mentaller Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 No i przyszła pora na wizualizację, coby się ładnie w przyszłym portfolio prezentowała ;-]. To mój pierwszy projekt tego typu. Na razie efekt paru dni, a jutro powinienem jeszcze wrzucić inne ujęcie. Czekam na komentarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 proporcje ... ustaw w maxie skale na centymetry lub metry ... wes do reki metrówke i pomierz wymiary we wlasnym domu ;] nie bede tu wypisywal ale niedociagniec jest sporo jesli mowimy o proporcjach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 może być/średnio kanapa ( ??? ) chyba za blisko telewizora, niewidomo po co tu te teapoty, schody wyglądają, jakby między nimi a ścianą była przerwa, może tak ma być, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 A mnie sie podoba, chociaz jest miejscami za sztucznie :) Fajnie upakowales te czajniczki ;] Odbicie w tv jest po prostu masowe :) To co mi sie nie podoba to nozki od sofy, kwiatek kanciasto i nienaturalny kolor no i ten stol jakis taki duzy, chyba ze to wina ujecia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boggoo Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 no dla mnie ładne, tylko też mi sięten stół wraz z krzesłami wydaje mi się za duże, telewizorek łądny(chciałbym mieć taki:)), trochę za dużo tych teapot'ów wystarczyłby jeden za szybką:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 za ciemno po lewej stronie i proporcje chyba sie nie trzymają :P aha wywal te czajniki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Jak wyzej - chyba wszystko juz powiedziano - czjniki fajny joke ale chwilowy potem drażni ;) śmieszne jest to co wisi nad kanapą - bo wydaje mi sie że przez jego nie przezierne boki to oświetlone będzie otoczenie kanapy a reszta pokoju będzie tonęła w półmroku - więc po co ta stojąca lampa przy kanapie - lepiej żeby stała gdzieś dalej pod ścianą czy w innym miejscu - no ale kompozycyjnie nawet dobrze sie tam wpisała - szału nie robi, ale nie drażni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 hehe, czemu wszyscy przyczepili się do tych teapotów? chyba nie spodziewacie się że będą w finalnej wersji, co ;-P ? zabieram się za te nieszczęsne proporcje, może zmienię lampę, krzesło i stolik chyba nie są tak strasznie duże jak się wydają(może wina kadru), ale i tak popracuję nad nimi. EDIT: przeglądałem ustawienia i zauważyłem, że FOV w kamerze był ustawiony na 63 zamiast na standardowe 45. może to być przyczyna która potęgowała efekt braku proporcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Fajna podloga :D Moze jakies zaluzje bo w dzien to raczej sie tv nie pooglada. Zmienilbym teksturke na meblach, dla mnie jakas bez wyrazu. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 no to jedziemy dalej... ;P dodałem z tylu pomieszczenie, ale chyba z niego zrezygnuję, stół, krzesła i kanapa powędrują bardziej w dół(nie miałem czasu by robić kolejny render). textura mebli bedzie ciemniejsza. zamieściłem też widoki z viewportu - można przyjrzeć się proporcjom. oparcia krzeseł chyba też będą niższe. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 wydaje mi sie ze proporcje dalej sa skopane, na pierszym renderze to widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtdaddy Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 na pierwszym renderze krzesła wyglądają jak mamuty (stół też) na drugim juz jest lepiej, może spróbuj zmienić teksturkę tego stołu i krzeseł bo jakoś mi nie pasują do reszty. Ogólnie to podoba mi się najbardziej ujęcie 1 i 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 W pierwszym renderze lampa krzywo stoi. Ale ogólnie łądnie to wyglada. Jak zobaczyłem siatke to zwątpiłme :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 1. Tam w tle stoi ubikacja? (mówię o renderze z pierwszego postu) 2. Co to w ogóle jest za pomieszczenie ? jadalnio salon? Jeśli już... to dlaczego tak dziwnie są poustawiane meble? 3. czepiam się już, ale z czego jest ten tv? z szarego jeansu? ;] Dziwnie wygląda... Ale może to tylko takie cienie są... 4. Ktoś tam przyczepił się do kwiatka. Mi się tam on podoba i ma bardzo ładny kolor ;] 5. Kanapa ekstra, ale czy przypadkiem nie ma zbyt małych nóżek ? (zbyt chudych) 6. nienawidze takich żyrandoli ;] Wszystko jest ładne, ale nie przemyślane. Gdybyś najpierw zrobił jakiś plan to by było o wiele łatwiej (i zgrabniej). Teraz za dużo jest nawalone do malutkiego pomieszczenia. Pozdrawiam... będę odwiedzał ten wątek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 1. Tam w tle stoi ubikacja? nie ;] czepiam się już, ale z czego jest ten tv? z szarego jeansu? ;] nie, to chrom. ma to być pokój dzienny/salon z niewielką jadalnią, przynajmniej takie są plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 ten róg jadalni jest bardzo ciemny. Weź przysuń stół do ściany na wprost (2 render postu #10) i dodaj 2 krzesła po drugiej stronie stołu. Będzie fajniej ;] Na widoku z góry wydaje się, że jest wystarczająco miejsca na to... Tamtą czarną otchłań trochę możesz rozjaśnić. Niby ona się świeci, ale bardzo słabo i daje dziwny efekt na podłodze i "framudze". Popracuj trochę nad tym. Przeglądaj katalogi IKEI i będzie Ci lepiej ;] Jak już mówiłem masz tam dość dziwny układ... Ale wszystko prezentuje się bardzo ładnie jak dla mnie... WIĘCEJ ŚWIATŁA!! ;] ciemno jak w melinie, a to przecież poważny lokal, prawda? ;] PS. Łazienkę też zrobisz? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 a napisaj luz ktos ze krzesla i stol lewitują ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 proporcje i jeszcze raz proporcje!!! Kanapa jakas taka za gleboka do swojej szerokosci.. krzesla wugladaje jakby mialy za krotkie nogi a wzgledem stolu wydaja sie dobre... wiec nie wiem czy to siedziska za wielkie czy stol za niski. dopracuj to jeszcze. Ustawienie tez malo przemyslane. Najbardziej sie to tyczy stolu.. Ogolnienie jaest jakos tragicznie, ale musisz wlozc w to jeszze duzo pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 macie jakieś pomysły na rearanżację? ;] a oto refka z której korzystam(katalog BRW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudihnio Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Tyle, że masz zupełnie inaczej niż na tym obrazku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 wiedziałem że coś jest nie tak ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2005 może teraz bedzie lepiej... wszystkie bipe'y mają 170 cm sorki za jakość renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 .update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Swiatlo powinno byc troche jasniejsze. Efekt bylby chyba lepszy. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 albo zwiększ multipa dla świateł albo zmień texture drewna na jaśniejszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 materiałów nie zamierzam rozjaśniać, zamierzałem je nawet sciemnić;]. jednak rozjaśnienie sceny to dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 popróbowałem troche z tymi światłami ;]. mam dwie wersje i nie wiem na którą się zdecydować, w tej drugiej meble są ciemniejsze(może jakieś inne sugestie?). w wersji finalnej szkło na tych szafkach bedzie z refractem na 0.5-0.7, dla uzyskania efektu acid glass(to na dole) http://alzhem.com/sub1/tutorials/images/tutorial_06/06_cristal.jpg (nie wiem jak to nazwać po polsku ;] ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Wedlug mnie praca ciagle jest zbyt ciepla. Niby to nie jest wada, ale w tym przypadku troche zimniejsze swiatlo byloby chyba lepsze. :) Ciemne drewno dobre, ale czy nie za ciemne? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 za ciepła? a ja chciałem jeszcze podciagnąc red channel na parkieciku. do ciemnych medli chłodny odcien bedzie chyba pasował lepiej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taylor Napisano 5 Wrzesień 2005 Share Napisano 5 Wrzesień 2005 co jak co ale teapod'y sa dla mnie przednie, i to jak fajnie zbunkrowane, trzeba bylo porobic jakies kieliszki, butelki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 te teapoty to pewnie dla picu są ;) zmniejsz hue w szopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 chyba saturation bo hue to barwa więc wtedy by się kolory zmieniły nie nasycenie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 hmm mi sie podoba, sa jestem obecnie w trakcie robienia czegos takiego /pokoiku/ i milabym prosbe o to abys /mentaller/ umiescil screena ze swiatlami /gdzie sa ustawione w scenie/. uzywasz sw.fotometrycznych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 nie rozumiem za bardzo ustawienia schodów (one sie łączą ze ścianą? framuga ma jakąś grubość?), te czajniki całkiem z lewej - właściwie ogólnie cała lewa, ciemna strona - troszkę odwraca uwagę... poza tymi błędami podoba mi się ta praca, pomimo dziesiątek podobnych, jakie można znaleźć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2005 oo! widzę że ktoś odkopał wipa - zapraszam do finished ;] http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=18743 oo79 --> target direct+vraylight w oknach. w załączniku widok z top view. pomocny może być też ten link http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior04.htm p.s. teapty rządzą ;P zresztą to bardzo ciekawe, wystarczy tylko wsadzić ich pare do scenki i od razu robi się ruch w wątku ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi