SimeN Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Zaczalem modelowac palmtop'a. To tak zwany 'no name' :) Bede chcial polaczyc elementy produktow roznych firm w jedno. Mam nadzieje, ze wyjdzie mi cos przyjemnego dla oka :) Czekam na komentarze i propozycje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 mało na razie, ale jest ok. możesz napisać jak zrobiłeś takie idealne koło w miejscu przycisku? - bo chyba nie cutem, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 ...to pewnie boolean. Na razie to bardzo mało jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Przy modelowaniu takich rzeczy wolałbym poduczyć się rhino :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 No mało, ale to przecierz wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 hkropinski> dokladnie tak jak xeav napisal. Boolean :) hindus> ej, no wez nie strasz :P na serio mam male szanse na ukonczenie? Ardeni> true [; ----------------- maly update, port usb :) ----------------- kolejny update, tym razem glosniczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 ładnie ładnie, będę tu zaglądał, bo lubie jak ktoś coś samemu tworzy (no może prawie). Może być ładnie. Powodzena!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 hindus> ej, no wez nie strasz :P na serio mam male szanse na ukonczenie? tego nie napisałem ale booleanem to daleko tego nie pociągniesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 tego nie napisałem ale booleanem to daleko tego nie pociągniesz :P Łoj tam przeciez po to jest boolean zeby go uzywać ;);) :D No jeszcze mało, ale spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Ardeni> jak dobrze wiedziec, ze trafilo sie w gusta tlumu ;] hindus> ale jak dociagne to obiecaj, ze pomozesz przy texturowaniu :> Bubu> wlasnie :) szczegolnie jak sie nie zna rhino :P Dorobilem troche szczegolow. Ta grubsza obwodka to ma byc mocowanie do kamerki, z ktora juz probowalem sie zmierzyc ale przegralem :P bede musial poogladac troche fotek i sprobowac jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Pracka mi się podoba ... Co do Boolean według mnie bardzo przydatna funkacja ... ale do zastosowania na samym końcu, bo czasem siatkę tak zmajstruje, że ... no wiecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Co do Boolean według mnie bardzo przydatna funkacja ... ale do zastosowania na samym końcu, bo czasem siatkę tak zmajstruje, że ... no wiecie ;) trzeba wywalic mesh smootha i inne modyfikatory i zostac na samym Editable poly to wtedy po booleanie nie powinno sie nic dziac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 bubu - używanie boolean'a w maxie mija sie z celem - można wyciąc jednądziure w plan'ie ale jak tak zaczaniesz machac booleanami to zobaczysz że wkoncu stracisz możliwośc panowania nad siatką :P hindus> ale jak dociagne to obiecaj, ze pomozesz przy texturowaniu :> ja sie nie znam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Mesh smooth'a... z tego co pamietam oczywiscie :P to tam nie ma. A z boolean'em na razie postepuje bardzo ostroznie, zeby w razie czego latwo i szybko mozna bylo naprawic bledy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 trzeba wywalic mesh smootha i inne modyfikatory i zostac na samym Editable poly to wtedy po booleanie nie powinno sie nic dziac pozdrawiam Zazwyczaj tak jest ... kiedyś jednak robiłem dziurki w obudowie komputera ... nie było modyfikatorów ... ANI JEDNEGO ... ciąłem około 60 długimi boxami które wcześniej za pomocą attach połączyłem w jeden obiekt ...zrobiłem dziurki, a siatka ... KATASTROFA ... dobrze, że to było ostatnie co miałem zrobić dla tego siatka mi nie przeszkadzała ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Co do pierwszego rendera, to siatka po boolean'ie obok tego duzego przycisku wyglada troche inaczej... ...blisko niego juz nic nie bedzie, wiec wystarczylo przeciagnac krawedz bardziej w lewo i problemu jako takiego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Mesh smooth'a... z tego co pamietam oczywiscie :P to tam nie ma. nie chodzilo mi o palmtopika tylko ogolnie mowilem i tak jak mowi hindus jak bedziesz tak booleanem zamiatać to dlugo nie pociagniesz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Musialem sobie zrobic kilka dni przerwy od tego modelu. Strasznie trudno dobrac guziki, tak zeby zachowac styl i calosc ladnie wygladala, dlatego zrobilem kamerke. Nie bedzie ona wbudowana jak zakladalem na poczatku :) Bedzie dla niej osobny port. Jeszcze go nie ma, wiec polaczylem prowizorycznie ;] taka mala imitacja :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Coraz więcej i coraz lepie. Powodzenia w daleszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Nie no bardzo ładnie to wygląda! Całkiem z****** pod względem detali :] P.S. Updatuj obrazek w załączniku - więcej osób będzie tu zaglądało, bo narazie może się wydawać, że stoisz w miejscu... :P Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 no fajno fajno, robiłeś jakieś testy materiałów ? modelik idzie świetnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Mnie sie jedynie pomysl nie podoba. Scislej - dizajn. ;) Ale wykonanie tak jak napisal --Chris--. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Kemil > Dzieki za slowo otuchy :> --Chris-- > dzieki za info, nie wiedzialem ze to ma wplyw na ogladalnosc ;] Vorek > Myslalem wlasnie zeby cos zaczac z materialami, ale jak na razie nic nie zrobilem w tym kierunku. Musze poczytac o vray'u, bo w nim bede chcial renderowac. Teraz update moze potrwac, bo mecze sie z tymi klawiszami, jak zreszta juz pisalem wyzej :) Moze zaczne jakis Pen tworzyc :) zobaczymy RA - tez mam czasami obiekcje, moze uda sie jakos nadrobic texturami, a moze masz jakies konkretne propozycje?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Wywalilbym te ciemne wstawki i te nierealnie male glosniki. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 No to biore od ciebie polowe pomyslu :) wstawki zostaja, 'nierealne' glosniki out ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi