Napisano 22 Sierpień 200519 l Na czeskiej stronie www.duber.cz pojawila sie pierwsza z trzech czesci videotutoriala nt. modelowania telefonu Nokia6670 w 3ds max. Pliki maja rozmiary powyzej 400 MB, ale za to dostajemy bardzo wysoka rozdzielczosc (1024x768) obrazu przy uzyciu kodeka TSCC oraz dwie wersje językowe: angielską i czeską P.S. jak tylko sciągnę to opowiem więcej :-) ..... za jakies 6-7 godzin
Napisano 22 Sierpień 200519 l w sumie maja 400 ? czy pojedynczo ? ;] . To ile taki filmik trwa ? Chyba robili to bez przyspieszenia czasu ;] ..... no ale poczekam az sciagniesz ;D moze bedzie warto :>
Napisano 22 Sierpień 200519 l no to chyba sobie nie sciagne bo predkosc zabojcza 2kb/s gdzie normalnie mam 60kb/s :( pozdro
Napisano 22 Sierpień 200519 l Jak sciagniecie to powiedzcie czy warto bo mi sie limit sciagania zbliza duzymi krokami sic :/
Napisano 22 Sierpień 200519 l Autor eee, no polskiej wersji to tam nie ma czeska jest, ktos popelnil czeski blad ;p sorki :p, mam strasznie krotka pamiec hehe, ale po czesku tez moze ktos wyrozumie :D.
Napisano 22 Sierpień 200519 l Idzie ponad 100KB/s i pewnie poszłoby więcej gdyby nie fakt, że od 2 tygodni mam zmulone łącze :/ Jak się ściągnie to się zrecenzuje :P
Napisano 22 Sierpień 200519 l Autor przejzalem, w archiwum jest plik do maxa 6 z ustawieniami poczatkowymi sporo zdjec referencyjnych i plik readme z wymienionymi pluginami w ktore powinno sie zaopatrzyc, filmik tra 2 godziny, koles mowi dobrze po angielsku, rozumialem o co mu chodzilo, a sam tutorial jest bardzo szczegolowy, z tego co widzialem to koles duzo tlumaczy i pokazuje co i jak tam robi, jak korzystac z referek itepe
Napisano 30 Sierpień 200519 l ja sciaglem 2 czesci w okolo 70 min :) trzeba miesc final rendera zeby otworzyc ten plik poczatkowy :(
Napisano 30 Sierpień 200519 l tak ja patrze z ciekawosci jaka droga typek to modeluje ;) p.s. a pokazuje tam ustawianie textur i rendera ??
Napisano 31 Sierpień 200519 l Jestem pewien że każdy z WAS zamodelowałby taki TELEFONIK w kilka godzin bez zbędnych tutoriali. No ba! pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Dla początkujący to niezła rzecz. Dla zaawansowanych to chyba strata czasu....
Napisano 6 Wrzesień 200519 l są już wszystkie 3 częśći - ale strata czasu tymbardziej że ok 1gb rozmiaru :o niesciągałem ale nie wiem co on tam tak długo robi.
Napisano 6 Wrzesień 200519 l to chyba nie chodzi o dlugosc tylko o jakosc :) ja sobie sciagne pierwsza czesc i zobacze co to jest :D
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Z tego co sie orientuje to Duber robi calkiem niezle vidotutoriale nie tylko modelingowe ale rowniez ladnie pokazujacych opcje renderowania, doslownie znajac jego wczesniejsze widotutki bedzie opowiadal o wszystkim co robi, dlaczego tak a nie inaczej itp :) Dlatego warto sciagnac mimo ze ja nie mam narazie jak to napewno kiedys to sciagne :) "Achoj Lukas Duber" ;) edit: jeszcze teraz doczytalem ze dubing englishowy to juz w ogole na 100 % zassam ;d