tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Witam. Dzisiaj zacząłem robić Sony PSP. Chciałbym żeby z niego wyszło coś fajnego dlatego daje go do WIPów. Licze że z waszą pomocą wyjdzie nieźle. Narazie posyłam render bez żadnych detali, guziczki też niesą jeszcze finalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 poszedles na latwinze i jest gorszy efekt:) a mianowicei-->tam gdzie masz te guziki (przyciski) to ty je tylko nalozyles na obiekt a nie robiles wglebien w obudowie aby bylo widac szczelinki ze jak go przycisniesz to on sie tam schowa to by dalo duuuuzo lepszy efekt pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 nop ale on chyba zamierza to robić później - może sie myle :| ? acha unikaj booleana jak będziesz to w maxie ciął ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Mówie że narazie zrobiłem zarys konsolki z bardzo gęstą siatką. Jeszcze będe dodawał detale typu szpary itp. Wieczorkiem ( albo jutro ) zrobie kolejny update z większą ilością detali :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 hindus ma podpisy z magicznym tekstem PSP COnsole ;) kliknij i ucz sie ;) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 No, widziałem już to. Bardzo ładna:) Niespodziewajmy się cudów, moja w życiu jej niedogoni ale się będe bardzo starał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Na PoczĄtek MoŻe ByĆ Ale Proporcje Chyba LeŻĄ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Robiłem ją tylko według tego printa . Więc powinno być dobrze, gorzej z grubością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Narazie super nie jest ale jak zrobisz wglebienia i pierdolki powinno wygladac dobrze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Obiecany mały update : - poprawiona siatka - jest troszke grubszy - otwór na zasilacz - pare detali w obudowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Czemu tak ciemno??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Prosze, masz jaśniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Wydaje mi sie za cienki. I ciastolina jest. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Mam problem. Nigdy wcześniej nierobiłem żadnego telefonu ani nic tego typu. Dla tego mam 2 pytania jak zrobić : 1 - Wglębienie na to kółeczko 2 - Tą taką ( jakby siateczke ) zrobić texturą czy trzeba modelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 1. Robisz splajna odpowiadajacego ksztaltowi jaki chcesz wyciac, nastepnie narzedziem cut wycinasz wedlug scianek splajna. Chamfer cut'a. Extrude do srodka modelu (maly). Pare chamferow na krawedziach i jest. 2. Bump/displacement. Z modelowaniem bym sie nie "bawil". pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 do włgębień to może boolean?? a siatkę możesz zrobić teksturą, ale modelowania to też jest niedużo. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2005 Dzięki. Jutro będzie update popołudniu. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 9 Wrzesień 2005 Share Napisano 9 Wrzesień 2005 konsolka jest zdecydowanie za cienka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 od frontu możesz sie wzorować na tym screenie jak coś to mów to wywale go stąd ;) btw na necie sa gdzies wymiary podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Ja na dziurki i wglebienia mam jeden sposob, ktory kiedys przeczytalem na jakims forum podanym mi przez jakiegos mędrca ;) 1. Robisz kwadratowy polygon 2. Tniesz go od rogu do rogu (uzyj Snapa) ( X ), i od MIdpoint DO midpoint (tez uzyj snapa) ( + ) 3. Zaznaczasz Vertexy ktore powstaly na skrzyzowanieu 4. klikasz Collapse 5. Zaznaczasz powstalego vertexa i chamfer robisz taki duzy jaki chcesz 6. Zaznaczasz 8-katny poligon, lekki extradude w dol 7. Kasujesz ten poligon i masz Kolko (oczywiscie z MS on ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 za daleka droga DraB ;P ja bym to zrobił tak: 1. Insert co by dało kwadrat 2. Zaznaczasz przeciwległe edge dajesz Cut (w pionie i w poziomie) 3. Przesówasz vertexy 1 w góre 2gi w dół, 3 w lewo, czwarty w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Opis sie wydaje dlugi ale ja z tego korzystam i jest ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Dzięki. Zaraz ide do roboty, i potem będzie update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 A jak najszybciej zrobić ten okrąg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 uformuj okrag z tych vertexow ktoe masz tutaj po przesowaj je aby byl okrag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Ale ciężko jest uformować taką ilością vetrexów idealne koło, cały czas próbuje, ale czy istnieje jeszcze jakaś inna, łatwiejsza metoda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 nie :P mozesz narysowac splane circle i w interpolation ustawic taka ilosc stepsow jaka odpowiada ilosci edgow miedzy tymi vertexami z ktorych chcesz zrobic kolo potem wlaczas snap do vertexow i przesuwasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 to jest wlasnie latwa metoda:) zrob tak--> uformuj mniejwiecej te vertexy zeby bylo kolko stworz circle o takiej wielkosci jakiej ma byc to kolko eraz zaznacz opce symulujaca ms'a w edit poly dzieki temu bedziesz mial tak jak ms a bedziesz mog przemieszczac vertexy i uformujesz kulko przesowajac vertexy wzgledem circle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 jest jeszcze łatwiejsza metoda - zainstaluj rhino ;) nie a tak serio to czemu ta siatka jest aż taka gęsta ? pokaż siatke całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Zrobiłem Circle. Potem połączyłem z kosnoslką, następnie złączyłem vetrexy i bardzo ładnie wygląda. Siatka jest tak gęsta bo takie małe detale chce wszystkie odwzorować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Widzisz udalo sie :) Powodzenia w dalszej pracy ;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Troche zbyt to skomplikowane. Wystarczylo cut'em pociac, ale co tam... ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Update : - grubszy - wycięte kółka - poprawiona siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Bylbym wdzieczny za cos wiekszego i nie pod tak ostrym katem. :) Dioptrie robia swoje. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Prosze :) Dla Ciebie RA wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 A dziekuje, dziekuje. :) Mysle, ze mozesz spokojnie go jeszcze pogrubic. Zaostrz kanty w monitorku, teraz sa zbyt zaokraglone. Czy to wejscie zolte po prawej nie powinno byc okragle? :) Guziki po lewej sa kanciaste. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 za ciemno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Nom, trzeba je zaokrąglić. A przyciski zrobie na samym końcu, to guziczki są tylko tak do renderka żeby pusto niebyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Prosze :) Dla Ciebie hindus wszystko. :P Zauwżyłem że to wybrzuszenie z przodu z przyciskami musze jeszcze poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Ja sam próbowałem... Ale przy wygładzaniu wychodziły straszne błędy...Booleana najlepiej używać do podstawowych figór, np w box wyciąć jakiś kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Kolejny update : - przyciski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 wydaje mi się rozciągnięta lub cienka tak jest moje odczucie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Już prędzej cienka... Poprawie w następnym updeacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Rogi monitorka... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2005 RA. Pomocy. Już wszystko zrobiłem, nawet otworek na zasilacz zaokrągliłem. Ale tego niewiem jak zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 Zaznaczasz krawedzie wzdluz tego kantu i nadajesz im modyfikator chamfer. Moze nawet dwa po sobie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Wrzesień 2005 Share Napisano 10 Wrzesień 2005 najs najs - popraw renderek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 coraz fajniej, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Spoko. Dzisiaj dam update kolejny ale dopiero później ze względu na problemy techniczne ( musze sformatować ...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2005 Obiecany update. Duzo się nie zmienilo. Za to wejście na zasilacz jest okrągle:P Teraz mam problem z ostrymi kantami ( skubane, caly czas zaokrąglone...) po 3x daj chamfer i caly czas bez zmian. Ale to juz zrobie na następnym updeacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi