Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedawno moja Kobieta dostała komputer i poprosiła mnie żebym jej zrobił jakąś tapetkę mówiąc "zrób mi coś...Ty umiesz takie różne rzeczy robić.."....jak pewnie zauważyliście niezwykle konkretnie ujęła co to ma być no więc zacząłem kombinować... no i powstała ta prosta pracka...

Może się komuś spodoba..

blue_orchid_final.jpg (174 KB)

Rendering: 3ds max + VRay

Obróbka: Photoshop (drobne korekcje, poziomy, rozmyta poświata)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakoś nie przemawia to do mnie, niby jest glow, rozmycie a jednak im dłużej się wpatruję tym bardziej dochodzę do wniosku że chyba brak mu AA... może za mocny kontrast tego kwiatuszka...

może ustawienie jego w ciemnej części trochę za bardzo obciąża obraz z prawej strony. popróbuj może pprzestawić roślinkę po lewej stronie.

Pozdrawiam

Napisano

strasznie niespójnie kolorystycznie, rozmycie za duże. Jak widać minimalizm to wcale nie taka prosta sprawa :) Nad światełkiem też by się przydało popracować. Polecam pracki Guzowskiego "Beauty lies in simplicity" :)

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za komenty!

Akurat niebieska orchidea wygląda mniej więcej tak jak to zrobiłem a oto DOWÓD ;P

Oj widze że daliście się zmylic...przecież tam nigdzie nie ma problemów z AA oprócz płatków i łodygi....a dlaczego?...dlatego, że one są pokryte miniaturowymi półprzeźroczystymi włoskami (patrz link wyżej - zdjęcie)...

Cała powierzchnia płatków jest pokryta VRay Fur i cała łodyga z listkami!

Pozdrawiam

Napisano

na tapetke to to sie nienadaje - po 10 sec patrzenia ta "jasnosc" meczy oczy. Zrob to samo na ciemniejszym tle bez takich duzych kontrastow + poprawki jakie ci wyzej napisano i nawet sam ja sobie wezme na tapetke :D

ps. ładny wazonik - naprawde mi sie podoba

Napisano

Noo fajnie że pokryłeś Furem vałreja. Ale skoro każdy zinterpretowal to jako brak AA to nie jest dobrze.

Wywal te włoski i dopracuj kolorystykę całej kompozycji.

Pozdrawiam.

Napisano

tweety czemu ma wywalac te wloski, jak one tam powinny byc. A to, ze kazdy to zinterpretowal to jako brak aa to wynika tylko z naszej niewiedzy. Reszta uwag mysle, ze jak najbardziej na miejscu, pozdro

Napisano

Nie wiem co mi w tej pracy nie pasuje... rozmycie jest trochę denerwujące, na moje oko za duże.

Podoba mi się wijąca doniczka z zieloną łodygą w środku. Wyszła ... elegancko chodź trochę koślawo.. nie wiem, ma swój urok. Sztywny kwiatek trochę psuje ten efekt ale coś w tym jest.

Napisano

A ja mimo przeczytania wcześniejszych postów o braku aa jakoś tego braku nie zauwarzyłem przecierz ewidentnie widać że to włoski, trochę może nazbyt rozblurowane ale włoski

Podoba mi się terz pomysł z zakrzywionym flakonem, ale tutaj nie zafajnie to wygląda tak jak już Batu powiedział wcześniej - trochę koślawe

Kontrast według mnie trochę za duży, a rozmycie jest ok

Zwiększyłbym gradacje (niebiesko białą) na kwiatku

Można by terz dodać efekt caustic biegnący z prawej na lewą stronę tak dla wypełnienia pustego miejsca w lewym dolnym rogu

W lewym dolnym rogu widać kawałek białej plamy z razbłysku światła można by to zlikwidować albo pokazaćgo trochę więcej

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności