Napisano 7 Wrzesień 200519 l Pobawiłem się nieco tymi materiałami i muszę przyznać że niektóre są bardzo ciekawe, zwłaszcza że proceduralki i większość śmiga pod scanlinem :) Poniżej wrzucam najciekawsze według mnie, może kogoś to zachęci do obejrzenia bo wiele można się z tych materiałów dowiedzieć :) (render: mental) Pozdrawiam alienskin aluminium bathroom ice (rewelka) mercury radioactive wall01 wall01 (z włączonymi odbiciami) i jeszcze raz ice :)
Napisano 7 Wrzesień 200519 l nielot, dopiero teraz nie mogłem się powstrzymać hehehe :) oki, dość zabawy, polecam testowanie i bawienie się parametrami tego shaderka (w pełni proceduralny) Pozdrawiam
Napisano 12 Wrzesień 200519 l ice i mercury wymiata, ale trzeba miec maxa 6, bo cos na 3d kingdom pisali?:)
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Teraz niech mi ktoś powie jak to w vrayu (ICE) sensownie wyrenderować ze skylightem sie kloci , z vray lightem tez :|
Napisano 13 Wrzesień 200519 l Vorek jestem początkujący i mam pytanie, co trzeba zrobić w mentalu aby uzyskać taki render (ice ludek) zdradz swoją tajemnicę :)
Napisano 13 Wrzesień 200519 l może i to nie wątek na to ale jeśli chcesz uzyskać taki materiał to wystarczy ściągnąć to o czym jest news i nie trzeba mentala :) Jeżeli chodzi o sam render to skylight z gradientem włożonym w slot mapki, włączone FG, mało sampli, duży radius no i światełko mr spot z raytraced shadows i sporym fallofem, ot cała filozofia :) Jeżeli będziesz miał jakieś wątpliwości to na priv :) edit - jeszcze mapka hdri w environment :) Pozdrawiam