adek Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Rasterbate to interesujący program zamieniający zwykłe obrazki na wielkoformatowe rastry, mozliwość określenia rozmiaru oraz wielkości plamki pozwala kontrolować jakość, a calość ładuje w pliku pdf podzielonym na strony o wybranych rozmiarach i gotową do wydruku. Mozliwość skorzystania online lub downloadu wersji stand-alone (866KB) [Podziękowania dla sanki'ego] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 powinno być że całość ląduje a nie ładuje w pliku pdf :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 http://homokaasu.org/rasterbator/galleryimage.gas?6152 Łooooo, bomba! Wreszcie moge sobie wrzucic jakis motyw na pol sciany. Moze autoportret..? Jesli ktos chce, to moge mu tez wyslac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 no fajny programik wlasnie sobie moje enzo tak zamotalem bylo tylko 255 obrazkow(pdf rozmiar 9mb) :D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 tylko ile tuszu pójdzie :] http://homokaasu.org/rasterbator/gallery/3077.jpg http://homokaasu.org/rasterbator/gallery/2097.jpg http://homokaasu.org/rasterbator/gallery/1951.jpg (skad ja to znam ;)) -> fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 ucieszyłbym się gdyby można było ustawić nieco mniejszą plamkę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 Ależ się da :) W kroku 4/5 jest Dot Size Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 mozna 1mm minimum zdaje sie, ale wtedy ma problemy pewne, chociaz u mnie zadzialal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 cholera :/ strasznie zaluje ze nie mam miejsca na scianie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 22 Sierpień 2005 Share Napisano 22 Sierpień 2005 jedyne co mnie w tym programie denerwuje (z tego co zauważyłem) to to że nie można ustawić kilku milimetrów spadu żeby lepiej się kleiło. Jeżeli jestem w błędzie to nich mnie ktoś poprawi :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 fajny programik: oryginał: i raster (jeden prostokąt to format A4): :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 haaaa mój aparacik :D ja też tak chcę :D Super tweety A nie próbowałeś obciąć marginesów drukarki, tak żeby nie było tych przerw białych ? no i daj zbliżenie rastra jeżeli będziesz miał możliwość Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 vorek: niestety nie miałem czasu. druknąłem to tylko tak aby zobaczyć programik w akcji :) oto i detal: pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 super sprawa! wersja stand alone jakos mi nie chodzi no ale programik sam w sobie swietny... chyba sobie na cala sciane cos walne... 5x3m hehe :D http://www.bungletofantomas.com/images/patton/patton_promo.jpg Mike we wlasnej osobie ;) 18xA4 tutaj raster chyba 10mm min, ale niepamietam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 tweety, wygląda nieźle, jaką plamkę ustawiłeś i ile mniej-więcej tuszu na to poszło ?:) Plastique, pewnie musisz ściągnąć NET Framework ze stronki microsoftu, standalone tego wymaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 aha no dzieki vorek zobacze czy pojdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Vorek: plamka 3mm, druk HP LaserJet 6L więc nie wiem ile tuszu poszło :) Plastique: całkiem ładnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 heh a dlaczego mi wyskakuje taki blad? hm? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 zapewne dlatego że nie przeczytałeś na stronie programu że wersja standalone wymaga NET Framework microsoftu, na stronie rasterbate jest link Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Ej, jak ustawiacie plamkę mniejszą od 7mm.? U mnie ta wartość jest najminejsza na liście i nie mogę dać niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Głowy nie dam ale bardzo możliwe że zależy to od formatu, im większy tym zwiększa się min. plamka, pewny nie jestem bo nie sprawdzałem ale logicznie tak może być. Jaki ustawiasz format wyjściowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Edi: jeśli używasz programu online to się nie da ale jeśli stand alone version to możesz nawet na 1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Tweety: dzięki. Teraz tylko muszę coś zrobić, żeby ten błąd mi nie wyskakiwał i można drukować :) Ale to pewnie tych bibliotek, o których była mowa wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Requirements The application requires .NET Framework 1.1.To print the posters, you need a pdf reader such as Adobe Reader. The application might also work with .NET Framework 1.0 (comes with Windows XP) and Mono (available for many platforms, such as Linux or Mac), but the compatibility has not been tested. If you manage to run it on Linux or Mac, please tell me! trochę poczytać i po kłopocie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi