jp Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 Pociag mi się na tej stacji zamarzył. Taki polski niebesko-żółty ogórek albo coś jak na fotce. No i to musi byc prawie czerno białe. Nadal żadnych podpowiedzi co do pomysłu?
dariusz Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 kolory GiT. to bedzie w koncu metro czy dworzec kolejowy? pociag, mam nadzieje, ze modelowany:D
jp Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 Chyba stacja kolei miejskiej. Marzy mi się taki skład jak podmiejskie niebiesko-żółte pekapowce, albo jak w praskim metrze, retro. Zamodeluję, ale bez szaleństw. Najważniejsze będzie to odbicie na wagonach jak na fotce. Aż sieboję na mysl o oswitlaniu i mappingu scenki. Kompa przypalę... WIE KTOS JAK SIE ROBI WARSTWOWY RENDER Z UŻYCIEM ALPHA CHANNEL?
jp Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 ...i nastapił wjazd pociągu na stację. Pewnie jeszcze otworzę mu drzwi... No i teraz tylko mapować, oświetlać i kląć na ustawienia renderera. Pozdrawiam.
dariusz Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 mało modelingu w twej pracy wyczuwam:) ale powinno zadzialac
jp Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Napisano 11 Sierpień 2005 I tak właśnie to, dareg widzę. Tyle modelingu ile konieczne dla osiągnięcia efektu.Reszta to ma być śwaitł i teksturki, a nie sztuka dla sztuki. Niestety wypadło mi po drodze zleconko i będą miał parę dni obsuwy. Nie odpuszcam jednak. Dzieki za posty. Pozdrawiam. PS.Pytania do widowni: 1RENDERING WARSTWOWY Z WYKORZYSTANI.EM ALPHA CHANNEL? 2.Propozycje tytułu pracki?"Bomba" mimo wszystko kiepsko brzmi. Będe dźwięczny za odpowiedzi.
Leleń Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 Fajnie fajnie, co do tytulu to mozesz dac "60 sek":P pozdr
dariusz Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 5 sec to countdown/DEADline:) a wnetrze tego świniolota??
jp Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Napisano 12 Sierpień 2005 Dzieki za posty Leleń i dareg;] (czy ktos inny tu jeszcze postował) Jeśli "świniolotem" nazywasz pojazd publiczny wzorowany na pekapowskim EN57, to informuję, że poza otwartymi drzwiami i przedsionkiem nie przewiduję modelowania. Myślę, że obleci na teksturach. Ale może sie mylę, wyjdzie w praniu. A gdyby tak tytuł: "Przystanek końcowy/ terminus"? PROSZĘ O DALSZE PROPOZYCJE TYTUŁU KOŃCOWEGO.
dariusz Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 miejmy nadzieje ze wystarcy...:) co do tytulu proponuje: SIGNUM TEMPORIS - znamie czasu:D
jp Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 Witam po przerwie. Trochę musiałem przeorganizowac hierarchię sceny (ucząc się od podstaw Xrefów). Dokonałem też małych zmian w modelu, które i tak są niezauważalne a odchudzają model. Zamapowałem kosz. Tenże prezentuje z niezamapowana bombką. Wolno mi to wszystko idzie, a do tego jeszcze robota nawet w weekend nie pozwala na pożyteczne zabawy z VIZem...;( Zdecydowałem sie na scenkę w czerni i bieli, no może z przycietymi kolorami.Zobaczymy, co wyniknie z tego eksperymentu. Tytuł:"przystanek końcowy/Terminus" Czy ktoś z władającym angielskim ma jakieś obiekcje? Pozdrawiam i czekam na komentarze.
dariusz Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 trudno znalezc jakies bugi, moze jedynie na profilu scianki jest rozmyta textura... poza tym GiT:D
jp Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Nie mogę znaleźć wsytarczająco czasu często aktualizować scenkę. Podłubałem trochę puszkę koli w koszu. Nie jestem do końca zadowolony z deformacji. Nie wiem jednak jak deformować precyzyjnie zamapowany już obiekt (by mapa podąrzała za deformacjami) inaczej jak modyfikatorem displace ;( Jeśli ktoś wie jak to się po bożemu robi będę dźwieczny. Nastepny cel: mapping bombki i dodatkowe paprochy w koszu... Pozdrawiam
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 efekt zgniecenia nie wyszedł za dobrze, popracuj jeszcze nad tym, i górna część puszki - tekstura do wymiany
jp Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 To, że pogięcie jest kiepskie to wiem- problem jak zrobic lepsze. Gora puszkijest za bardzo blyszcząca, czy brakuje czegoś innego?
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 oj rzeczywiscie cos krucho tu z widownia :P wiec sie moze dolacze. Misie coraz bardziej podoba woj projekt leczo bawiam sie ze coraz bardziej scena zaczyna odwracac uwage od bomby... wiem ze beda te triki z kolorem. ale napewno daj wieksza glebie ostrosci (dof). bo tama za duzo sie zaczyna dziac.. Wiem ze te psikusy z dyktami etc. nie sa zakazane, no ale troche minimalistycznie podchodzisz do pracy.. wiem ze to wszystko bedzie nieostre.. ale nie moze scena opierac sie na samych zdjeciach.. wierze jednak ze osiagniesz cel:) pozdrawiam
jp Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Dzieki za posty. Misie coraz bardziej podoba woj projekt leczo - nie bardzo rozumiem... W scenie jeszcze wiel moze sie zdarzyc."Dykciaki"też mi się nie podobają ale ze wzgledów czasowych je zastosuję. Mam chyba ograniczyc głębie ostrosci by tło nie konurowało z bombą a nie zwiększyć... Walczę ze zjawiskiem niedoczasu, stąd niski postęp nad pracką, ale nnie odpuszczam;) Pozdrawiam
javor Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 całkiem ładnie z materiałami tylko może jeszcze dodaj jakieś rysy/zniszczenia lakieru śmietnika - głównie górna część jest zbyt ładna i błyszcząca
jp Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Dzięki za posty, panowie. Javor, masz racje, jest kilka mapek do poprawki, ale z tym sie będę babrał w fazie fajntjuningu. Teraz chyba kolej na otoczenie. dareg, liczyłem na to, że ktoś zauważy, ale to przecież mało poczytna gazetka;) pzdr.
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 hehe juz wyjasniam:P "Misie coraz bardziej podoba woj projekt leczo bawiam sie ze" znaczy tyle co: "Mi sie coraz bardziej podoba twoj projekt lecz obawiam sie ze" ..ta spacja mi sie wciska nie wiem nawet kiedy.. :PP ..i te literowki..;/ tak zgadzma sie, podrap i poprudz bardziej ten kosz. To ja juz nie wiem co z ta glebia bedzie.. poczekam na jakies konkrety to porozmawiamy :P pozdrawiam
jp Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 Wrzuciłem koszyk do starej, niezamapowanej scenki. Pewnie jeszcze poprzesuwam kamerkę, ale nie za wiele. Skład EN57 kochanej PKP idzie na tapetę...za jakieś 48h. Znowu robota nie daje spokoju. pzdr
Leleń Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 baardzo fajny smietnik:D -zmien perspektywe -zmien konstrukcje mostu.... buheheh no dobra zartuje chcialem tez pomarudzic u Ciebie ale nie ma nad czym marudzic:P Puszki i bomba mi sie podoba, nad lawka i otoczeniem czeka cie jeszcze sporo pracki, moze byc pokazywal renderki osobno? np.: smietnik osobno, lawke jak zrobisz fajna, bo jak patrze na calosc to jedno bardzo dopracowane drugie mniej i zle sie patrzy.. . przynajmniej ja mam takie wrazenie. powodzenia pozdr.
zorazek Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Witam! pozwolicie, ze troch skomentuje: "wiem, ze ta bomba jest głównym elementem sceny... ale mimo wszystko zbyt rzuca sie oczy..." chodzi o to, ze idąc tym tunelem nie da rady zeby jej nie zauważyć, myśle, ze to przez te czerwone cyferki zbyt razą w oczy. pozdrawiam
jp Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 Dzięki za posty. Leleń- ten pan ma rację, może źle się komentuje ale lepiej tworzy. Thx. zorazek- To jest koniec peronu a ujęcie jest wysokości siedzącego na niej człowieka. Byc może to właśnie spojrzenie na pociąg i przypadkowe zauważenie bomby... Taka jest koncepcja. Słyszałem też sporo głośów, ze bomby nie widać na rysunu. Jestem świadomy problemu, zobaczymy jak to bedzie przy zamapowanym otoczeniu... pzdr
jp Napisano 8 Październik 2005 Autor Napisano 8 Październik 2005 No to pięknie. JUzmyslałem , że szanowne jury mnie skreśliło, a tu bach - nominacja. Mam sporo roboty, ale nie rezygnuje z boju. Pozdrawiam wszystkich bitewników.
jp Napisano 15 Październik 2005 Autor Napisano 15 Październik 2005 Wrzuciłem previrw finalnego rendera, który jeszcze sie smazy... Nie mam pojecia dlaczego widze swoj watek potrójnie na liście. Oświadczam: Nie mam z tym nic wspólnego. Mam nadziej że zdaże z full res na jutro. Pozdrawiam.
dariusz Napisano 15 Październik 2005 Napisano 15 Październik 2005 pewnie Adek cos grzebie z forum:D nie mogę się doczekać tego renderka mój były "rywalu". powodzenia i trzymam kciuki
jp Napisano 15 Październik 2005 Autor Napisano 15 Październik 2005 Witam. Na forum we wątku jak widac wszystko wrocilo do normy. Myśle, że jeszcze się spotkamy w następnych bitwach, dareg. Pozdrawiam
jp Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 Dodaję finalna wersje w highres. Mam problemy z zalinkowaniem...
jp Napisano 16 Październik 2005 Autor Napisano 16 Październik 2005 ... I tu sie kończy moja pierwsza przygoda z bitwą. Wielkie dzięki wszystkim kibicom i rywalom za rady i krytykę. Wiele nauczyłem się podczas tej edycji i z pewnościa wystartuję w następnych. "I to by było na tyle" jak mawiał J. T. Stanisławski.
oo79 Napisano 16 Październik 2005 Napisano 16 Październik 2005 gratuluje. praca ladna a co wazne skonczona wiem cos o tym ;-) kazdy moze zaczac i wabic konceptami ale niech pokarze efekt koncowy! p.s sam kilka zaczalem ale nie skonczylem wiec wiem jaka jest przepasc miedzy pierwszymi chwilami modelowania a koncowym renderem, p.s mezczyzne /kobiete ;->>/ mozna poznac po tym, nie jak zaczyna ale jak konczy... jp tak trzymaj i powodzenia!
jp Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 Dzięki za miłe słowa. Ze skończeniem pracki było krucho i wiele elementów można by jeszcze dopracować... Ale satysfakcja ze skończonej pracki w terminie ponad wszystkim. Pozdrawiam
MaGuu Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Ale satysfakcja ze skończonej pracki w terminie ponad wszystkim. Prawidłowa postawa:D I ja Ci gratuluje ukończonej pracki - ja nie dałem rady ;)
jp Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 thx,MaGuu. Pracka jest "ukończona" bo musiałem się wyrobić z terminem. Jak tylko wyjdę z niedoczasu to zrobię porządny remake. Chciałbym tę scenkę wyrenderować z GI w mentalu, ale na razie jestem cienki Bolo. :(
jaras Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 rzeczywiście , przydało by się GI - tylko że GI + DOF skutecznie zabija komputer. Błędnie odczytałem licznik na bombie - bo przeczytałem że zostało 2000 , a to chyba chodzi o 0002 ?
jp Napisano 18 Październik 2005 Autor Napisano 18 Październik 2005 heh, jaras, celna uwaga. Watpliwosc uzasadniona;) ...ale nadzieja że za moment zamiast 0001 zobaczysz 1999 to juz szczyt optymizmu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi