na marsie i widać to w pierwszych sekundach trailera. A tak poza tym... Film zalatuje Resident Evil'em i AvP (Oba do kitu). Więc nie spodziewam się niczego dobrego. ps: Polska reżyseria może być dobra w zagranicznych filmach (Polański)
tweety Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 akcja dzieje sie na marsie, naukowcy rozkodowali ostatnie 10% genomu człowieka i zaczyna się dziać źle. ok. ale w grze DOOM I, II i III były Bramy Piekieł i istoty z Tamtej strony, była atmosfera satanizmu i totalnego zła wisząca w powietrzu. jesli tego nie będzie w filmie a miast Bramy Piekieł zobaczymy jakiegoś wirusa a zamiast potworów z piekła - zombiaki, to skreślam ten film od razu.
Kulki Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Z tego co widzialem film nie bedzie mial totalnie klimatu powtarza sie historia z Resident i tego typu podobnymi historiami ale zobaczmy...
illy Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Jesli tego pana nie bedzie w filmie to nawet tylka nie rusze do kina, o divx wogole nie mowiac.
imprecis Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Klimat faktycznie przypomina resident evil :/ A co do klimatu to nie ma się co oszukiwać, odtworzenie klimatu z gry jest niemożliwe...
tweety Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 illy: nie zapomnij o moich dwóch ulubieńcach: :)
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 ogladajac trailerek z filmu jakos mnie nie wciaglo :)
DraB Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Pewnie sie wybiore ale znecheca mnie ten Rock ;] Na dzien dzisiejsze polecam Batman - Poczatek, mnie sie strasznie podobal. Wystepuja same slawy :) Duch, Katsumoto, Quai-Gon Jin... :D
Rekomendowane odpowiedzi