Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krótko i na temat. II Wojna Światowa, gdzieś w Europie... Małe zamieszanie na szczeblu dowódczym, odbija się czkawką związkom taktycznym. A dookoła piękna późna wiosna...

Temat pracy jeszcze mocno roboczy. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki.

rowr - nie nie sypie się, to moja wina, nie położyłem odpowiedniego światła i cienia, dlatego wygląda trochę jakby wyskakiwała z zawiasów, albo miała skręto-skurczo-ścisk ;)

Pozdrawiam

Napisano

cześć Pionier, dzięki za pomoc, refek jest od groma w wolnym czasie ogladam, przeglądam, maziam co nieco, by się w konstuowanie stalowych pudełek wprawić...

jest jeszcze trochę czasu, więc na pewno coś poprawnego wysmaruję ;)

Napisano
papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki.

skoro się 'dusiło' to znaczy, że trzeba poszukać kompozycji lepszej, a nie robić świecące obwódki, chyba, że zamierzasz to zostawić (z taką kompozycją i obwódkami), ale wygląda to fatalnie, nie da sie odlądać :/

Napisano
Jak mówiłem - do trzech razy sztuka... Na razie pierwszy, większy element w formie szkicu. Pozdrawiam.

szkic_1.jpg

Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence.

Napisano

co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej.

Napisano
Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence.

co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej.

Nie, to nie żadne zdjęcie, ani panorama, a "szkic" dlatego, no bo robiony tabletem w programie ArtRage, potem trochę podkręcany na warstwach w PS-ie. Z refów oczywiście korzystam... nie wiem co jeszcze napisać... no może tyle, że nie jestem wielbłądem ;)

Co do obrażania się... Nie za fajnie jest przeczytać taką informację jak Twoja, ale wątpliwości zawsze można mieć, dlatego się nie obrażam ;)

Co do refów - kilkanaście figurek postaci - żołnierzy, ilustracji pojazdów - otrzymałem od Pioniera i na nich w dużej mierze się wzoruję. Z tego co znalazłem sam, fajne kompozycje są pod adresem: http://www.stenbergaa.com

Natomiast podstawowy ref pt."Tiger in the mist" Davida Pentlanda jest pod powyższym adresem. Tyle...

Napisano

jak Ci sie uda zlapac klimat tych ilustracji z linka to dla mnie wygrales nawet jak nie wygrasz tej bitwy :)

na razie wszystko idzie w dobra strone, ArtRage to chyba uzywasz tylko do szkicow prawda? kolorki i wykonczenie osobno w PS - zgadza sie? No i mam nadzieje ze finalny obrazek bedzie w Hi-Res:),

powodzenia i czekam na updaty

pozdro

Pionier

Napisano

Pionier - obrazek ma się rozumieć, tylko HiRes ;) natomiast co do programów jest tak jak napisałeś...

moccom - dziewiczy post, dzięki za komentarz ;)

Zgodnie z zasadami - kolejny update...

szkic_3.jpg

Napisano

Pieknie, pieknie :)

Przyczepiłbym sie jedynie motocyklisty - może przesuń o trochę w prawo bo w tej chwili wyglada jakby błotnik czołgu wchodzil mu w oko.

Postac druga od lewej zlewa sie z czolgiem, moze wybrniesz z tego kolorem ale wydaje mi sie ze lepiej byloby ja przesunac, moze niech rozmawia z pierwsza postacia z lewej to teraz to on "nie wie co robic", stoi prawie na bacznosc, bokiem do czolgu.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności