Kedzior Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Witam wszystkich. Jeszcze mnie w WIPie nie bylo,jakos wole zrobic i dopiero pokazac ale trzeba przelamac lody....wiec leci BMW 6, auto marzen nie jednego hodowcy testosteronu i wielbiciela adrenaliny, poza tym jest ladne. Model zaczalem dzis rano i bledy sa i to nie male,poprawie wszystko ale jak dojada kolejne wciecia i szpary itd, bo i tak w takim przypadku trzeba sporo wymodelowac jeszcze raz. po za tym bede napewno robil wnetrze. jak wyjdzie zobaczymy. bede dąrzył do fotoreal calosci. Mysle ze z Waszą pomocą jakos sie uda. Taką sobie poprzeczkę postawilem i basta. bez wzgledu na czas trwania.! Zapraszam do komentowania i pozdrawiam
polka dot Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 no patrzac z gory widac ze juz zaczynasz dobrze prowadzic siatke, no ale przod to wielka makabra niepotrzebnie tak oszczedzales wloty troche inacze z przodu
miwt Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 chyba wybrałes 2 pod wzgledem ładnego wygladu model bmw...przod krzywy...wydaje mi sie zesiatka z przodu jest zbyt skapa...za to tyl ladnie idzie i siatka z gory git...ps na discovery jest program''narodziny samochodu sportowego''...trwa chyba cały z 2 godziny i jest w nim przedstawiona cała historia tego oto modelu...od desek kreslarkich poprzez wszytkie problem az po pierwsze seryjne modele:) pozdrawiam
RuMuN Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Jak dlamnie to szyba troche plaska :/ i zderzak do poprawy ale nawet ajnie ci idzie POWODZENIA
Kedzior Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 4.15 czas na drzemke, od jutra tzn dzis mala przerwa bo sesja jeszcze nie skonczona, ale szybciutko wrzucam male updejty, cos poprawilem cos dodalem bledy usunalem , powstaly nowe itd itp. kome : teraz lepiej ? hkropinski : co sie dalo usunalem z reszta mam problem bo mi sie wtedy model sypie miwt : a ktory jest dla Ciebie pierwszy:) ? oj program niestety przegapilem! RuMun : jasne ze sie poprawi...a teraz ? dzieki za komentarze i zapraszam dalej. nie oszczedzajcie sie. pozdrawiam
hkropinski Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 jak są problemy z trójkątami to spox... zostaw je. jest jeszcze duża ilość krzywizn, zwłaszcza na zderzaku, przy listwach nad oknami, przy rurach wydechowych i w innych miejscach, liczę że to poprawisz. pozdr
ReflectVision Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 zderzak do wymiany ;) strasznie pogiety ...
Diesel Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Bugi przy światłach ale dobry pomysł i wykonanie tez niezłe
Kedzior Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Napisano 17 Wrzesień 2005 witam. wrzucam maly update, malo czasu. uczelnia goni wiec narazie tyle. bledy chyba poprawielm, choc i tak pewnie doszly nowe. jak zauwazycie to piszcie. dzieki i pozdrawiam ps: siatke i model bez materialow wrzuce jak modelinng pojdzie znacznie do przodu.
Koniu_PL Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Co do szyb to chyba tylko taka prowizorka prawda??? Ale poza tym ogólnie to ładnie Ci idzie... Myślę, że uda Ci się skończyć ten model i ładnie go wykonać. Poza szybami nie widze żadnych większych błędów. Pozdrawiam.
giegiel Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Swietny model i siatka.Mam pytanie jak zrobiłeś rowki??bo ja mam same problemy z rowkami.pozdrawiam
Kedzior Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Napisano 17 Wrzesień 2005 uczelnia chwile poczeka. update: tyle ze mam problem. w zadadzie dwa. 1) chodzi o fele .te co zrobilem kompletnie mi sie nie podobają i nie moge sie zdecydowac. wiec bardzo prosze jezeli ktos chcialby zobaczyc:) jak bedzie wygladac bmw szósteczka z jego/jej ulubionymi felami niech podrzuci jakąś fotke a jak bedzie interesujaca to ją wybiore do ostatecznego modelu. 2)teraz naprawde wazne;). raz juz kiedys prosilem ale chyba najwyrazniej uznali wszyscy ze na takie glupie pytanie niech sam znajde sobie odpowiedz. no nic. jeszcze raz. proslibym kazda osobe ktora skomentuje prace o dodatkowo okreslenie jasnosci /kontrastu tak jak widzi u siebie na monitorze. modeluje/renderuje na swoim kompie i lece do brata na kompa gdzie jest net i nagle zonk! praca u mnie na monitorze byla tak jasna ze w drodze myslalem zeby zmniejszyc natezenie swiatla, a na drugim tak ciemno ze kontrast/ jasnosc podnosze o 30-40 pkt w PS i tak jest ciemniejszy (monitory niemal identyczne nastawy po ok 80% jasn/kontr) bede wyjatkowo wdzieczny. ps: Koniu_1990: zgadza sie ,bedzie wnetrze wiec szybki tymczasow giegiel: rowki: cutem tworze krawedzie tam gdzie maja byc rowki,dalej chamfer nie duzy,czasem nawet 2 razy i z shiftem tworze nowe krawedzie przesuwajac je wgląb modelu. z grubsza dzieki za komentsy pozdrawiam
sikham Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 zrób felgi od m6 i po krzyku ;) i mniej "terenowe" opony proszę :D http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-BMW-M6-RA-Bridge-1600x1200.jpg
miwt Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 no mnie sie modelik podoba...ps...jak dobrze pojdzie to na df bedzie konkurs bmw wiec dobrze wybrales model...hehe;)
giegiel Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Jasność i kontrast jest dobrze (jakby było źle to by napisali że tak jest) dzięki za pomoc.Popraw te oponki.Pozdrawiam
Seed Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Dopiero zaczynam sie bawić grafiką 3d więc ocenie po prostu wygląd bez zagłębiania się w szczegóły techniczne (bo nie mam o nich pojęcia). Według mnie wygląda bardzo dobrze. Jedyna rzecz to te opony, o których była już mowa. Bierznik wygląda jakby był przeznaczony do jazdy po błotnistym/bagnistym terenie czyli tak średnio pasuje do tego autka ;). Jestem bardzo ciekawy jak zaprezentuje się gotowy model szczególnie, że ma mieć zrobione wnętrze. Ambitny projekt, powodzenia. Kontrast/jasność u mnie ok.
Tymek Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 U mnie jasno i wyraźnie. Tylko chrom mocno przejarany :) Czy maska zaraz nad grillem nie jest troszeczkę wklęsła? Tak się jakoś odbicie załamuje dziwnie. Pozdrowienia :)
RA Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 No niezle. Dach jest krzywy i przod chyba ciagle tez, ale jest dobrze. :) pozdrawiam
dariusz Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 brzydkie auto wybrales (:D) jedyna ladna bimera to... Nazca C2:P co do felg to: http://www.chromy.pl/
Rekomendowane odpowiedzi