Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

siema...mam taki problem ostatnio wykasowalem maxa 7 ...i plyte z nim bede mial dopiero za miesiac...mialem jednak 6 gdzies na plycie...i o to co sie dzieje po nadaniu zwyklego mesha na boxa...nie wiem o co chodzi..ale pewnie o cos w ustawieniach...gdzie to trzeba zmienic moze wy wiecie...tak zeby działalo juz cały czas i tak jak wczesniej w 7:)....PROSZE O SZYBKA POMOC... z gory dziekuje:)

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

daj internations na 1

i poczytaj o meshsmooth w helpie maxa bo nie wiesz chyba jak on wogle dziala

Napisano
  • Autor

wiem bo juz sie w maxie troche narobilem...a po dodaniu interations na 1 obiekt zamienia sie praktycznie w kule...wiec cos mi tu nie gra z tym własnie:) a poczytac to poczytam swoaj droga:p

Napisano
wiem bo juz sie w maxie troche narobilem...a po dodaniu interations na 1 obiekt zamienia sie praktycznie w kule...wiec cos mi tu nie gra z tym własnie:) a poczytac to poczytam swoaj droga:p

eeee .... no to co ty chcesz zrobic z tym boxem bo coraz bardziej cie nie rozumiem

mesh smoth zaokrągla wszystko ...

Napisano

właśnie, daj chamfer na krawędzie a już zobaczysz różnicę, jeszcze musisz się sporo o MS dowiedzieć :) Możliwe że wtedy robiłeś meshsmooth metodą classic a teraz NURMS, one inaczej działają, sprawdź obie :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nic nie chce zrobic z boxem..wiem ze wszytko zaokrogla tylko ze mialem maxa 7 i wszytko działało jak nalezy...np postawilem przed chwila plana przeciagłem za pomoca shifta jeden z jego krawedzi....i ustawilem ja nizej...zeby powstało cos na zasadzie 2 plaszczezn zginajacych sie dałem mesha i sie stało to samo co z boxem czyli jakis jasny kolor wyskoczyl..a gdy dałem interation1 znow zrobilem to samo nadal bylo to samo...wiec albo w maxie jest jakis blad albo nie wiem:)

Napisano
  • Autor

a dobra udało mi sie odzyskac maxa 7...bo kumpel jednak ja w domu zostawil wiec good....teraz bedzie wszytko dobrze..ps ..dzieki za probe pomocy:)

Napisano

na screenie nr 3 wyraźnie widać iterations=0 :>

Napisano

zaraz zaraz ... to juz kompletnie pomieszane ... co ma MS z maxa 6 do MS z maxa 7 ?

internations w meshsmooth ustawione na 0 sprawia ze wszystkie "smoothing groups" zmieniają sie na ta samą ... i dlatego jest taki efekt ...

ja w tym wątku kompletnie nic nei rozumiem ...

Napisano

ja w tym wątku kompletnie nic nei rozumiem ...

hehe to tak jak ja

autor chyba sam nie wie o co mu chodzi ja dzialam na max6 i jakos nie ma problemow:)

Napisano
  • Autor

dobra dobra niewazne juz...jzu wszytko mi działa:)...swoaj droga zamieszanie przednie:)