Napisano 30 Wrzesień 200519 l Hej. Nie za późno żeby dołożyć do Bitwy swoje 3 grosze? Jeżeli nie to poniżej prezentuję w następującej kolejności: 1. koncept- rysunek pana Bengala 2. ogólne przedstawienie sceny 3. poprawkę proporcji. ogólnym założeniem pracy jest zachować pomarańczową kolorystykę i kartunowy wygląd;) http://www.cafesale.net/bengal/gallery/couleur/mrgrand.jpg p.s. nad sceną pracuję od 2 tygodni jednak nie byłem pewien czy się wyrobię więc nie pokazywałem nic wcześniej, jeżeli jednak jest za późno proszę o przeniesienie wątku do wip'a
Napisano 30 Wrzesień 200519 l ech Bacry :) czemu nie startowałeś wcześniej ? :) Już w tej chwili jest za późno, w niedzielę nomiacje. Zmieniam temat zatem i przenoszę do WIP`a. Świetny koncept btw :) powodzenia życzę przy kontynuacji projektu czemu odszedłeś od dużego pana z konceptu ?
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Autor duży pan w koncepcie wygląda dużo lepiej ale w trakcie wyginania bipedem i nakładania ubranka wyszło jak widać, gdyby był w całości modelowany (w pozycji siedzącej) było by łatwiej, tylko koniecznie chciałem clothfx'a wypróbować:D
Napisano 4 Październik 200519 l Autor Zgodnie z sugestiami Leru wróciłem do konceptu dużego pana. Proporcje jeszcze do poprawy (zrobi się na koniec za pomocą FFD, tak myślę). Troszkę jeszcze zostało (spodnie) wtedy zrenderuje ponownie :D
Napisano 9 Październik 200519 l Autor Tak więc przerobiony osiłek i przestawione oświetlenie, wraz z dopasowaniem proporcji. Napiszcie co wam się nie podoba i co proponujecie zmienić. Pozdrawiam B.
Napisano 9 Październik 200519 l 2 pytania - możesz wyrenderowac tylko te linie zeby reszta byla biała ? i jakies opacity map czy sie nia da ? to fr ?
Napisano 9 Październik 200519 l Autor to VRay, więc linie są dodawane jako efekt, reszta to kwestia oświetlenia. oczywiście częściowo to efekt photoshopa. Więc żeby były tylko linie musiałbym zmienić materiał i światło. A czemu się pytasz??
Napisano 9 Październik 200519 l aj bo chodzi mi po łbie taki pomysł jeden - czym te linie renderujesz ? jakis plugin czy niet ?
Napisano 9 Październik 200519 l Autor w vrayu jest w enviromencie dodatek, który się nazywa vraytoon, który dodaje linie obrysu.
Napisano 9 Październik 200519 l Autor I jeszcze jeden update na dzisiaj. Taka próba renderingu tylko lithcache. Przez to wygląda jakby recznie malowane:D Tylko barwę straciło.
Napisano 9 Październik 200519 l czuć sztywność postaci, no może nie obu tak bardzo :) Poluzowałbym troszkę rączki, kręgosłup i twarz. Renderek sam w sobie jest bardzo przyjemny :) pozdrawiam :)
Napisano 10 Październik 200519 l ty a może postacie zrób za pomocą 2d na takich plane'ach jak to miało miejsce w mario ;)
Napisano 13 Październik 200519 l Autor Nie kojażę o jakie mario chodzi, nie mniej nie zmienia to faktu, że nie zamierzam zamieniać moich pieczołowicie wymodelowanych postaci planami ;) A teraz update. Nie miałem ostatnio czasu tego wyrenderować, więc troszkę upłynęło czasu. Postać troszkę zluzowana i tak chyba pozostanie w finalnym renderingu (troszkę podciągnę GI żeby takich wyraźnych cieni nie było) Pozdrawiam B.
Napisano 13 Październik 200519 l o fajowo :) IMO styl renderingu który pokazałeś w V1 jest najfajniejszy
Napisano 16 Październik 200519 l Autor I w ten to sposób dotarliśmy do finalnego rendera. Z jednym szczegółem dodanym odemnie :D
Napisano 16 Październik 200519 l Hmm ciekawe, ale do mnie jakos nie trafia ;], ale brawo za ukonczenie :)
Napisano 8 Listopad 200519 l Autor Jak widać zawsze można coś w pracy zmienić i na wyraźne sugestie niektórych nowa wersja. Trochę przez jpg straciło na jakości.
Napisano 9 Listopad 200519 l dla mnie świetne...lubie takie kolory...zarówno render "zwykły' jak i w werscji kartoonowej...SUPER!
Napisano 9 Listopad 200519 l Autor w takim razie zapraszam do kontemplowania efektów w galerii http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20922 B.
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor forma niedokonana nie jest w tym przypadku właściwa. Projekt został zakończony i zamknięty:D link w poście powyżej.