Bacry Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Hej. Nie za późno żeby dołożyć do Bitwy swoje 3 grosze? Jeżeli nie to poniżej prezentuję w następującej kolejności: 1. koncept- rysunek pana Bengala 2. ogólne przedstawienie sceny 3. poprawkę proporcji. ogólnym założeniem pracy jest zachować pomarańczową kolorystykę i kartunowy wygląd;) http://www.cafesale.net/bengal/gallery/couleur/mrgrand.jpg p.s. nad sceną pracuję od 2 tygodni jednak nie byłem pewien czy się wyrobię więc nie pokazywałem nic wcześniej, jeżeli jednak jest za późno proszę o przeniesienie wątku do wip'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 ech Bacry :) czemu nie startowałeś wcześniej ? :) Już w tej chwili jest za późno, w niedzielę nomiacje. Zmieniam temat zatem i przenoszę do WIP`a. Świetny koncept btw :) powodzenia życzę przy kontynuacji projektu czemu odszedłeś od dużego pana z konceptu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 duży pan w koncepcie wygląda dużo lepiej ale w trakcie wyginania bipedem i nakładania ubranka wyszło jak widać, gdyby był w całości modelowany (w pozycji siedzącej) było by łatwiej, tylko koniecznie chciałem clothfx'a wypróbować:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Temat powala. Fajny render:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 Zgodnie z sugestiami Leru wróciłem do konceptu dużego pana. Proporcje jeszcze do poprawy (zrobi się na koniec za pomocą FFD, tak myślę). Troszkę jeszcze zostało (spodnie) wtedy zrenderuje ponownie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Tak więc przerobiony osiłek i przestawione oświetlenie, wraz z dopasowaniem proporcji. Napiszcie co wam się nie podoba i co proponujecie zmienić. Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 2 pytania - możesz wyrenderowac tylko te linie zeby reszta byla biała ? i jakies opacity map czy sie nia da ? to fr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 to VRay, więc linie są dodawane jako efekt, reszta to kwestia oświetlenia. oczywiście częściowo to efekt photoshopa. Więc żeby były tylko linie musiałbym zmienić materiał i światło. A czemu się pytasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 aj bo chodzi mi po łbie taki pomysł jeden - czym te linie renderujesz ? jakis plugin czy niet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 w vrayu jest w enviromencie dodatek, który się nazywa vraytoon, który dodaje linie obrysu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 I jeszcze jeden update na dzisiaj. Taka próba renderingu tylko lithcache. Przez to wygląda jakby recznie malowane:D Tylko barwę straciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 czuć sztywność postaci, no może nie obu tak bardzo :) Poluzowałbym troszkę rączki, kręgosłup i twarz. Renderek sam w sobie jest bardzo przyjemny :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 ty a może postacie zrób za pomocą 2d na takich plane'ach jak to miało miejsce w mario ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 Nie kojażę o jakie mario chodzi, nie mniej nie zmienia to faktu, że nie zamierzam zamieniać moich pieczołowicie wymodelowanych postaci planami ;) A teraz update. Nie miałem ostatnio czasu tego wyrenderować, więc troszkę upłynęło czasu. Postać troszkę zluzowana i tak chyba pozostanie w finalnym renderingu (troszkę podciągnę GI żeby takich wyraźnych cieni nie było) Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 o fajowo :) IMO styl renderingu który pokazałeś w V1 jest najfajniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 I w ten to sposób dotarliśmy do finalnego rendera. Z jednym szczegółem dodanym odemnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Hmm ciekawe, ale do mnie jakos nie trafia ;], ale brawo za ukonczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Jak widać zawsze można coś w pracy zmienić i na wyraźne sugestie niektórych nowa wersja. Trochę przez jpg straciło na jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 O, takie lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 bardzo fajnie, szkoda ze nie dales do bitwy pewnie by cos z tego bylo:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 dla mnie świetne...lubie takie kolory...zarówno render "zwykły' jak i w werscji kartoonowej...SUPER! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 w takim razie zapraszam do kontemplowania efektów w galerii http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=20922 B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 forma niedokonana nie jest w tym przypadku właściwa. Projekt został zakończony i zamknięty:D link w poście powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi