Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kolejny samochód. Buick Wildcat. Nie będe poprawiał bo juz mi sie niechce a zapewne wieeeeele do roboty jeszcze przy tym by było. Daje to co mam ;-).

blue0iu.jpg

blue20tk.jpg

blue42gd.jpg

blue61st.jpg

textu102hu.jpg

textu88tl.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam wrażenie że już go gdzieświdziałam :??

opony, felgi, szyby do wymiany. reszta pozytywna.

Napisano
  hindus napisał:
mam wrażenie że już go gdzieświdziałam :??

opony, felgi, szyby do wymiany. reszta pozytywna.

a co jest zlego w szybach?

Napisano

auto wisi w powietrzu, rendery troche w stylu "plastic fantastic". poza tym gdzie nie gdzie masz bledy(czarny render-dach, zloty- rog tylnej szyba i przedni bok). a i fajne autka wybierasz :P

Napisano

szyby, domyslam ze ze chodzilo jemu o kolor, aczkolwiek moze chciales zostawic taki kolor nie wnikam, ale mozesz IOR reflecta podkrecic. Felgi, no tutaj ja bym moze zmienil kolor i pobawil sie troche rexlectem/blurem. Sam modeling felg tez do mnie nie przemawia. Za drzwiami masz za duzy brzuch(pod tylnia szybka boczna). Srodek jest zbyt prowizoryczny, i brakuje w nim wielu elemntow. Po chrzanilo sie tez cos kolo swiatle(gorny rog, od strony srodka). Domyslam sie ze uzywasz FinalRendera, ciezko jest tutaj uzyskac ladny material samochodu, i powiem ze twoj nie jest najgorszy jak co niektorzy tu wypisuja, poprostu odbicia sa brzydkie, proponuje uzyc ladnej bitmaki HDRi. Co do auta latajacego w powietrzu, to jestescie w bledzie. Jezeli w FR wrzuci sie skyligha i wlaczy automatycznie Kaustyke i GI, to on robi jakby dookola byla kupa spotow(Vray tez ma cos takiego ale jest to malo widoczne), wystrczy wrzucic zrodlo swiatla ukierunkowane na samochod...

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze. Ale jak już pisałem na początku nic nie będę poprawiał. No i dodam na swoją obronę ze nie jestem biegły w 3D studio max. A samochód nie lata jak by się dobrze przyjrzeć to można zobaczyć ze dolna część opony jest delikatnie pod powierzchnią. No i szyby są Ok tyle ze bez odbicia. Brzucha tez nie ma (w sumie nie wiem o co chodzi z tym brzuchem). Jeśli chodzi o to zaokrąglenie nad tylnim kołem to tak ma być bo tak jest. Na wnętrze samochodu zabrakło mocy obliczeniowej.:-)

Napisano

też jestem fanem tego samochodu, może autor się wypowie co go natchneła akurat do tego modelu ? mi tam wszystko pasuje w tym renderze, no może poza oponami :)

w niemczech spotkać można takie z roku 63 za około 8 000 euro ..

Napisano
  • Autor

Lubie amerykańskie wozy i tak jakoś ten model wpadł mi w oko. Ale bardzej mi sie podoba ten: Buick Electra

69elec0qh.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności