Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

no ładny bumpik na kierunku tylko czy w new beetle jest takie szkło na nim czy jest gładki teraz wszyscy robią gładkie może takiego powinieneś zrobić, no chyba, że chcesz się w bumpy pobawić

a z tą maską to może efekt falowania maski jest wynikiem robienia symetry??

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Marcin na migaczu jest te szkło take :) tu masz fotke oryginału, i dozycam jeszcze dwie fotki całości mojego VW

P.S.

Prawdopodobnie bende jeszcze przednie lampy zmieniać, ale to sie jeszcze zobaczy :D

Napisano
  • Autor

kant na masce juz poprawiony :), a teraz zapodaje nowe fotki lamp przednich:)

Napisano

bardzo dziwne jest te zagięcie w srodku i ten kant

94jm.jpg

i na 2 raz nie modeluj jeżeli nie wiesz jak swiatlo wyglada na prawdę, wiem ze troche improwizacji nie zaszkodzi ale jakas zgodnośc z orginalem musi byc

choba ze masz jakąs referke swiatla ktora pokazuje taki reflektor jaki Ty masz

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Elo, chwilowo odstąpiłem od budy vw, i sobie postanowiłem zrobić flege :P Oto ona :)

P.S

tu jeszcze daje troszke poprawioną lampe

Napisano

łożesz a co to za zaciski albo inaczej co to za tarcze to nie pizzeria 2 pizze w cenie jednej, chyba trochu za duże te tarcze i zacisk megaXXXL

dalej... faktycznie jak jest zbliżenie światła to dziwnie wygląda (pokracznie??:)) a nie masz referków reflektora new beetle??

natomiast sam alus mnie się podoba

a może taki new beetle :D ??

Napisano
  • Autor

o mamo, marcin, z tym to by były problemy zeby takiego zrobić :P, ale dla chcącego nic trudnego :P, a tu zapodaje zrobione boczne szybu, uszczelki i lusterko :D

Napisano
  • Autor

no tesh tak sądze, ale poprostu cholera nieumiem tego wszystkiego jakos poustawiać zeby było git:( :( Jak by mi któs pomógł w tym to bym był wdzięczny

Napisano
  • Autor

elo, ostatnio niemam wogule czasu, ale dzis jakoś postarałem sie zrobic przednią szybe i jakos fajnie go wyrenderować :)

Napisano

Coś się opony wbiły w ziemię :P NAwet łądnie wyszło z tym hdri, modelik też fajny... pokażesz tył? :D

Napisano
  • Autor

KamillM- thx wielkie, no troszke te plane co mam pod autkiem, to troszke za wysoko dałem, a co do tyłu to hmmm, w przyszłym tygodniu powinien sie ukazać tył, bo wsumie to brakuje mi jeszcze tylniej klapy i szyby :)

Napisano

Nie no bez komentarza!!! Po prostu piękne!!! Uwielbiam takie autka jak to :) Czekam na render tylnej części autka i muszę przyznać, że bardzo łądnie to wyrenderowałeś. Pozdro.

Napisano

no ciekawie, ale nad materiałami to musisz jeszcze trochę posiedzieć, myślę że to tylko takie materiały porównawcze/poglądowe (strasznie rażą alusy - chodzi o matka)

Napisano
  • Autor

chwilowo niemam co robić to siem troszke bawiłem renderami :), dałem nowe oświetlenie i coś takiego mi wyszło na kulkach

Napisano
  • Autor

No witam was jeszcze raz, skusiłem sie jeszcze zrobić probe tego lakieru na aucie, i zrobienie matowego lakieru na fele, oto efekt

P.S.

dzis zaczne jeszcze robic tylnie lampy, i klape :)

Napisano

no teraz to wypasiłeś tą felunię fajnego masz również hadeerka :)

Napisano
  • Autor

THX marcin , jak dobrze pujdzie to jutro popołudniu dam fotki od tyłu, bo juz mam zrobioną tylną klape, tylko ze niechce mi sie juz renderowac, bo jutro wczas wstaje :)

Napisano

Na kulkach lakier wyglądał lepiej, lakier za bardzo odbija to światło białe ale materiał felgi bardzo mi się podoba.

Napisano
  • Autor

i tak jak obiecałem, dziś daje tyłek :)

P.S

tesh daje fotki, gdzie natęrzenie światła jest zmniejszone, i oto efekty :)

Napisano
  • Autor

elo, i kolejny malutki upload :P, rozjaśniłem troszeczke jeszcze to natęrzenie światła i oto co mi wyszło :)

Napisano

ogólnie render robi dobre wrażenie ale mógłbyś spróbować trochę inaczej to oświetlić bo zwłaszcza dolna część auta jest trochę przyciemna/ukryta

aha no i jakby te szyby były szklane ;)

Napisano
  • Autor

marcin_mocny- szyby juz są szklane, dzis miałemdac nowy reder, gdzie juz by były szybki, a tu dup,po 2 godzinach renderku zostałomi 5% do końcai mi sie tak komp zawiesił ze musiałem mu potem przywracanie systemu robic :)

Pawelkos-hmmm, ja tam jakos nie widze zeby on był troszke plastkowate:P, a felgi mozliwe ze jeszcze bendą jasniejsze :)

Napisano
  • Autor

ElO, i dziś mnie coś wzieło zeby zrobić tylna lampe, i jakos tak sie poskładało, ze ją zrobiłem, ;] oto efekt :)

Napisano
  • Autor

i jeszcze jeden renderek, co juz jeszt wszystko :) Sory ze taka mała rozdielczość

Napisano

nie bradzo mi sie podoba ta lampa, choc moze nie tyle sama lampa co klosz, z wierzchu powinien byc plaski(gladki) a nie wyglada i wzor tego bumpa tez jakis taki malo ambitny

Napisano

nie - przerób to b ospieprzysz fajny model :] lakier tez coś nie bardzo mi podchodzi.

Napisano
  • Autor

elo, i troszke zmieniłem znów oswietlenie i lakier :D, oto efekt

Napisano

lepiej ale nie wiem czy łuk ten co łączy drzwi z dachem (ten wzdłuż słupka) nie jest za ostry ? aha lampe masz kwadratową i to naprawde rzuca sie w oczy, brak klamek, lakier średnio wyszedł coś z reflectem jest nie tak.

Napisano

ten pierwszy realistyczniejszy chociaz nie az tak realistyczny :) pozatym bledy te co hindus wymienil ...

ps. hindusku zmien avatar bo zaraz go wygryze :D