Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Krótko i na temat. II Wojna Światowa, gdzieś w Europie... Małe zamieszanie na szczeblu dowódczym, odbija się czkawką związkom taktycznym. A dookoła piękna późna wiosna...

Temat pracy jeszcze mocno roboczy. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 5,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe powodzenia w bitwie :] pomysł fajny zobaczymy jak to będzie w realu :] musisz nadrabiać bo jest jużpare świetnych pracek na forum ;)

Napisano

ooo mnie sie sam szkic podoba^^ te zolnierze naprawde fajnie sa narysowani. powodzenia w bitwie. pozdr

Napisano
  • Autor

... no to coś na drugą nóżkę, a jak mawiają do trzech razy sztuka ;)

EDIT

Stare wprawki, wg kolejności, z postu nr 1 i nr 5 ;)

Napisano

hemmm konstrukcja czolgu chyba sie sypie...wiezyczka jest pod dziwnym kontem przyczepiona do reszty czolgu...

Napisano
  • Autor

papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki.

rowr - nie nie sypie się, to moja wina, nie położyłem odpowiedniego światła i cienia, dlatego wygląda trochę jakby wyskakiwała z zawiasów, albo miała skręto-skurczo-ścisk ;)

Pozdrawiam

Napisano

jakby Ci brakowalo referek czy inspiracji w tym temacie to chetnie pomoge :>

bo na razie tak jak rowr napisal, cala konstrukcja sie sypie...

Napisano
  • Autor

cześć Pionier, dzięki za pomoc, refek jest od groma w wolnym czasie ogladam, przeglądam, maziam co nieco, by się w konstuowanie stalowych pudełek wprawić...

jest jeszcze trochę czasu, więc na pewno coś poprawnego wysmaruję ;)

Napisano

hehe, mimo wszsytko cos tam juz wyslalem emailem,

czekamy na update

pozdro :)

Napisano
papaVader-książe zabawek - nie chciało mi się wykańczać, bo się znudziłem, dlatego zasmarowałem boki i puściłem na forum; natomiast po wykadrowaniu, czy jak wolisz docięciu do spadu, wszystko na obrazku się dusiło, więc... na razie to wprawki.

skoro się 'dusiło' to znaczy, że trzeba poszukać kompozycji lepszej, a nie robić świecące obwódki, chyba, że zamierzasz to zostawić (z taką kompozycją i obwódkami), ale wygląda to fatalnie, nie da sie odlądać :/

Napisano
  • Autor

Pionier - supcio refki, dzięki

papaVader-książe zabawek - eno stary przepraszam, poprawię się... naprawdę ;)

Napisano
  • Autor

Jak mówiłem - do trzech razy sztuka... Na razie pierwszy, większy element w formie szkicu. Pozdrawiam.

szkic_1.jpg

Napisano
Jak mówiłem - do trzech razy sztuka... Na razie pierwszy, większy element w formie szkicu. Pozdrawiam.

szkic_1.jpg

Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence.

Napisano

co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej.

Napisano
  • Autor
Szkicu? Hmmmm mi to wygląda jak jakieś zdjęcie fragmentu jakiejś dioramy lub ew. zdjęcie z IIWW obrobione w PS-ie tak by wyglądało szkicopodobnie :).Sprostuj Waść jesli się mylę , no offence.

co wy z tymi pocztówkami z II wojny światowej. Discovery:)?. Czołg rzeczywiście wygląda za dobrze w stosunku do twoich poprzednich prac, szczególnie jeśli chodzi o regularność i dopieszczenie elementów gąsienic, bo ludziki wyglądają na wkład inwencji własnej. Z drugiej strony jak mniemam to przerys także możliwy efekt do uzyskania. Pracuj dalej.

Nie, to nie żadne zdjęcie, ani panorama, a "szkic" dlatego, no bo robiony tabletem w programie ArtRage, potem trochę podkręcany na warstwach w PS-ie. Z refów oczywiście korzystam... nie wiem co jeszcze napisać... no może tyle, że nie jestem wielbłądem ;)

Co do obrażania się... Nie za fajnie jest przeczytać taką informację jak Twoja, ale wątpliwości zawsze można mieć, dlatego się nie obrażam ;)

Co do refów - kilkanaście figurek postaci - żołnierzy, ilustracji pojazdów - otrzymałem od Pioniera i na nich w dużej mierze się wzoruję. Z tego co znalazłem sam, fajne kompozycje są pod adresem: http://www.stenbergaa.com

Natomiast podstawowy ref pt."Tiger in the mist" Davida Pentlanda jest pod powyższym adresem. Tyle...

Napisano

jak Ci sie uda zlapac klimat tych ilustracji z linka to dla mnie wygrales nawet jak nie wygrasz tej bitwy :)

na razie wszystko idzie w dobra strone, ArtRage to chyba uzywasz tylko do szkicow prawda? kolorki i wykonczenie osobno w PS - zgadza sie? No i mam nadzieje ze finalny obrazek bedzie w Hi-Res:),

powodzenia i czekam na updaty

pozdro

Pionier

Napisano
  • Autor

Pionier - obrazek ma się rozumieć, tylko HiRes ;) natomiast co do programów jest tak jak napisałeś...

moccom - dziewiczy post, dzięki za komentarz ;)

Zgodnie z zasadami - kolejny update...

szkic_3.jpg

Napisano

Pieknie, pieknie :)

Przyczepiłbym sie jedynie motocyklisty - może przesuń o trochę w prawo bo w tej chwili wyglada jakby błotnik czołgu wchodzil mu w oko.

Postac druga od lewej zlewa sie z czolgiem, moze wybrniesz z tego kolorem ale wydaje mi sie ze lepiej byloby ja przesunac, moze niech rozmawia z pierwsza postacia z lewej to teraz to on "nie wie co robic", stoi prawie na bacznosc, bokiem do czolgu.

Napisano

Szkoda, ze nie dokonczyles... A moglo byc tak pieknie ;) Mam nadzieje, ze w nastepnym konkursie dasz rade ;) Pozdrawiam!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.