Euzebi Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Kolejny samochód. Buick Wildcat. Nie będe poprawiał bo juz mi sie niechce a zapewne wieeeeele do roboty jeszcze przy tym by było. Daje to co mam ;-).
Hindus Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 mam wrażenie że już go gdzieświdziałam :?? opony, felgi, szyby do wymiany. reszta pozytywna.
Onanist Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 mam wrażenie że już go gdzieświdziałam :?? opony, felgi, szyby do wymiany. reszta pozytywna. a co jest zlego w szybach?
ZiBi_PL Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 model chyba ok ale rendery slabe =/ lakier kiepskawy.
Pawelkos Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 fegi o opony do wymiany, reszta w porzo a no i render tez lepszy by sie zdal pozdro
GRiPi Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 auto wisi w powietrzu, rendery troche w stylu "plastic fantastic". poza tym gdzie nie gdzie masz bledy(czarny render-dach, zloty- rog tylnej szyba i przedni bok). a i fajne autka wybierasz :P
Gość eax Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 szyby, domyslam ze ze chodzilo jemu o kolor, aczkolwiek moze chciales zostawic taki kolor nie wnikam, ale mozesz IOR reflecta podkrecic. Felgi, no tutaj ja bym moze zmienil kolor i pobawil sie troche rexlectem/blurem. Sam modeling felg tez do mnie nie przemawia. Za drzwiami masz za duzy brzuch(pod tylnia szybka boczna). Srodek jest zbyt prowizoryczny, i brakuje w nim wielu elemntow. Po chrzanilo sie tez cos kolo swiatle(gorny rog, od strony srodka). Domyslam sie ze uzywasz FinalRendera, ciezko jest tutaj uzyskac ladny material samochodu, i powiem ze twoj nie jest najgorszy jak co niektorzy tu wypisuja, poprostu odbicia sa brzydkie, proponuje uzyc ladnej bitmaki HDRi. Co do auta latajacego w powietrzu, to jestescie w bledzie. Jezeli w FR wrzuci sie skyligha i wlaczy automatycznie Kaustyke i GI, to on robi jakby dookola byla kupa spotow(Vray tez ma cos takiego ale jest to malo widoczne), wystrczy wrzucic zrodlo swiatla ukierunkowane na samochod...
Euzebi Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 Dzięki za komentarze. Ale jak już pisałem na początku nic nie będę poprawiał. No i dodam na swoją obronę ze nie jestem biegły w 3D studio max. A samochód nie lata jak by się dobrze przyjrzeć to można zobaczyć ze dolna część opony jest delikatnie pod powierzchnią. No i szyby są Ok tyle ze bez odbicia. Brzucha tez nie ma (w sumie nie wiem o co chodzi z tym brzuchem). Jeśli chodzi o to zaokrąglenie nad tylnim kołem to tak ma być bo tak jest. Na wnętrze samochodu zabrakło mocy obliczeniowej.:-)
mlody_ Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 pytani off topic - ile taki samochod moze kosztowac normalnie?
Wiśnia Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 odp off topic - rocznik 66 w stanach około 6000$
Tomasz S. Kruk Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 też jestem fanem tego samochodu, może autor się wypowie co go natchneła akurat do tego modelu ? mi tam wszystko pasuje w tym renderze, no może poza oponami :) w niemczech spotkać można takie z roku 63 za około 8 000 euro ..
Euzebi Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 Lubie amerykańskie wozy i tak jakoś ten model wpadł mi w oko. Ale bardzej mi sie podoba ten: Buick Electra
Rekomendowane odpowiedzi