Gość marcin_mocny Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 no ładny bumpik na kierunku tylko czy w new beetle jest takie szkło na nim czy jest gładki teraz wszyscy robią gładkie może takiego powinieneś zrobić, no chyba, że chcesz się w bumpy pobawić a z tą maską to może efekt falowania maski jest wynikiem robienia symetry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Marcin na migaczu jest te szkło take :) tu masz fotke oryginału, i dozycam jeszcze dwie fotki całości mojego VW P.S. Prawdopodobnie bende jeszcze przednie lampy zmieniać, ale to sie jeszcze zobaczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 zobacz jaki masz kant na masce a jaki powinien byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 kant na masce juz poprawiony :), a teraz zapodaje nowe fotki lamp przednich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 bardzo dziwne jest te zagięcie w srodku i ten kant i na 2 raz nie modeluj jeżeli nie wiesz jak swiatlo wyglada na prawdę, wiem ze troche improwizacji nie zaszkodzi ale jakas zgodnośc z orginalem musi byc choba ze masz jakąs referke swiatla ktora pokazuje taki reflektor jaki Ty masz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Elo, chwilowo odstąpiłem od budy vw, i sobie postanowiłem zrobić flege :P Oto ona :) P.S tu jeszcze daje troszke poprawioną lampe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 i jeszcze fotka zrobiona przed chwilką, czyli całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 czemu felgi są takie puste? żadnych breaków tam nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 hkropinski- wszystko w swoim czasie :) tarczówki bendą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 pokraczne te swiatla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 tak jak wczoraj obiecałem, są tarczówki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 łożesz a co to za zaciski albo inaczej co to za tarcze to nie pizzeria 2 pizze w cenie jednej, chyba trochu za duże te tarcze i zacisk megaXXXL dalej... faktycznie jak jest zbliżenie światła to dziwnie wygląda (pokracznie??:)) a nie masz referków reflektora new beetle?? natomiast sam alus mnie się podoba a może taki new beetle :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 o mamo, marcin, z tym to by były problemy zeby takiego zrobić :P, ale dla chcącego nic trudnego :P, a tu zapodaje zrobione boczne szybu, uszczelki i lusterko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 elo, dzis mi sie fesss nudziło i zrobiłem nową felge :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Witam!! fatalne rendery az sie nie chce komentowac:D model bardzo ladny pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 no felga na pewno lepsza od tej pierwszej , ale tak jak mowi nielot rendery fatalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 no tesh tak sądze, ale poprostu cholera nieumiem tego wszystkiego jakos poustawiać zeby było git:( :( Jak by mi któs pomógł w tym to bym był wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 elo, ostatnio niemam wogule czasu, ale dzis jakoś postarałem sie zrobic przednią szybe i jakos fajnie go wyrenderować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Coś się opony wbiły w ziemię :P NAwet łądnie wyszło z tym hdri, modelik też fajny... pokażesz tył? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 KamillM- thx wielkie, no troszke te plane co mam pod autkiem, to troszke za wysoko dałem, a co do tyłu to hmmm, w przyszłym tygodniu powinien sie ukazać tył, bo wsumie to brakuje mi jeszcze tylniej klapy i szyby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Nie no bez komentarza!!! Po prostu piękne!!! Uwielbiam takie autka jak to :) Czekam na render tylnej części autka i muszę przyznać, że bardzo łądnie to wyrenderowałeś. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 no ciekawie, ale nad materiałami to musisz jeszcze trochę posiedzieć, myślę że to tylko takie materiały porównawcze/poglądowe (strasznie rażą alusy - chodzi o matka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 chwilowo niemam co robić to siem troszke bawiłem renderami :), dałem nowe oświetlenie i coś takiego mi wyszło na kulkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 No witam was jeszcze raz, skusiłem sie jeszcze zrobić probe tego lakieru na aucie, i zrobienie matowego lakieru na fele, oto efekt P.S. dzis zaczne jeszcze robic tylnie lampy, i klape :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 no teraz to wypasiłeś tą felunię fajnego masz również hadeerka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 THX marcin , jak dobrze pujdzie to jutro popołudniu dam fotki od tyłu, bo juz mam zrobioną tylną klape, tylko ze niechce mi sie juz renderowac, bo jutro wczas wstaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Na kulkach lakier wyglądał lepiej, lakier za bardzo odbija to światło białe ale materiał felgi bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 i tak jak obiecałem, dziś daje tyłek :) P.S tesh daje fotki, gdzie natęrzenie światła jest zmniejszone, i oto efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 no teraz zaszalales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 no teraz lepiej tylko to swiatło daj może tak żeby oswietlało przód i bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 elo, i kolejny malutki upload :P, rozjaśniłem troszeczke jeszcze to natęrzenie światła i oto co mi wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 ogólnie render robi dobre wrażenie ale mógłbyś spróbować trochę inaczej to oświetlić bo zwłaszcza dolna część auta jest trochę przyciemna/ukryta aha no i jakby te szyby były szklane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 calosc bradzo ladnie sie prezentuje, choc lakier taki jakby troche plastikowy, fale sa wypasione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 marcin_mocny- szyby juz są szklane, dzis miałemdac nowy reder, gdzie juz by były szybki, a tu dup,po 2 godzinach renderku zostałomi 5% do końcai mi sie tak komp zawiesił ze musiałem mu potem przywracanie systemu robic :) Pawelkos-hmmm, ja tam jakos nie widze zeby on był troszke plastkowate:P, a felgi mozliwe ze jeszcze bendą jasniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 ElO, i dziś mnie coś wzieło zeby zrobić tylna lampe, i jakos tak sie poskładało, ze ją zrobiłem, ;] oto efekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 i jeszcze jeden renderek, co juz jeszt wszystko :) Sory ze taka mała rozdielczość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 nie bradzo mi sie podoba ta lampa, choc moze nie tyle sama lampa co klosz, z wierzchu powinien byc plaski(gladki) a nie wyglada i wzor tego bumpa tez jakis taki malo ambitny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 nie - przerób to b ospieprzysz fajny model :] lakier tez coś nie bardzo mi podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 za mocne hdri i za maly plane na gorze (albo za wysoko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 elo, i troszke zmieniłem znów oswietlenie i lakier :D, oto efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 lepiej ale nie wiem czy łuk ten co łączy drzwi z dachem (ten wzdłuż słupka) nie jest za ostry ? aha lampe masz kwadratową i to naprawde rzuca sie w oczy, brak klamek, lakier średnio wyszedł coś z reflectem jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 ten pierwszy realistyczniejszy chociaz nie az tak realistyczny :) pozatym bledy te co hindus wymienil ... ps. hindusku zmien avatar bo zaraz go wygryze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 cos nie pasi mi z tym lakierem, chyba za mozno odbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi