Napisano 11 Wrzesień 200519 l Witam wszystkich. Jeszcze mnie w WIPie nie bylo,jakos wole zrobic i dopiero pokazac ale trzeba przelamac lody....wiec leci BMW 6, auto marzen nie jednego hodowcy testosteronu i wielbiciela adrenaliny, poza tym jest ladne. Model zaczalem dzis rano i bledy sa i to nie male,poprawie wszystko ale jak dojada kolejne wciecia i szpary itd, bo i tak w takim przypadku trzeba sporo wymodelowac jeszcze raz. po za tym bede napewno robil wnetrze. jak wyjdzie zobaczymy. bede dąrzył do fotoreal calosci. Mysle ze z Waszą pomocą jakos sie uda. Taką sobie poprzeczkę postawilem i basta. bez wzgledu na czas trwania.! Zapraszam do komentowania i pozdrawiam
Napisano 11 Wrzesień 200519 l no patrzac z gory widac ze juz zaczynasz dobrze prowadzic siatke, no ale przod to wielka makabra niepotrzebnie tak oszczedzales wloty troche inacze z przodu
Napisano 11 Wrzesień 200519 l chyba wybrałes 2 pod wzgledem ładnego wygladu model bmw...przod krzywy...wydaje mi sie zesiatka z przodu jest zbyt skapa...za to tyl ladnie idzie i siatka z gory git...ps na discovery jest program''narodziny samochodu sportowego''...trwa chyba cały z 2 godziny i jest w nim przedstawiona cała historia tego oto modelu...od desek kreslarkich poprzez wszytkie problem az po pierwsze seryjne modele:) pozdrawiam
Napisano 11 Wrzesień 200519 l Jak dlamnie to szyba troche plaska :/ i zderzak do poprawy ale nawet ajnie ci idzie POWODZENIA
Napisano 12 Wrzesień 200519 l Autor 4.15 czas na drzemke, od jutra tzn dzis mala przerwa bo sesja jeszcze nie skonczona, ale szybciutko wrzucam male updejty, cos poprawilem cos dodalem bledy usunalem , powstaly nowe itd itp. kome : teraz lepiej ? hkropinski : co sie dalo usunalem z reszta mam problem bo mi sie wtedy model sypie miwt : a ktory jest dla Ciebie pierwszy:) ? oj program niestety przegapilem! RuMun : jasne ze sie poprawi...a teraz ? dzieki za komentarze i zapraszam dalej. nie oszczedzajcie sie. pozdrawiam
Napisano 12 Wrzesień 200519 l jak są problemy z trójkątami to spox... zostaw je. jest jeszcze duża ilość krzywizn, zwłaszcza na zderzaku, przy listwach nad oknami, przy rurach wydechowych i w innych miejscach, liczę że to poprawisz. pozdr
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Autor witam. wrzucam maly update, malo czasu. uczelnia goni wiec narazie tyle. bledy chyba poprawielm, choc i tak pewnie doszly nowe. jak zauwazycie to piszcie. dzieki i pozdrawiam ps: siatke i model bez materialow wrzuce jak modelinng pojdzie znacznie do przodu.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Co do szyb to chyba tylko taka prowizorka prawda??? Ale poza tym ogólnie to ładnie Ci idzie... Myślę, że uda Ci się skończyć ten model i ładnie go wykonać. Poza szybami nie widze żadnych większych błędów. Pozdrawiam.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Swietny model i siatka.Mam pytanie jak zrobiłeś rowki??bo ja mam same problemy z rowkami.pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Autor uczelnia chwile poczeka. update: tyle ze mam problem. w zadadzie dwa. 1) chodzi o fele .te co zrobilem kompletnie mi sie nie podobają i nie moge sie zdecydowac. wiec bardzo prosze jezeli ktos chcialby zobaczyc:) jak bedzie wygladac bmw szósteczka z jego/jej ulubionymi felami niech podrzuci jakąś fotke a jak bedzie interesujaca to ją wybiore do ostatecznego modelu. 2)teraz naprawde wazne;). raz juz kiedys prosilem ale chyba najwyrazniej uznali wszyscy ze na takie glupie pytanie niech sam znajde sobie odpowiedz. no nic. jeszcze raz. proslibym kazda osobe ktora skomentuje prace o dodatkowo okreslenie jasnosci /kontrastu tak jak widzi u siebie na monitorze. modeluje/renderuje na swoim kompie i lece do brata na kompa gdzie jest net i nagle zonk! praca u mnie na monitorze byla tak jasna ze w drodze myslalem zeby zmniejszyc natezenie swiatla, a na drugim tak ciemno ze kontrast/ jasnosc podnosze o 30-40 pkt w PS i tak jest ciemniejszy (monitory niemal identyczne nastawy po ok 80% jasn/kontr) bede wyjatkowo wdzieczny. ps: Koniu_1990: zgadza sie ,bedzie wnetrze wiec szybki tymczasow giegiel: rowki: cutem tworze krawedzie tam gdzie maja byc rowki,dalej chamfer nie duzy,czasem nawet 2 razy i z shiftem tworze nowe krawedzie przesuwajac je wgląb modelu. z grubsza dzieki za komentsy pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200519 l zrób felgi od m6 i po krzyku ;) i mniej "terenowe" opony proszę :D http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-BMW-M6-RA-Bridge-1600x1200.jpg
Napisano 17 Wrzesień 200519 l no mnie sie modelik podoba...ps...jak dobrze pojdzie to na df bedzie konkurs bmw wiec dobrze wybrales model...hehe;)
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Jasność i kontrast jest dobrze (jakby było źle to by napisali że tak jest) dzięki za pomoc.Popraw te oponki.Pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200519 l Dopiero zaczynam sie bawić grafiką 3d więc ocenie po prostu wygląd bez zagłębiania się w szczegóły techniczne (bo nie mam o nich pojęcia). Według mnie wygląda bardzo dobrze. Jedyna rzecz to te opony, o których była już mowa. Bierznik wygląda jakby był przeznaczony do jazdy po błotnistym/bagnistym terenie czyli tak średnio pasuje do tego autka ;). Jestem bardzo ciekawy jak zaprezentuje się gotowy model szczególnie, że ma mieć zrobione wnętrze. Ambitny projekt, powodzenia. Kontrast/jasność u mnie ok.
Napisano 17 Wrzesień 200519 l U mnie jasno i wyraźnie. Tylko chrom mocno przejarany :) Czy maska zaraz nad grillem nie jest troszeczkę wklęsła? Tak się jakoś odbicie załamuje dziwnie. Pozdrowienia :)
Napisano 18 Wrzesień 200519 l No niezle. Dach jest krzywy i przod chyba ciagle tez, ale jest dobrze. :) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200519 l brzydkie auto wybrales (:D) jedyna ladna bimera to... Nazca C2:P co do felg to: http://www.chromy.pl/