radzik Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Krótko i na temat. II Wojna Światowa, gdzieś w Europie... Małe zamieszanie na szczeblu dowódczym, odbija się czkawką związkom taktycznym. A dookoła piękna późna wiosna... Temat pracy jeszcze mocno roboczy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 hehe powodzenia w bitwie :] pomysł fajny zobaczymy jak to będzie w realu :] musisz nadrabiać bo jest jużpare świetnych pracek na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Powodzenia zycze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 ooo mnie sie sam szkic podoba^^ te zolnierze naprawde fajnie sa narysowani. powodzenia w bitwie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 ... no to coś na drugą nóżkę, a jak mawiają do trzech razy sztuka ;) EDIT Stare wprawki, wg kolejności, z postu nr 1 i nr 5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papaVader-książe zabawek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 radzik, co to za białe plamska dookoła? boisz sie dociać do spadu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 hemmm konstrukcja czolgu chyba sie sypie...wiezyczka jest pod dziwnym kontem przyczepiona do reszty czolgu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki. rowr - nie nie sypie się, to moja wina, nie położyłem odpowiedniego światła i cienia, dlatego wygląda trochę jakby wyskakiwała z zawiasów, albo miała skręto-skurczo-ścisk ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 jakby Ci brakowalo referek czy inspiracji w tym temacie to chetnie pomoge :> bo na razie tak jak rowr napisal, cala konstrukcja sie sypie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 cześć Pionier, dzięki za pomoc, refek jest od groma w wolnym czasie ogladam, przeglądam, maziam co nieco, by się w konstuowanie stalowych pudełek wprawić... jest jeszcze trochę czasu, więc na pewno coś poprawnego wysmaruję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 hehe, mimo wszsytko cos tam juz wyslalem emailem, czekamy na update pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papaVader-książe zabawek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki. skoro się 'dusiło' to znaczy, że trzeba poszukać kompozycji lepszej, a nie robić świecące obwódki, chyba, że zamierzasz to zostawić (z taką kompozycją i obwódkami), ale wygląda to fatalnie, nie da sie odlądać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Pionier - supcio refki, dzięki papaVader-książe zabawek - eno stary przepraszam, poprawię się... naprawdę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Jak mówiłem - do trzech razy sztuka... Na razie pierwszy, większy element w formie szkicu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Jak mówiłem - do trzech razy sztuka... Na razie pierwszy, większy element w formie szkicu. Pozdrawiam. Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence. co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej. Nie, to nie żadne zdjęcie, ani panorama, a "szkic" dlatego, no bo robiony tabletem w programie ArtRage, potem trochę podkręcany na warstwach w PS-ie. Z refów oczywiście korzystam... nie wiem co jeszcze napisać... no może tyle, że nie jestem wielbłądem ;) Co do obrażania się... Nie za fajnie jest przeczytać taką informację jak Twoja, ale wątpliwości zawsze można mieć, dlatego się nie obrażam ;) Co do refów - kilkanaście figurek postaci - żołnierzy, ilustracji pojazdów - otrzymałem od Pioniera i na nich w dużej mierze się wzoruję. Z tego co znalazłem sam, fajne kompozycje są pod adresem: http://www.stenbergaa.com Natomiast podstawowy ref pt."Tiger in the mist" Davida Pentlanda jest pod powyższym adresem. Tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Mały weekendowy upgrade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 jak Ci sie uda zlapac klimat tych ilustracji z linka to dla mnie wygrales nawet jak nie wygrasz tej bitwy :) na razie wszystko idzie w dobra strone, ArtRage to chyba uzywasz tylko do szkicow prawda? kolorki i wykonczenie osobno w PS - zgadza sie? No i mam nadzieje ze finalny obrazek bedzie w Hi-Res:), powodzenia i czekam na updaty pozdro Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 Radzik! Podoba mi sie! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Pionier - obrazek ma się rozumieć, tylko HiRes ;) natomiast co do programów jest tak jak napisałeś... moccom - dziewiczy post, dzięki za komentarz ;) Zgodnie z zasadami - kolejny update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Pieknie, pieknie :) Przyczepiłbym sie jedynie motocyklisty - może przesuń o trochę w prawo bo w tej chwili wyglada jakby błotnik czołgu wchodzil mu w oko. Postac druga od lewej zlewa sie z czolgiem, moze wybrniesz z tego kolorem ale wydaje mi sie ze lepiej byloby ja przesunac, moze niech rozmawia z pierwsza postacia z lewej to teraz to on "nie wie co robic", stoi prawie na bacznosc, bokiem do czolgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Szkoda, ze nie dokonczyles... A moglo byc tak pieknie ;) Mam nadzieje, ze w nastepnym konkursie dasz rade ;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi