Napisano 5 Wrzesień 200519 l Fajne biuro :) w zasadzie, wyraz biuro kojarzy mi sie z innym pomieszczeniem, ale to nie zmienia faktu, ze jest ladnie. Ja bym wywalile tego krzona co wystaje w prawym rogu z wazonu, a w tym rogu na srodku, dalbym roslinke, z zywym zielonym kolorem. Te zapalone swiatla w dzien sa zbyteczne, zalatuje socrealizmem ;] pomieszczenie jest jasne, psuja efekt. To jakas okreslona instytucja czy siedziba chinskiego eksportera?:P
Napisano 5 Wrzesień 200519 l mnie sie podoba, fajny klimacik, ale rzeczywiscie bedzie lepiej jak wyłaczysz te IES'y, albo zrobiszz z nimi scenke wieczorową :) . Zamiast badylaków wrzuc drzewko "bonzaj" hehe ( nie wiem jak sie to pisze :) P.S. Uzywałeś vraya i photonów czy jak?? PoZdRo
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor Irr + light map., znacie jaksi dobry sposob na wstawianie tych fajnych roslinek?
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Jest program do tworzenia modeli drzew, ale czy zrobisz w nim bonsai to nie wiem :P
Napisano 5 Wrzesień 200519 l jednym z takich programów jest xFrog i jest nawet ok. mozesz jednak mieć problemy z "kupnem" ( :) ) tego programiku wiec polecam sciagniecie pluginu do 3dmaxa ze strony greenworks'a i poszukanie darmowych modeli np na google. jest ich tam troszke. te pliki maja rozszeszenie .xfr (chyba) i jak masz plugin w maxie to tylko wystarczy imporcik PoZdRo
Napisano 5 Wrzesień 200519 l To co wszyscy: niepotrzebne światło z lampek, źle ustawiony enviroment. a ogólnie to ładnie, materiał podłogi mi sie podoba. p.s. co tam jest na ścianie napisane? ;)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor heh, zobacze ten plugin :) Junior: mam taka chinska czcionke i wpisalem sobie na scianie "SWRSC" ;), to nie jest chinskie biuro, jakby bylo dodal bym troche orientalnych pierdulek :) w finalu dodam jeszcze lezaca gazete, fotokomorke w rogu i maly obrazek na scian. MOze macie jeszcze jakies propozycje?
Napisano 6 Wrzesień 200519 l nawet fajnie, co do światła to wyłączyłbym je ale w niektórych takich miejscach światło świei się tylko dla ozdoby, twój wybór. co do environmenta to przeciętny jednak bardzo pasują mi palmy, pozdr
Napisano 6 Wrzesień 200519 l SWRSC mam pytanko do Ciebie. widze ze jestes z Troszyna, możesz napisać którego??( województwo )
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor Troszyn, mala wioska kolo Mieszkowic i Dębna Lubuskiego, woj. Zachodniopomorskie :) a co? blisko Ciebie?
Napisano 6 Wrzesień 200519 l cały model jest praktycznie gotowiec bo wziołeś to z Archmodels więc tego ocenić niemoge a jeśli chodzi o texturki to przyzwoicie i render też fajny
Napisano 6 Wrzesień 200519 l krótko moje zdanie - wszystko ok, poza otoczeniem (perspektywa + kontrast) i kadrem (ucięte fotele z lewej). mógłbyś też dodać jakąś barwę poza czerwonym i nieco detali jakieś kartki, długopisy itp, coś tu za pusto...
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Autor oki, zebralem do kupy wasze uwagi, wlasnie renderuje finala, jak juz wszystko bedzie gotowe to zamieszcze :), dziękuje za wsparcie. Pozdrawiam