Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Witam... pisze tutaj raczej pierwszy raz. Mijałem to forum wiele razy, ale jakoś nigdy nie skusiłem się, żeby tu napisać ;] Więc... To jest stadion... co prawda niedokończony jeszcze... Na początek chciałbym kilka komentarzy na temat tego co już jest zrobione... później przydałoby się mnie troche poporawiać ;] Profesjonalistą raczej nie jestem, ale liczę na jakieś wsparcie... Oto kilka obrazków... używam 3dmax 6 i vray'a
xyrion Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Strasznie maluteńkie rendery. Nic przez to nie widac wiec nie da sie ocenic.
Sof_pl Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Dokładnie. Wygląda to nieźle, lecz przy tak małych obrazkach nie widać szczegółów...
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 To mi wjechaliście na ambicje... ;] Własnie robi się render 640x480... nie wiem ile to zajmie czasu, ale zaraz jak powstanie to go wstawię...
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 proszę bardzo ;] oto render... 40 minut... pozdrawiam
xyrion Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Hmmm...zakładam, że ten stadion to Twój pomysł. Ciekawy, ale brakuje chyba ławek na miejscach siedzących. Co to jest to coś w rogu stadionu ?
cogo Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 http://www.duda.3ds.tox.pl/ - znalazlem strone na ktorej ten koles zamieszcza swoje postepy - tam wiecej widac ... powiem tak: pomysl fajny wykonanie marne, zobaczymy jak bedzie dalej
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 To jest stadion... co prawda niedokończony jeszcze... Tak więc nie ma siedzeń... policz sobie... jedno krzesełko w najprostrzej postaci ma 10 boków... przwiduję takich krzesełek około 20 000. Ale nie widzę sensu wstawiać ich teraz bo to tylko zamuli... To coś w rogu stadionu to budynek. Z tej strony wygląda jak kawałek muru. I tak miało być bo co ma się na nim znajdować ? Może coś na nim powiesze... nie wiem jeszcze... jakieś propozycje ? ;] Dzięki cogo... własnie miałem to zamiescić... Xyrion możesz tam sobie zobaczyć ten budynek z bliska...
cogo Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Jak powiesisz obraz saddama husajna to wyjdzie narodowy stadion Iraku
Sof_pl Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Niee no całkiem fajny stadion. Podoba mi się.
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Portret Kwaśniewskiego powieszę... Dzięki SOF ;]
nielot007 Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 powiem tak: pomysl fajny wykonanie marne, zobaczymy jak bedzie dalej eeee czmu wykonanie marne wlasnie fajjnie to wyglda mi sie bardzo podoba pozdro
xyrion Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Noo..teraz to juz wszystko rozumiem. Czekam na update`y
crv Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 zapowiada sie niezle! poczekam jak skonczysz! na tym budynku moze powies telebima, zrob render murawy z miejsca siedzacego lub tv kamery i wstaw go na ekran!
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 może być, ale wolę poczekać na szczegóły bo na razie nic wielkiego nie pokazałeś, pozdr
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Max mi pada podczas każdgo renderowania.... nie wiem o co chodzi, ale staram się to jakoś naprawić... Wydaje mi się, że to przez Skylight bo to własnie z nim się wiesza... ale nie wiem dlaczego... przecież było wszystko dobrze... grrr...
Kemil Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Ładny projekt ale trybuna zadaleko od boiska.
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 jedynie 20 metrów ;] Wiem... jeśli się uda coś wyrenderować to przesunę płytę boiska na środek pomiędzy trybunami i powinno być ok.
maverick sheep Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 hej mam pytanie co do kompozycji tego stadjonu.. dla czego zdecydowales sie na łuk z jednej strony a cos w rodzju "L ki" z drugiej strony.. i takie jeszcze jedno techniczne pytanie mi sie nasuwa jak sie tam wchodz? (za trybunami widac tylko pionowe słupy zapewne konstrukcjia a schody?) ale na stronce fajnie to wyglada tylko Rasiaka brakuje:)
Dudihnio Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 Zapomniałem dorobić trampolin przy każdym wejściu... co za niezręczna sytuacja... ;] taaa... nie ma wejścia bo to nie jest skończone... ;] tak... to dobra odpowiedź ;] Nie będę się zajmował wnętrzami... tył trybun będzie zabudowany i nie będzie widać, że tam nie ma schodów ;] proste...
Dudihnio Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 update mały... w słabej jakości bo coś mi nie za bardzo działa ten vray ze skylightem... to znaczy już działa
Georgas Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Ja powiem tak super pomysł sam chciałe sie zabrać za stadionik ale sił mi chyba brakło :P a teraz słowa krytyki niedobre są wymiary linii na boisku, i chyba trybuny za małe niewiem jak tam zmieścisz krzesełka chyba że będą bardo małe
Kakrotto13 Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 a gdzie wielki plazmowy wyswietlacz ? :P .. mi sie stadion podoba ,gorzej z renderem ;] no ale skoro masz problemy z SL ;] pozdro !
Dudihnio Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 -Georgas- wymiary boiska to 100m na 50m. A linie są zrobione co do centymetra... Trybuny są dobre... może sprawiają wrażenie małych, ale wszystko się zmieści, spokojnie ;] już to próbowałem ;] -Kakarotto13- Plazmowy wyświetlacz będzie ;] i to nie jeden... ale narazie nie ma gdzie go powiesić... wszystko w swoim czasie... Pisałem, że ten render jest ta odpier*** ? Nie? No więc jest ;] Później jak zrobię coś konkretnego to wyrenderuje jakoś ładniej, narazie nie chce mi się czekać ;]
cogo Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Jesli to Boisko ma stac w polsce to proponuje: 1. barierki 3 metowe zaraz za reklamami, 2. na kazdym sektorze 5 kamer viedo 3. kazdy sektor oddzielony powienien byc 4 metrowym stalowym plotem 4. Woz z dzialkiem wodnym 5. 10 bramek wejsciowych dla kibicow poza stadionem, z wykrywaczami metali itp. Jesli to Stadion Angielski: 1. trybuny zbilzyc do 8 metrow do stadionu 2. wstawic ochronne siatki do okola boiska (na pilki mocniej kopniete) 3. wygoden seidziska 4. budki z zywnoscia miedzy sektorami 5. laajacy balon reklamujacy np. firem durex a teraz cos na serio .. na tych rogach mozesz zrobic przeszkolen pomieszczenia .. tam zwykel siadaj rezusi w restauracjach, jedza sobie cos i ogladaj mecz, albo jakies lgoo wstawic na koncu wzykle, oswitlenie, plazme, glosniki, itp itd :).
Kakrotto13 Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Ach zapomniales dodac do stadionu Angielskiego ... monitory lcd przy kazdym siedzeniu ;] , z mozliwoscia podgladu obrazu z kazdej kamry ;] , i lornetka na wlasnosc :P
xMark Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 siedzen to tam raczej nie wstawisz bo ci komp padnie. chyba ze bedziesz ukrywal wszystko
Dudihnio Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 Taki jest plan... będe ukrywał ;] Poza tym już mi zaczyna padać na tym co mam teraz... Nie sądze, że uda mi się skończyć ten stadion na takim sprzęcie... chociaż taki zły nie jest... ale postaram się... może się uda ;] Cogo... to będzie w polsce ;] W Twojej wiosce postawie... ;]
sysol Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 na tym rogu powieś jakis telebim tak jak jest na stadionie rangersów w Glasgow http://www.kampfleecher.de/wupperhopper/Ibrox10.jpg albo zegar np jak na (L)egii http://www.legia.net/img/nowy_zegar3.jpg Pozdrawiam a stadionik fajny fajny !! pracuj może kiedys taki wybudują ...
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 mały update. Telebim powieszę, ale dopiero później. Narazie mam problem z tymi budynkami. Kolosy wysokie na 10 pięter i o dużej powierzchni. Do czego one mają służyć? Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo bym prosił. A tak w ogóle to one mi się nie podobają ;] Może z teksturami będą lepsze...
ReflectVision Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 dziwny ten projekt i nie wiem dlaczego wrzucasz takie małe rendery :|
Vorek Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 moim skromnym zdaniem najpierw powinieneś myśleć do czego ma co służyć a potem modelować czy projektować, bo tak to trochę nie po kolei, prawie zawsze przecież funkcja danego budynku określa jego formę. Pozdrawiam
Kakrotto13 Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 mogl bys wieksze rendery zapodac bo na tych nic nie widac :/ , a przeciez nie uzywasz zadnych SLYLIGHT'ow wiec co ci szkodzi zrenderowac wieksze ? :/
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 Po co wam większe rendery jak nie ma tam nic ciekawego do oglądania ;] Niby powinienem zaprojektować... ale jakoś za bardzo nie wiem co może stać przy stadionie... to załóżmy, że te budynki pełnią funkcję rekreacyjną. W sensie, że są w nich restauracje, sklepy, sauna, kosmetyczka, fryzjer. I oczywiście jedno z wielu wejść na stadion... Nie można zapomnieć o sklepie z pamiątkami i jakimś niewielkim hoteliku. Oczywiście muszą być miejsca biurowe bo po co marnować taką dużą powierzchnię. Narazie tyle. ;] Będę dawał większe obrazki...
sysol Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Muzeum drużyny :] bo z takim ładnym stadionem to drużyna z historią no i w sam raz 10 lat 10 pięter hehe POZDRÓWECZKA i powodzenia przy modelingu
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 na dachach tych budynków coś jest nie tak, czemu ściana między budynkami jest taka cieńka??
Dudihnio Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 to tak samo jak nie ma schodów, żeby wejść na trybuny... tego nie będzie widać...
Dudihnio Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 Tak więc wracam... nie było mnie kilka dni... Obejrzałem sobie kilka stadionów na www.stadiony.net i każdy miał na narożnikach albo siedzenia, albo elementy oświetleniowe... dlaczego mam być inny ;] Wstawiłem siedzenia na rogi. Potraktowałem je dość sporym BEND'em dlatego te wejścia są "nieco" szersze... chyba trzeba będzie je zmienić. Chociaż nie wygląda to tak tragicznie... Boki trybun (widoczne na renderze) zasłonię ścianką... nad wejściem muszę się jeszcze zastanowić... bo w sumie tyle ile stadionów, tyle różnych propozycji...
Georgas Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 I znowu to samo chłopie zwiększ wielkość rendera bo nieda się nic powiedzieć
Dudihnio Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 Zmniejsz sobie rozdzielczosc ekranu ;] Bedziesz mial wiekszy obrazek... Te rendery naprawdę długo trwają... nie chce mi się czekać, dlatego wstawiam "małe"...
cogo Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Ale Wy ludzie marudzicie, chlopak wam pisze ze nie ma warunkow czasu i ochoty zeby wstawiac wieksze rendery. Matko! troche zrozumienia. Do rzeczy: Malo progresywnie narazie to wyglaa jak by salo w miejscu dodaj skomny budynek w jednym rogu, wostatnim tablice z punktami czy tam telbim itp. mozesz zaczac robi tower - czyli to na srodku trybun skad nadaja komentatorzy oraz gdzie lezy golwona kamera. wstaw teksture czerwonego tartanu wokol stadionu , siatki za bramki przeciw pedzacym z predkoscia łorpowom pilkom. dodaj pare rzeczy bo narazie nic sie tu nie dzieje. Na renderach wszystko widac, ludziom slepym proponuje wizyte u okulisty. Jesli nie ma na to warunkow to niech robi tak jak moze maksymalnie. Nie zapomnij o Wozie z dzialkiem wodnym ;] Pozdrawiam.
Kemil Napisano 26 Sierpień 2005 Napisano 26 Sierpień 2005 Tu gdzie są te przerwy w trybunach wcisnij z budynki a za ta trybuna duzy budynek jako klub. Ale jak będ etkaie małe renderki to nied a sie duzo powiedziec
Dudihnio Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Napisano 26 Sierpień 2005 W róg wstawiłem budynek... jest na pewno o wiele mniejszy od poprzedniego i bardziej funkcjonalny. Może tego za bardzo nie widać, ale powiesiłem na nim boxa jako telebim. Chociaż raczej to nie przejdzie bo ekran ma wymiary 25m x 12m... nie wiem czy takie cos da się skonstruować... prawdziwe mostrum...
Secator Napisano 31 Sierpień 2005 Napisano 31 Sierpień 2005 bez tych naroznikow lepiej wygladał tak mi sie wydaje
Taylor Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 lepiej wyglada z naroznikami a od naroznikow niech idzie taki wielki przezroczysty dach :)
Rekomendowane odpowiedzi