Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wszystko wskazuje na to, że przyszły rok należał będzie do Tomasza Bagińskiego. Twórca nominowanej do Oscara® "Katedry" oraz "Sztuki spadania" zdradził nam, iż pracuje obecnie nad kolejnym animowanym filmem krótkometrażowym, do którego scenariusz powstał w oparciu o pochodzącą z albumu Mateusza Skutnika "Rewolucje: Monochrom" historię zatytułowaną "Kinematograf". Będzie to już drugi w karierze Bagińskiego projekt realizowany we współpracy z polskimi komiksiarzami. Dwa tygodnie temu informowaliśmy, iż twórca pracuje również nad filmem zatytułowanym "Wszyscy święci", do którego scenariusz napisali Bartosz i Tomasz Minkiewiczowie autorzy popularnej serii "Wilq- superbohater". [źródło: FilmWeb] [Więcej...]

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ulalala... zapowiada sie smakowicie:) i znowu coś kompletnie różniaćego się od wcześniejszego dorobku- to sie chwali:)

Napisano

podoba mi się że każda produkcja Baginskiego jest utrzymana w zupełnie innym klimacie i stylu, mam nadzieję że to się nie zmieni.

A tak wogóle to zastanawialem się właśnie dlaczego do "Sztuki Spadania" na DVD jest dołączony "WilQ"...teraz już wiem ;)

Pozdrawiam

Napisano

szczerze mowiac to nie sadzilem ze az tak sie rozwinie sytuacja krotkometrazowa PI ale dobrze ze sie mylilem i bedzie c.d.:)

ps. dobrze ze jeszcze jest z czego czerpac

Napisano

Vorek też mam nadzieje ze nie zmieni sie klimat i styl następnego dzieła Bagińskiego.

Napisano

tylko życzyć powodzenia :) 3mam kciuki. Swoją drogą Adek dobry news ;)

Napisano

Znowu nie bede mogl kupic plytki w empiku. "Byl jeden rzut, wykupili i teraz nie wiadomo". No i nie mam. No i tyle pracy na darmo ;)

Napisano

no tu sie zgodze ze bedzie "inne"

ale jedno co je laczy to swietny warsztat od strony technicznej:P

Napisano

Kolejny polski, krótkometrażowy film tworzony w trzech wymiarach. Platine Image nawet coś większego ma zamiar zrobić.

Jeszcze będziemy mieli polski Pixar, zobaczycie :-)

Tak trzymać.