Napisano 15 Sierpień 200519 l Zaczalem modelowac palmtop'a. To tak zwany 'no name' :) Bede chcial polaczyc elementy produktow roznych firm w jedno. Mam nadzieje, ze wyjdzie mi cos przyjemnego dla oka :) Czekam na komentarze i propozycje. pozdrawiam
Napisano 15 Sierpień 200519 l mało na razie, ale jest ok. możesz napisać jak zrobiłeś takie idealne koło w miejscu przycisku? - bo chyba nie cutem, pozdrawiam
Napisano 15 Sierpień 200519 l Autor hkropinski> dokladnie tak jak xeav napisal. Boolean :) hindus> ej, no wez nie strasz :P na serio mam male szanse na ukonczenie? Ardeni> true [; ----------------- maly update, port usb :) ----------------- kolejny update, tym razem glosniczki :)
Napisano 16 Sierpień 200519 l ładnie ładnie, będę tu zaglądał, bo lubie jak ktoś coś samemu tworzy (no może prawie). Może być ładnie. Powodzena!!
Napisano 16 Sierpień 200519 l hindus> ej, no wez nie strasz :P na serio mam male szanse na ukonczenie? tego nie napisałem ale booleanem to daleko tego nie pociągniesz :P
Napisano 16 Sierpień 200519 l tego nie napisałem ale booleanem to daleko tego nie pociągniesz :P Łoj tam przeciez po to jest boolean zeby go uzywać ;);) :D No jeszcze mało, ale spoko :)
Napisano 16 Sierpień 200519 l Autor Ardeni> jak dobrze wiedziec, ze trafilo sie w gusta tlumu ;] hindus> ale jak dociagne to obiecaj, ze pomozesz przy texturowaniu :> Bubu> wlasnie :) szczegolnie jak sie nie zna rhino :P Dorobilem troche szczegolow. Ta grubsza obwodka to ma byc mocowanie do kamerki, z ktora juz probowalem sie zmierzyc ale przegralem :P bede musial poogladac troche fotek i sprobowac jeszcze raz.
Napisano 16 Sierpień 200519 l Pracka mi się podoba ... Co do Boolean według mnie bardzo przydatna funkacja ... ale do zastosowania na samym końcu, bo czasem siatkę tak zmajstruje, że ... no wiecie ;)
Napisano 16 Sierpień 200519 l Co do Boolean według mnie bardzo przydatna funkacja ... ale do zastosowania na samym końcu, bo czasem siatkę tak zmajstruje, że ... no wiecie ;) trzeba wywalic mesh smootha i inne modyfikatory i zostac na samym Editable poly to wtedy po booleanie nie powinno sie nic dziac pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200519 l bubu - używanie boolean'a w maxie mija sie z celem - można wyciąc jednądziure w plan'ie ale jak tak zaczaniesz machac booleanami to zobaczysz że wkoncu stracisz możliwośc panowania nad siatką :P hindus> ale jak dociagne to obiecaj, ze pomozesz przy texturowaniu :> ja sie nie znam :P
Napisano 16 Sierpień 200519 l Autor Mesh smooth'a... z tego co pamietam oczywiscie :P to tam nie ma. A z boolean'em na razie postepuje bardzo ostroznie, zeby w razie czego latwo i szybko mozna bylo naprawic bledy.
Napisano 16 Sierpień 200519 l trzeba wywalic mesh smootha i inne modyfikatory i zostac na samym Editable poly to wtedy po booleanie nie powinno sie nic dziac pozdrawiam Zazwyczaj tak jest ... kiedyś jednak robiłem dziurki w obudowie komputera ... nie było modyfikatorów ... ANI JEDNEGO ... ciąłem około 60 długimi boxami które wcześniej za pomocą attach połączyłem w jeden obiekt ...zrobiłem dziurki, a siatka ... KATASTROFA ... dobrze, że to było ostatnie co miałem zrobić dla tego siatka mi nie przeszkadzała ...
Napisano 16 Sierpień 200519 l Autor Co do pierwszego rendera, to siatka po boolean'ie obok tego duzego przycisku wyglada troche inaczej... ...blisko niego juz nic nie bedzie, wiec wystarczylo przeciagnac krawedz bardziej w lewo i problemu jako takiego nie ma.
Napisano 16 Sierpień 200519 l Mesh smooth'a... z tego co pamietam oczywiscie :P to tam nie ma. nie chodzilo mi o palmtopika tylko ogolnie mowilem i tak jak mowi hindus jak bedziesz tak booleanem zamiatać to dlugo nie pociagniesz ...
Napisano 19 Sierpień 200519 l Autor Musialem sobie zrobic kilka dni przerwy od tego modelu. Strasznie trudno dobrac guziki, tak zeby zachowac styl i calosc ladnie wygladala, dlatego zrobilem kamerke. Nie bedzie ona wbudowana jak zakladalem na poczatku :) Bedzie dla niej osobny port. Jeszcze go nie ma, wiec polaczylem prowizorycznie ;] taka mala imitacja :) pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200519 l Nie no bardzo ładnie to wygląda! Całkiem z****** pod względem detali :] P.S. Updatuj obrazek w załączniku - więcej osób będzie tu zaglądało, bo narazie może się wydawać, że stoisz w miejscu... :P Pozdro!
Napisano 19 Sierpień 200519 l no fajno fajno, robiłeś jakieś testy materiałów ? modelik idzie świetnie Pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200519 l Mnie sie jedynie pomysl nie podoba. Scislej - dizajn. ;) Ale wykonanie tak jak napisal --Chris--. :) pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200519 l Autor Kemil > Dzieki za slowo otuchy :> --Chris-- > dzieki za info, nie wiedzialem ze to ma wplyw na ogladalnosc ;] Vorek > Myslalem wlasnie zeby cos zaczac z materialami, ale jak na razie nic nie zrobilem w tym kierunku. Musze poczytac o vray'u, bo w nim bede chcial renderowac. Teraz update moze potrwac, bo mecze sie z tymi klawiszami, jak zreszta juz pisalem wyzej :) Moze zaczne jakis Pen tworzyc :) zobaczymy RA - tez mam czasami obiekcje, moze uda sie jakos nadrobic texturami, a moze masz jakies konkretne propozycje?:)
Napisano 19 Sierpień 200519 l Wywalilbym te ciemne wstawki i te nierealnie male glosniki. ;) pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200519 l Autor No to biore od ciebie polowe pomyslu :) wstawki zostaja, 'nierealne' glosniki out ;]