thirdeye Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Jak w temacie - kilka stron z mojego szkicownika. Glownie concepty roznych stworow i innych takich. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 niezłe, najlepszy chyba 1st Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 bardzo przyjemne - światłocień ok - troszke denerwują wszechobecne kontury, ale i tak wygląda nieźle :) pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 zgadzam się z Giorgione, ładnie operujesz światłocieniem, kreseczka spoko :) Same stworki też całkiem ciekawe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonerka Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Swietne. Projekty same w sobie sa fajne, a do tego te wykonanie, po prostu pieknie! Ja poprosze o wiecej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Nie powiem, że potworki są piękne, bo przecież nie są :D Wykonanie piersza klasa, a i kontur mi nie przeszkadza, bo sam preferuje jego wszędobylskie zastosowanie. A jak masz szkicownik to zapodaj coś więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mina84 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 drogi autorze! ewidentnie rysowales olowkiem (notabene genialna reka; pogratulowac, pozazdroscic). zatem dlaczego nazywamy to grafika komputerowa i umieszczamy na forum 3d maxa?? samo skanowanie nie jest chyba az tak skomplikowanym zabiegiem :P. gubie sie, o ja biedna... uprzejmie prosze o rozjasnienie mrokow mej niewiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2623 Dział 2d to dział w którym możesz zamieszczać prace nie będące 3d, i te które nie sa grafiką webową; zarówno w technikach tradycyjnych, jak i cyfrowych. Poza tym można wymieniać informacje i dyskutować o tematach związanych z 2d. po za tym ciekawie, ciekawie ;) pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 no nie powiem niezłe wejście na forum ;) w pierwszym bardzo fajnei wyszło jako całokształt - w ostatnim tylko ręka fajna reszta taka średnia ;) witamy na forum :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 pierwszy potworek rodem ze strego dobrego Dooma :) podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 uwielbiam urok niedokończonych szkiców:)...częsciowe wynurzanie się obiektu, domyślanie się kształtu z kilku szybkich lini...pokaż na co cię jeszcze stać thirdeye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 Dziekuje serdecznie wszystkim za mile powitanie i mile komentarze. giorgione - dzieki, kontury to takie post-komiksowe moje przyzwyczajenie z ktorym ciezko walczyc, a moze nie zawsze trzeba z nim walczyc. W kazdym razie prace maja juz dobre pare miesiecy przez ktore staralem sie walczyc z "konturowaniem" Pablonardo - ja tez to lubie ;), poza tym szkic to szkic moze byc nawet 1 linia i tez moze byc fajny. sayonerka,BeLiAL - dzieki, nizej jest jeszcze kilka :) mina84 - ? (wtf) - Amrun (dzieki) juz ci wyjasnil hindus - heh, dzieki :) tweety - Doom na stale odcisnal pietno na mojej wtedy jeszcze mlodej psychice, chociaz w tym rysunku niewiele widac z tego wplywu. Kilka osob twierdzilo ze na ostatnim szkicu w tego posta widac wplyw Doom'a :) Jeszcze kilka bazgrolow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 To co dałeś teraz po prostu powala(zwłaszcza pierwze dwie nowo dodane) ;) Tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 no..kolo z broda ostry...:) pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Z.a.j.e.b.i.s.t.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 wooow - tymi to mnie powaliłeś -zdecydowanie lepsze od tych pierwszych, zwłaszcza pan z bródką - przepiękna robota - brawo Apropos twarzy - z pamięci czy z referki??:D pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tattoo Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Jedyne co można powiedzieć to -podpisać się pod poprzednimi postami !!! Pracki stylowo niedokończone -no ale jak coś skończonego pokażesz to dopiero kolana od klęcznika rozbolą, a szczęka o podłoge rozbita i tylko zęby pozbierać aby się z kredkami nie pomieszały... Pozdro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Nie będę oryginalny, pan z brodą rządzi, reszta też piękna, gratulacje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Trudno o dobór słow przy komentowaniu takich prac, wiec posłuże sie cytatem: "Z.a.j.e.b.i.s.t.e." ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 hmm.... jakim skanerem to sciagales do kompa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 fajnie bryle oswajasz:) Czy używasz do tych szkicow jednego olowka,a jesli tak t o jakiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 zacne rysuneczki, z 1 posta potworek pierwszy, i te oddworldowe tez mile bardzo. no i portreciki bardzo bardzo fajne. ostatnio zadko zagladalem na forum i to mile dla oka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Marduk, Amrun, weedlog, Vorek, leander, tiger - dzieki, ciesze sie ze sie podobalo :) giorgione - obie twarze rysowane byly ze zdjec tattoo - to chyba przesada ale dziekuje :) Deus - zwyklym canonem jednym z tanszych modeli (nie pamietam serii - pozniej dopisze) pozniej lekka obrobka w ACDSee - rozmiar, przyciecie, lekko poprawiony kontrast - skan wyszedl jasniejszy niz orginal. smart - dzieki :) uzywam w sumie 2 - oba 2b, oba automatyczne - jeden 0,5 drugi grubszy (takiej grubosci jak zwykly olowek) takie mi pasuja najbardziej, grubasem robie pierwszy szkic ( zwykle jakies bazgrolenie ) pozniej od ogolu do szczegolu ;) malym robie jakies mniejsze detale i ciemniejsze miejsca ale to nie regula. Pierwszy, rysowany ze zdjec : Reszta z glowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Co tu dużo mówić, padam na kolana i kłaniam się do ziemi :) Jeżeli bedziesz kiedys chcial zeby ci ktos oczyscil buty lub sluzyl jako podnozek, to ja bardzo chetnie :)) Proponuje zebys kolejne pracki wrzucal do watku "speed painting", tam wiecej osob zaglada, poza tym nie chcialbym zadnej kolejnej pracki przegapic. Moglbys nas tu troszke podszkolic czasem...:) Dobra, dosc plaszczenia sie, trzeba chwycic za olowek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 =|wow............. [dziesięć liter] nic nie rozcierasz, tylko kreska. mam się od kogo uczyć=) [żądam podania formatu prac] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 wszystkie powalają :o :o z poprzedniej serii pan z brudką rządzi, z tej ten stwór na końcu ale tak jam mówie wszystkie wymiatają :o kończyłeś/kończysz jakiąś szkołe co ma jakiś związek z Twoimi pracami ? aż chce sie po blok lecieć do sklepu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Doskonałe wyczucie bryły! *zapisuje na dysk żeby się delektować* ;) :) Wrzucaj więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Przez takich jak ty, trzecie oko, rozpadają się rodziny, giną ludzie, zdychają tchużofretki i moje rybki akwariowe... konam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Fajne klimaty. Lubie takie. Zwlaszcza ostatni szkic mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Coś niesamowitego, masz talent!!! Bardzo lubie szkice ołówkiem, a te są naprawde wyjątkowe :) Moja ocena tych prac: 11+/10 ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 nie no ... szkice wymiataja bez dwoch zdan ... kilka jest bezsprzecznie niesamowitych ... bardzo chcialbym uwidziec jakies twoje prace digital paint'owe ... great job soldier ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Te mocno naslonecznione cieniowanie jest dobijajace, tez chce tak rysowac :(.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 4 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2005 Wert - dzieki, prawie sie zaczerwienilem :P wole zeby moje bazgroly zostaly jednak tutaj. Ze speedpaintami maja raczej malo wspolnego :) -Pa6L0- - Dzieki :) Zgadza sie - nie rozcieram - nie lubie tej techniki, wole wszystko "recznie" robic bez skrotow, prace w ponad 90 procentach sa z mojego szkicownika A4, jedynie przedostatni rys z ostatniego update'a jest robiony na kartce A3 ale sam rysunek zmiescilby sie na A4. Hindus - dzieki, jestem - i mam nadziej pozostane po jesiennej sesji ;) - studentem architektury wiec jakies tam szkolenie mam jesli chodzi o podstawy ale ja sam uwazam ze na te prace nie ma to " wykształcenie" duzego wplywu. Niestety w Polsce nie ma szkoly w ktorj moglbym sie tego uczyc :) Pobiegniecie po blok jak najbardziej wskazane :) brumugun - dzieki :) ponizej jeszcze kilka. r2d2- no nie konaj jeszcze bo sie C3PO zaplacze a rybki ... nie moja wina, mogles im nie pokazywac :P :) General Straw, obo - dzieki Siegmar - dzieki, z tymi digitalami to bedzie problem chyba, nie mam sie czym pochwalic, mowiac oglednie - nie "wymiatają" :) na dole drobna probka, w sumie nie skonczona, jak czas mi pozwoli to bitwa bedzie w pelni kolorowa. LISEK - dzieki, ja nie widze problemu - trzeba brac olowek i rysowac :) Nowe prace: Jeden kolorowy, robiony na "bitwe" na innym forum - temat: Demon Prince :) nie jest skonczony i tak dobry jakbym chcial ale nie mam juz ochoty do niego wracac. Tak na marginesie to dwie strony szkicow powyzej byly robione jako projekty do wlasnie tego obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 4 Wrzesień 2005 Share Napisano 4 Wrzesień 2005 oo minal mnie wczesniejszy update ;)... z tamtego ten sępik i jabba jest the best, z tego ta piewsza karteczka... a tak tak poza tym, to na Twoim miejscu nie zaprzepaszczalbym tego olowka kolorem, w taki sposob jak powyzej, ale ze sie nie znam to... ma tu linka, niech looknie ;) sam zdecyduje... http://www.sofos.com/adi/tutorial.htm pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 mnie kolorowy niepodchodzi aż tak bardzo ale sketche znowu pierwsza klasa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 w wersji kolorwej nie czuć brył poszczególnych postaci, przestrzeń również jest płaska. Mógłbyś pooperować światłem w ten sam sposób co na szkicach :) pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Szkice trzymają poziom, a co do koloru, to rzeczywiście nie to samo. Plamą się operuje troche inaczej... pozatym wiem jak to jest z dobrym opanowaniem koloru - strasznie ciężko to przychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 wole zeby moje bazgroly zostaly jednak tutaj. Ze speedpaintami maja raczej malo wspolnego :) Może tak będzie rzeczywiście lepiej, zwłaszcza że ten wątek i tak już ma pewnie większą oglądalność niż speedpaint :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 Third... - samemu napewno az tak duzo sie nie osiagnie, strzelam ze uczysz sie na ASP czy cos takiego (Kreska tak podpada pod to czego ucza na takich studiach).... Jeszcze duzo zcasu zanim bede na takim poziomie swiatlocienia jak ty... narazie cwicze kreske... Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Amrun - dzieki, po raz kolejny :) Dzieki za link - znam tego tutoriala - fajna technika trzeba przyznac, ale ja jestem fanem raczej innych technik. hindus - dzieki, wiem wiem moje kolorki sa slabe ale walcze z nimi, z czasem moze dociagna do szkicow. giorgione - dzieki za rade, dobrze ze nie widziales poprzednich moich prob z kolorem - tamte prace byly plaskie jak decha. Generalnie idzie ku lepszemu - wolno - ale zawsze :) Marduk - dzieki, prawde powiadasz - nie jest to latwe ale sie nie poddaje :) Wert - dzieki, nie ma wiekszej :) ... ( jeszcze ;P ) LISEK - dzieki, cwicz cwicz to jedyna droga :) osiagnie sie :) jestem studentem architektury - jak juz mowilem - mam jakies podstawy z tego tytulu np. perspektywe itp. ale miesiace sleczenia nad postaciami, anatomia itp. to tylko i wylacznie moja praca. Kolejne 4 strony. 2 pierwsze sa swieze - z tego miesiaca. Miesnie ze zdjec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 masz wyobraźnię, to trzeba przyznać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 spróbuj może z speed-paintingiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 Jeszcze sie cos mi sie udalo wyskrobac ze szkicownika. Nowych rzeczy ostatnio nie skanowalem. Wszystkie pochodza z metnej czelusci mojego czerepu - no ref :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 5 Październik 2005 Autor Share Napisano 5 Październik 2005 I jeszcze pare studiow ze zdjec i plansz o anatomii. Requested by Wert - pozdrowienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 trzeci z dzisiejszych szkicow zacny. Chodzi mi o tego potworka na gorze :P Moze by tak go kolorem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 Pratchett, DOOM, Zew Cthulhu i dobra anatomia w jednym watku. Slodko! Cudowna kreska, w pracach mozna sie zakochac. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 5 Październik 2005 Share Napisano 5 Październik 2005 kreska ladniutka...i szkice jak zwykkle ladne...tylko 2 twarz mi nie lezy cos pod wzgledem wykonania...ale i tak pracki oceniam bardzo pozytywne zarowno od strony technicznej...jak i od strony pomyslow:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 Deus - dzieki, jak masz ochote to prosze :) RA - heh, dzieki. Pratchett - nie bardzo, nie czytalem (tylko Dobry Omen) DOOM - faktycznie gralem jako mlodziak i na stale odbil sie pietnem na moim umysle :) Lovecraft - zawsze i wszedzie :) Dzieki jeszcze raz. miwt - dzieki, a ta twarz rzeczywiscie nie nalezy do moich szczytowych osiagniec pod wzgledem wykonania ale jako studium oswietlenia spelnila swoje zadanie :) Jeszcze 2 wyskrobalem ze swojego przepastnego archiwum. Szkoda ze nie moge zmienic tytulu watku - nie kazdy wie ze cos dodalem. Coz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Zenada. Chce powiedziec cos oryginalnego, zeby pochwalic, ale nie potrafie sie wzniesc poza "zajebioza", "wypas". Zenada. p.s. sliczne te Twoje łapki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 "zajebioza", "wypas". Tak , nic więcej wymyślić się nie da ;) Great! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi