xeav Napisano 6 Wrzesień 2005 Share Napisano 6 Wrzesień 2005 sept 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Pobawiłem się nieco tymi materiałami i muszę przyznać że niektóre są bardzo ciekawe, zwłaszcza że proceduralki i większość śmiga pod scanlinem :) Poniżej wrzucam najciekawsze według mnie, może kogoś to zachęci do obejrzenia bo wiele można się z tych materiałów dowiedzieć :) (render: mental) Pozdrawiam alienskin aluminium bathroom ice (rewelka) mercury radioactive wall01 wall01 (z włączonymi odbiciami) i jeszcze raz ice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 ooo ice super widze ze nie mogles sie powstrzyac (ostatni render) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Nom, ice jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 nielot, dopiero teraz nie mogłem się powstrzymać hehehe :) oki, dość zabawy, polecam testowanie i bawienie się parametrami tego shaderka (w pełni proceduralny) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Vorek :D niezłe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Wrzesień 2005 Share Napisano 7 Wrzesień 2005 Maniak. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2005 pretty :).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 ice i mercury wymiata, ale trzeba miec maxa 6, bo cos na 3d kingdom pisali?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 extra są te materiały :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Teraz niech mi ktoś powie jak to w vrayu (ICE) sensownie wyrenderować ze skylightem sie kloci , z vray lightem tez :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 lodzik extra, rtęć też niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 ha mam ajs szejda' for vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Przerobiłes pod vraya czy to idzie pod vrejem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kykos Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Vorek jestem początkujący i mam pytanie, co trzeba zrobić w mentalu aby uzyskać taki render (ice ludek) zdradz swoją tajemnicę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 może i to nie wątek na to ale jeśli chcesz uzyskać taki materiał to wystarczy ściągnąć to o czym jest news i nie trzeba mentala :) Jeżeli chodzi o sam render to skylight z gradientem włożonym w slot mapki, włączone FG, mało sampli, duży radius no i światełko mr spot z raytraced shadows i sporym fallofem, ot cała filozofia :) Jeżeli będziesz miał jakieś wątpliwości to na priv :) edit - jeszcze mapka hdri w environment :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi