Edi Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Witam, niedawno znalazłem na sieci zdjęcie takiego oto wisiorka. Spodobał mi się, więc zrobiłem swoją wersję. Daję to do działu finished works, ale mam zamiar się tym modelem trochę pobawić jeszcze. Przede wszystkim musi dojść jakiś bump. Spróbuję to Mentalem wyrenderować z jakimś oświetleniem bardziej klimatycznym, ale to jak będę miał czas. Póki co daję wersję Maxwellowską ze standartowym materiałem Metal Silver. Wrzucam też siateczkę bazową i po dwóch iteracjach Mesh Smooth'a do wglądu. Z góry dzięki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Bardzo mila praca. :) Jakies babole sie porobily na cieniu. :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Hehe, te babole to po prostu za niski poziom próbkowania w Maxwellu. Doszedłem do 'sampling level 13'. Za słabą mam maszynę do niego, dlatego chyba się definitywnie na Mentala przesiąde. Właśnie testuję sobie shaderki w nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 bardzo ładnie :) tylko czemu nie WIP, skoro to nie koniec?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Ładny smoczy zwis... eee... wisior... :D Nadaj mu moze jakąs ciekawszą fakturę. Może lakę? No i podkreśl kolorystycznie warstwe wierzchnią (wytłoczenie), bo ciężko to rozczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 no ładna pracka, miło sie na nią patrzy, mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Mintrill - nie dawałem do VIP'a, bo jeżeli coś będę z tym robił, to będą to wariacje drobne na jeden temat. Nic tu nie dojdzie nowego. Mogę tylko poprawić jakość materiału, tekstur i renderu. Junior - dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 fajnie to wygląda, coś się na cieniu porobiło, ale jest ok, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 jakby było skończone to by pewnie lepiej wygladało ;] zwłaszcza bez tego piaseczku na Cieniach ;) Ale sam pomysł super :) Z daleka wygladało jak medalik z jakimś świetym hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 a to taki wisiorek fengszui? :P hihi Nie no, calkiem fajny tylko strsznie nieczytelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Baardzo fajne :] W stylu Mortal Kombat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi