Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przedstawiam Wam moje 4 zmagania z Maxem (czyt. 4 praca jakakolwiek robilem) mam nadzieje ze ją dokoncze i ze mi pomozecie

Mitsubishi Lancer Evolution VIII

Render

10wz.jpg

Wire Render

1wire1ak.jpg

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania ! :)

• Odpowiedzi 357
  • Wyświetleń 56,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No moją opinie już znasz szeryfie ;) - wszystko fajnie, powodzenia i wogóle, takie pytanie - w czym renderowłes że tak długo tzn 48min na takim sprzęcie ? mental ?

druga sprawa czy ten rożek pomiędzy maską a nadkolem (ten koło lampy) nie powinien być kawałeczek cofnięty ? pozdrawiam ;) 3m sie.

aha byłbym zapomniał - co to za font ?

Napisano
  • Autor
w czym renderowłes że tak długo tzn 48min na takim sprzęcie ?

4min 51sek ;)

druga sprawa czy ten rożek pomiędzy maską a nadkolem (ten koło lampy) nie powinien być kawałeczek cofnięty ?

jak polacze poly to nie bedzie tego rozka i ladnie sie rozklada siatka wtedy , na razie jest symmetry ;)

aha byłbym zapomniał - co to za font ?

Xenotron czy jakos tak ;)

Rowniez pozrawiam :)

Napisano

Nooo muszę przyznać, że ładnie :D Równiutko, czyściutko i wogóle ;)

pozdrawiam i powodzenia ;)

Napisano

hahah Qba...a jednak wstawiles do WiP`a ...hehehe...bardzo sie ciesze i zycze powodzenia w ukonczeniu modelu.

Napisano
  • Autor

Nielot007 -> linie wyrownane musialy mi sie przesunac jak robilem poczatek zderzaka :)

xyrion -> no zdecydowalem sie jednak, bo pomyslalem ze troche pomocy nie zaszkodzi ;)

KamillM i egon14 -> dzięki :)

hindus -> update bedzie nie martw sie :)

Pozdrawiam i dzieki za komenty

Napisano

jak sie sprężysz to skończysz przed resztą userów któryrzy modelują to cacko ;)

Napisano

ehhkem mi zostaly tylko wycieraczki :P i siatki z przodu :) (jesli mowa o karoserii ;p, bo za wnetrze jezscze nie wiem jak sie zabrac ;P)

Napisano

Świetne! Super gładkie! :D Czekam na kolejne update'y ;)

PS. Czym robisz ten napis na dole każdego renderu? Sam go wstawiasz, czy jest może jakaś wtyczka do tego? Zawsze mnie to nurtowało ;>

PS2. Aha i jeszcze jedno, czym renderujesz?

Napisano
  • Autor

xyrion pamietaj ze model nigdy nie bedzie skonczony ;)

KamillM dzięki , renderuje Scanlinem na razie bo nie czuje potrzeby innym programem :) jak bede nakladac lakier itp to wtedy uzyje vraya albo mentala jeszcze nie wiem

a te napisy robie sam :)

pozdrawiam :)

Napisano

no w sumie masz racje ;), (zapomnialem dopisac o tarczach i zaciskach :P)

p.s.: popraw sig`a masz nie w tym miejscu co trzeba

Napisano

Wyglada na to, ze jest zajebiscie. Sa minimalne fale, ale i tak masz moje blogoslawienstwo...

pozdrawiam

Napisano

nom , jest zajebiscie;) Moje blogoslawienstwo tez ci daje - zapowiada sie swietnie.

pozdr.

Napisano

Wygląda bardzo dobrze i tak jakoś zachęcająco. :) Powodzenia życzę...

Napisano

Coś się chyba dzieje przy początku tylnego nadkola na górze w kącie ;)

Ale tak to świetnie :D

pzdr

Napisano
  • Autor

Nielot nie wiem czemu zaznaczyles ten 5kąt na zderzaku i zakolorowałes dokładke :) aha i jeszcze co nie tak przy lusterku ?

pozdrawiam

ps. jak zaznaczacie to mowcie tez co jest zle bo niektorych rzeczy trudno sie domyslic :)

Napisano

hehe wiedzialem ze nie bedziesz wiedzial co to to zakolorowane:D

wiec chodzi o to ze jak lukniesz na render to zobaczysz ze to miejsce jest tak jakby wklesle to samo kolo lusterka:)

Napisano
wiec chodzi o to ze jak lukniesz na render to zobaczysz ze to miejsce jest tak jakby wklesle to samo kolo lusterka:)

to miejsce ma byc wklesle tam :P, a co do lusterek to nie mam pojecia o co chodzi

Napisano
  • Autor

dzisiaj poznym wieczorem ;) nie bylo mnie caly dzien zaraz sie biore za poprawianie bledow , juz dokladke zderzaka chyba poprawilem jezeli to o to chodzilo i biore sie za reszte :) pozdrawiam

Napisano

fajnei jak będziesz dzisiaj na gg to przyslij info pogadamy o tym no wiesz ;)

Napisano

bledy bledy i jeszcze raz bledy:)

tam gdzie zaznaczyl mrkrzysiek (kilka postow wyrzej) chodzi o kant:)

i masz linie tam gdzie masz chamfera krzywe...:)

pozdro

Napisano
  • Autor

57ni.jpg

no z przodu chyba wszystko dobrze

tylnego nadkola jeszcze nie poprawialem

edit: jak bedzie ktos kto powiedzialby mi jak nalozyc na niego realistyczny lakierek to zapraszam na gg :) (siedze na niewidocznym :> )

pozdrawiam

Napisano

Och ty w mordkę kurczaczka!!! Co za piękny modelik!!! Wyrąbiście zrobiony i nie mogę się doczekać ostatecznego renderku ;) .:qba:. ZNASZ SIĘ na modelowaniu samochodów!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!

Napisano
  • Autor

nie znam sie bo dopiero zaczynam ;)

swiatlo13hy.jpg

dorobilem jedno swiatlo poprawilem bledy i lepsze ujecie zeby bylo ladniej widac

jak sa jakies bledy to mowic !

Napisano

hehe ...no co mogepowiedziec...qba oby tak dalej oby

pozdrawiam:)

Napisano

srodkowe swiatlo na dole po lewej mogloby byc zakonczone na ostro, jedyny jaki znalazlem blad ;ppppp