boggoo Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 jest to moja pierwsza praca w 3DsMax 6. Zostaną jeszcze wprowadzone poprawki np. ze dzwiami, porozwieszanymi plakatami(sątrochę płaskawe, powinny być nierówności), klamka. To są te rzeczy nad którymi będę jeszcze siedział.
Simple_man Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 CIężko coś powiedzieć żeby nie powiedzieć źle. Ale koro to twoja pierwsza praca to wypada powiedzieć pracuj dalej i to dużo. A zacznij od poprawienia ośietlenia i mapowania. Co do textur to raczej też nie jest dobrze ale na to przyjdzie czas. Powodzenia.
xeav Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 jak na początki to jest dobrze, popracuj jescze nad renderem
maras Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Zmień nazwę na scena3D. Poczytaj coś na temat mentalray, vray itd. Pracka jak na początek nawet fajna, tylko te plakaty na podłodze wyglądają jakby się coś rozlało. Pozdrawiam i powodzenia!
boggoo Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 no macie rację, plakaty na podłodze wyglądają trochę dziwnie. Z mentalraya chyba będę wiedział jak skorzystać. Za niedługo umieszczę poprawioną wersję tego. A powiedzcie mi, bo nie wiem jak się uzyskuje materiał by przez niego przechodziło światło, a nie zatrzymywało się na nim??
tweety Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 chyba każdy zaczynał od własnej wizji piwnicy ze schodami :) za jasno jak na piwnicę. pobaw się efektami Spot Light + pare Omni i oświetl ciekawie to wnętrze. Mały OT: jak tak patrzę to dochodzę do wniosku że kiedyś było lepiej: osiągnij maksymalny realizm w scenie używając tylko 3ds max3 albo 4 i bez GI. dzisiaj każdy newbie tworzy często tak realistyczne obrazki jak super spec 5 lat temu. Tyle wspomnień :] Koniec OT.
hkropinski Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 do tekstur daj przynajmniej bumpa, jesteś początkujący więc to powinno być zmienione w pierwszej kolejności. a co do sceny to nie wiem po co w piwnicy plakaty...
Pawelkos Napisano 11 Sierpień 2005 Napisano 11 Sierpień 2005 a co do sceny to nie wiem po co w piwnicy plakaty... bo to moze silownia bedzie :) jak na poczatkujacego to w sumie nie najgorzej choc modele i cala scenka niezbyt wymagajace, pocwicz renderig, przerob tutki dolaczone do maxa, a nastepnym razem uzyj opcji edytuj a nie piszesz post pod postem
Rekomendowane odpowiedzi