Napisano 21 Wrzesień 200519 l Wszystko wskazuje na to, że przyszły rok należał będzie do Tomasza Bagińskiego. Twórca nominowanej do Oscara® "Katedry" oraz "Sztuki spadania" zdradził nam, iż pracuje obecnie nad kolejnym animowanym filmem krótkometrażowym, do którego scenariusz powstał w oparciu o pochodzącą z albumu Mateusza Skutnika "Rewolucje: Monochrom" historię zatytułowaną "Kinematograf". Będzie to już drugi w karierze Bagińskiego projekt realizowany we współpracy z polskimi komiksiarzami. Dwa tygodnie temu informowaliśmy, iż twórca pracuje również nad filmem zatytułowanym "Wszyscy święci", do którego scenariusz napisali Bartosz i Tomasz Minkiewiczowie autorzy popularnej serii "Wilq- superbohater". [źródło: FilmWeb] [Więcej...]
Napisano 21 Wrzesień 200519 l ulalala... zapowiada sie smakowicie:) i znowu coś kompletnie różniaćego się od wcześniejszego dorobku- to sie chwali:)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l podoba mi się że każda produkcja Baginskiego jest utrzymana w zupełnie innym klimacie i stylu, mam nadzieję że to się nie zmieni. A tak wogóle to zastanawialem się właśnie dlaczego do "Sztuki Spadania" na DVD jest dołączony "WilQ"...teraz już wiem ;) Pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200519 l szczerze mowiac to nie sadzilem ze az tak sie rozwinie sytuacja krotkometrazowa PI ale dobrze ze sie mylilem i bedzie c.d.:) ps. dobrze ze jeszcze jest z czego czerpac
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Vorek też mam nadzieje ze nie zmieni sie klimat i styl następnego dzieła Bagińskiego.
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Znowu nie bede mogl kupic plytki w empiku. "Byl jeden rzut, wykupili i teraz nie wiadomo". No i nie mam. No i tyle pracy na darmo ;)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l no tu sie zgodze ze bedzie "inne" ale jedno co je laczy to swietny warsztat od strony technicznej:P
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Leander, Płytki są w Empikach i właściwie w każdym sklepie z dvd, nawet w Tesco się walają.
Napisano 25 Wrzesień 200519 l heh.. mozna zawsze zamowic za posrednictwem internetu :) Np tutaj : http://www.merlin.com.pl/frontend/search/1?q=sztuka+spadania&gdzieSzuk=fraza&oferta=O&dzial=2
Napisano 9 Październik 200519 l Kolejny polski, krótkometrażowy film tworzony w trzech wymiarach. Platine Image nawet coś większego ma zamiar zrobić. Jeszcze będziemy mieli polski Pixar, zobaczycie :-) Tak trzymać.