miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 siema...mam taki problem ostatnio wykasowalem maxa 7 ...i plyte z nim bede mial dopiero za miesiac...mialem jednak 6 gdzies na plycie...i o to co sie dzieje po nadaniu zwyklego mesha na boxa...nie wiem o co chodzi..ale pewnie o cos w ustawieniach...gdzie to trzeba zmienic moze wy wiecie...tak zeby działalo juz cały czas i tak jak wczesniej w 7:)....PROSZE O SZYBKA POMOC... z gory dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 daj internations na 1 i poczytaj o meshsmooth w helpie maxa bo nie wiesz chyba jak on wogle dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 ale co z nim nie tak????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 wiem bo juz sie w maxie troche narobilem...a po dodaniu interations na 1 obiekt zamienia sie praktycznie w kule...wiec cos mi tu nie gra z tym własnie:) a poczytac to poczytam swoaj droga:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 wiem bo juz sie w maxie troche narobilem...a po dodaniu interations na 1 obiekt zamienia sie praktycznie w kule...wiec cos mi tu nie gra z tym własnie:) a poczytac to poczytam swoaj droga:p eeee .... no to co ty chcesz zrobic z tym boxem bo coraz bardziej cie nie rozumiem mesh smoth zaokrągla wszystko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 hemmm to rob boxa z gestrza siatka ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 właśnie, daj chamfer na krawędzie a już zobaczysz różnicę, jeszcze musisz się sporo o MS dowiedzieć :) Możliwe że wtedy robiłeś meshsmooth metodą classic a teraz NURMS, one inaczej działają, sprawdź obie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 nic nie chce zrobic z boxem..wiem ze wszytko zaokrogla tylko ze mialem maxa 7 i wszytko działało jak nalezy...np postawilem przed chwila plana przeciagłem za pomoca shifta jeden z jego krawedzi....i ustawilem ja nizej...zeby powstało cos na zasadzie 2 plaszczezn zginajacych sie dałem mesha i sie stało to samo co z boxem czyli jakis jasny kolor wyskoczyl..a gdy dałem interation1 znow zrobilem to samo nadal bylo to samo...wiec albo w maxie jest jakis blad albo nie wiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 coś mieszasz :) , daj screeny tego co robiłeś przed chwilą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 a dobra udało mi sie odzyskac maxa 7...bo kumpel jednak ja w domu zostawil wiec good....teraz bedzie wszytko dobrze..ps ..dzieki za probe pomocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 wiem bo juz sie w maxie troche narobilem...a po dodaniu interations na 1 obiekt zamienia sie praktycznie w kule...wiec cos mi tu nie gra z tym własnie:) a poczytac to poczytam swoaj droga:p na screenie nr 3 wyraźnie widać iterations=0 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 zaraz zaraz ... to juz kompletnie pomieszane ... co ma MS z maxa 6 do MS z maxa 7 ? internations w meshsmooth ustawione na 0 sprawia ze wszystkie "smoothing groups" zmieniają sie na ta samą ... i dlatego jest taki efekt ... ja w tym wątku kompletnie nic nei rozumiem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 ja w tym wątku kompletnie nic nei rozumiem ... hehe to tak jak ja autor chyba sam nie wie o co mu chodzi ja dzialam na max6 i jakos nie ma problemow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 dobra dobra niewazne juz...jzu wszytko mi działa:)...swoaj droga zamieszanie przednie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi