LuQ Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Wrzucam dwie mroczne prace z prośbą o ocenę. Zobacz powiększenie: "Wisielcy" 1024 x 768 px, 220 KB. Zobacz powiększenie: "Duch wisielców" 1024 x 768 px, 215 KB. Obie prace powstały z tej samej sceny 2 lata temu z myślą o starcie w konkursie 3d. Komputer: AMD Athlon 1700 XP/1518 MHz. RAM 512 MB. Soft: rendering 3ds max5, składanie i retusz w Photoshop 6. System: Windows 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 no mi sie akurat to podoba, nie chodzi o modele itp. bo jest sporo błędów w np. w texturowaniu, ale o sam klimat !! Zwłaszcza 2 render :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Z tej pracy nawet przy tych modelach mażna by wydusić naprawde mroczny, klimatyczny obrazeczek oświetlenie nie jest zbyt mroczne jest nudne bym powiedział nawet ogólnie mi się srednio podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 A mi klimat sie podoba :) . Moedele co prawda mają trochę błędów, ale naprawde nie są złe :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Tak! Klimacik w tych prackach jest super :) Choć mogłoby być trochę ciemniej ;) Ogólnie fajny pomysł. P.S. A jak z tym konkursem, jak zostały ocenione te prace (nie żebym był wścibski, ale mnie to ciekawi :)) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 fajne ale jakies male to drzewo :P ps. klimat na 5+ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 gdyby nie to drzewo to pierwsza pracka była by piękna, ma klimacik :) Druga mi nie podchodz, chyba nieco przesadzileś z tym blurem, bardziej do animki by się nadawało :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 prace trzymają klimat i ogólnie niezle... ale mroczne nie są, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 wow...ciekawy pomysl...napewno to przemawia na plus...ja bym tylko popracowal nad przejsciem drzewa w ziemie...dziwnie to troszke wyglada;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 w pierwszym bardzo dobry klimat, podoba mi się i pomysł, obraz jest jednak psuty przez słabe drzewko, zrezygnowałabym też z gwiazdek. w drugiej przesadziłeś z tym filtrem. a tak wogle to ciesze się że się pojawił ktoś na forum kto nie robi samych autek i kuchni, będą z ciebie ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 ania c dobrze powiedziane :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuQ Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 Przepraszam za długi czas bez odpowiedzi. Macie sporo racji, ale nie wiem, czy uda mi się do tego jeszcze wrócić żeby coś poprawić. Co do wielkości drzewa, to jest trochę wzorowane na naturze - stara, pruchniejąca wierzba, niekoniecznie jest olbrzymia. Coś za coś. Duże łebki, małe drzewo. Klimat miał być raczej bajkowy z oświetleniem tuż przed wschodem słońca. No i ostatecznie zrobiłem coś takiego "średnio mrocznego", gdyż chciałem, aby szczegóły były widoczne na każdym monitorze (nawet ciemnym). Pierwotnie pierwsza praca nazywała się "Sen wisielców". Obo pytał co zdziałałem w konkursie. Nic. Bez odzewu. Druga pracka ma spory blur, bo chciałem zaeksperymentować: zrobić dynamiczny obrazek ze statycznego. Efekt widać... Ania C - dzięki za ciepłe słowo. Nigdy nie chciałem odtwarzać rzeczywistości po to aby mieć np. komputer w komputerze. Wystarczy mi że robię czasem wizki. To co wrzucam na forum jest tylko moje - dla rekreacji. Ale tak a'propos - mam jedno autko, które wrzucę ;-)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi