Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

hej, przedstawiam wam moje nowe dzieciątko. wszelkie komentarze mile widziane, nie czepiajcie sietego że tak ciemno, bo to zamierzone, miałbyć głównie krzyżwidoczny i najbliższe okolice.

soft: max7 + mental ray

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za ciemno!;) Ściana powinna być znacznie bardziej "podniszczona", daj przynajmniej jakiś bump. Przydało by się też zarysować coś w głębi (za krzyżem), sam krzyż bardziej błyszczący, może posadzka z jakiś kamiennych nierównych płyt.

Klimacik fajny.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

wow, tłumy :) co do bumpa to jest i to spory, że ciemne to wiem, ale to jest zamierzone i chyba nie będę tego zmieniał. za krzyżem moze coś dorobię, ale jeszcze nie wiem co...czekam na commentsów ciąg dalszy :)

Napisano

no to sobie chyba poczekasz ;) uzbrój sie w cierpliwośc - jeśli już na siłe chcesz komentarz to napisze - za ciemno - musiałem brightness zwiększąc żeby coś zobaczyć.

Napisano

ALE CIEMNO, nic prawie nie widac prócz witrazu i swiec, rozjasnij to bo innych komentarzy chyba nie uslyszysz.

( ale jestem chamski :p)

Napisano

ciemność, ciemność widzę ... świece mi się podobają.

Napisano

dopisuje sie do tych, ktorym podobaja sie swiece :)

i do tych, ktorzy chcieliby zeby sciana byla "podniszczona"

i do tych, ktorym za ciemno :p

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ok, pogrzebałem trochę przy niej. załaczam dwie wersje- jaśniejszą i ciemniejszą (obie jaśniejsze od starej) powiecie która lepsza :) dodałem przy okazji obraz za krzyżem i kfiatki.przerobiłem tez teksturę ścian. oto rendery:

http://img185.imageshack.us/img185/1913/kaplica14jb.jpg

i

http://img331.imageshack.us/img331/1838/kaplica7tv.jpg

znów max7+mental ray

POZDRAWIAM !! :)

Napisano

daj jeszcze jakieś światła dopełniające które oświetlą reszte sceny, bo jak narazie to czarna plama. Wolumetryk chyba nieco za gęsty, nie pasuje do reszty powietrza w sali. Ładne kolorki :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

pracy jużzmieniał nie będę, ew, posiedzę w PS ale to inną razą :P CAŁA KAPLICZKA W ZAMIERZENIU JEST CIEMNA !! i już bardziej jej nie rozjaśnię, a gwoli scisłości- są 4 okna i z KAŻDEGO pada światło... dzięki za komentarze, mi też się świeczniki podobają :)

ps. jakie wy monitory macie, widziałem to na 2 komapch i na każdym było wszystko dobrze widać !! oba miały pięknie wyregulowane kolorki :)

Napisano
  • Autor

kamienie są robione displacent map, nie bardzo dało się bardziej wypukłych bo na kantach sieanomalie robiły (mapowanie unwarp uvw)..zresztą bardziej wypukłe wyglądały źle :P :)

pozdro

Napisano

ekhmmm co tu duzo mowic modeling lezy nie wiem co oceniac za ciemno dodaj bloora:) hehehe

Napisano
  • Autor

no cóż, najlepszym górnikiem nie jest, ale na górnika tego roku zapracował...mścisz się łukasz za krytykę twojej pracy? :P

a i sprostowanie:TA PRACA MIAŁA TAKA BYC chodziło mi o pracę w której widać TYLKO ołtarz i witraż...

a nad modellingiem wciąż pracuję :)

Napisano

eee tam patrz jezeli ci chodzilo o mrok to powinienes byc usatysfakcjonowany ze swojej pracy... jezeli innym jest za ciemno to ich sprawa to jest pracka dla ciebie i to tobie powinno podobac sie najbardziej... mi sie osobiscie bardzo podoba pierwszy render ten w zalaczniku te nastepne 2 juz mniej...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.