Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

NO i koejna bitwa...

NIe bedzie chyba za czesto update\'ow bo mam prace...no ale czasem cos mazne :))..Tematem beda nasi przyjaciele w gorace letnie noce...mowa o KOMARACH :)))

pozdr

• Odpowiedzi 116
  • Wyświetleń 10,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pablo moze nam przyblizysz co nie co :D

Po watpie zeby to byl taki \"zwykly komar\"

Napisano
  • Autor

no normalny komar :P:P taki co pije krew z nas :))..co do scenki koncowej to bedzie komar siedzacy na jakiejs rece , ktory pije sobie krew \":)))

pozdr

Napisano

omar Przyjacielu powiadasz , heheh znajác ciebie nie dopuscisz aby to byl zwykly komar napewno bedzie owadem o wynturzonym sposobie bycia hehehe , i wlasnie to jest ten maly dreszczyk emocji heheh , no nie moge sie doczekac pierwysz updatów :D[piwo][piwo]

Powodzenia :D[piwo]

Napisano
  • Autor

ehhh...tak mnie namiawiacie na inna wersje komara...ze az sie zastanowie jeszcze jaka bedzie koncowa scenka :)))

Na razie zaczalem robic tulow...baardzo wczesna jego wersja :)

pozdr

Napisano

NO jak na poczatek zle nie wyglada , ale sam powiesz ze nie ma co tu wiele ogladac hehehe , ladnie wykonane ... to u ciebie sie chwali i dokladnosc hmmm , a jaká ty chcesz wersje komara ?? MOz e wersje wiesz hmm takiego Bojinga co , bo by latal i przewozil pasazerów , wielki komar i jakies male ludziki ( kurde wszedzie laduje male ludziki buahhahaha )

No jak zrobiesz tak zrobisz jak chce zoabczyc cos wiecej ... wiec dozoabczyska :D

Napisano
  • Autor

Sid hehe nie wiem naprawde nie wiem co bedzie pozniej...zobaczymy to dopiero za jakis czas :)

A teraz jedizemy dalej...

pozdr

Napisano

Pablo bitwa dopiero się rozpoczeła a ja widzę , że w tym tępie to ty ją jutro skończysz ;).A tak poważnie bardzo dobry pomysł i jak zawsze szybkie i mistrzowskie wykonanie.Pozdrawiam i życzę powodzenia.[piwo]

Napisano
  • Autor

Stanek dzieki za mile slowa :)..co do szybkosci..hmm pozniej nie bedzi etak szby updatow bo nie mam czasu niestety :(

a tymczasem...nowy render :]

pozdr

Napisano

He jak narazie fajnie :) ubij sobie komara i popatrz na niego pod mikroskopem heeh.Ja szerszenia nie ubije...

-pozdrawiam, Barył

Napisano

PAblo jak zawsze perwfekcjonista w wyborach :) tys to wybral se obiekt pokaz siateczke :)

Napisano

Jak narazie to dla mnie bomba!! tak trzymac, również czekam na siateczke.

Jaką metodą robisz?[piwo]

Napisano

super model pablo :D

*bzz*.. pedzicie strasznie z ta bitwa :)

ja jeszce nie zaczalem..ba! nawet sienie zdecydowalem co chce modelowac :D

powodzenia w dalszej pracy :)[piwo]

Napisano

A ten jak zwykle :) Od razu chce wszystkiech zdeskwalifikowac tepem prac :)

Powodzenia Pablo :D

Napisano
  • Autor

hehe dzieki chlopaki :)[piwo] co do modelu komara...na razie robie jego prowizorke pozniej bede za wieksze szcegoly bral, tylko potrzebuje zdjec w zoomie...

a teraz maly update, plus siateczka

A technika to jest POLYMODELING, zaczalem od cylindra jako odwlok i przekonvertowalem go na Editable Poly i zaczalem modyfikowac :) i tak jade z calym modelem,

pozdr

bitwa5.jpg

komarsiatka.jpg

Napisano

\"I sometimes think that God in creating man, somewhat overestimated His ability\"

-- Oscar Wilde

My bylibysmy lepsze :)

Napisano
  • Autor

maly update...tylko musze pooprawic te przednie nogi bo sa za okragle oraz za grube...

pozdr

bitwa6.jpg

bitwa7.jpg

Napisano

Pablo przyznaj sie ty maz juz pracke gotowa a teraz tylko wywalasz elementy i rendserki rzuczasz :)

Napisano
  • Autor

hehe, wcale nie :P:P patrze na fotki i robie i tyle :P

pozdr

Napisano
  • Autor

nie zaczalem od Cylindra...i potem jego modyfikacje, extrudowanie, weldowanie itd:]

pozdr

Napisano

Plejnami to chyba by sie skichal po drodze niz zrobil cos takiego :D

BTW nozki to extrude czy bevel?

Napisano
  • Autor

Und3r Plane\'ami tak samo by wyszlo :) naprawde :)..a co do nozek to extrude ze scianek z tulowia + scalowanie

pozdr

Napisano

Moze i tak samo by wyszlo ale czy szybciej ?

No i dzieki za info a propos nozek :D

Napisano

Hehe, patrzac na zaawansowanie innych prac, ta ma juz prawie gwarantowane miejsce w czolowce :)

Napisano

cholera coś mi się zdaje że za mały odwłok ma ten jegomość no i za małą rurko-ssawke :P musze jakiegoś cholernika upolować i wrzucić pod skaner :D siakoś twój ma wielki korpus a reszte malutką :D

pozdro...:)

Napisano
  • Autor

dzieki chlopaki :))

Phantom- hmm moze jakies sa ta anomalia w budowie komara, bo niestety nie mam zadnych refeerencji , patrze tylko na fotki z ich natury i potem modeluje wmaxie...na razie chce wymodelowac wszystko, a potem zajme sie proporcjami, sczegolami itd.

pozdr

Napisano
  • Autor

hahaha :D:D wcale nie :P , dzisiaj mam inna robote...moze pozniej cos zaczne modelowac:P

pozdr

Napisano

hihihihihihi...:D nie no chłopaki nie przesadzajcie :D

Pablo ja proponuje żebyś ten odwłok zrobił jakiś pół przezroczysty...albo jeszcze go po przerabiał wkońcu jak komar pije krew to widać ile tego wychłeptał :D

pozdro...

Napisano

CZŁOWIEKU !!!!!!!!!!!!!!

W takim tępie skończysz bitwe w sobote]

ja dopiero wybrałem temat. Wchodze na twój i już mnie coś upier..... w ręke. patrze ,,,,, a to Pablo\'s komar .

Powodzenia - naprawde niezłe tempo - a komarek bardzo fajny - naprawde mi sie podoba - ike czasu Ci to zajeło ?

Napisano

Spoko musimy jakas dywersje przeprowadzic :D

:cool: /Pablo\'s Komar/ [killer] /und3r/

O! Komar zwalczony :D

Napisano
  • Autor

buahahah :D:D nie no ludzie co Wy ze mnie robicie?:D hehe

Teksturkami zajme sie pozniej na razie sam modeling, komara robie hmm..z 2-3 h.Co do tego odwloku to jescze chyba go powieksze...i bedzie tak krew widac :)).A w cale duzo przy nim nie siedze bo nie mam czasu...mam inne sprawuy na glowie...:-/.Co do koncowej scenki tak jak mowilem wcezsniej, prawodpodobnie bedzie na jakiejs rece :)

pozdr

Napisano
  • Autor

oki wstepny model skonczony, teraz tylko trzeba poprawiac bledy, np. nogi oraz dodawac szczegoly...

bitwa8.jpg

bitwa9.jpg

A tutaj daje obrazek, abyscie sprawdzili czy sa dobre proporcje...powiedzicie czy cos wydluzyc, skrocc, powiekszyc itd

bitwa10.jpg

Napisano

Super robota Pablo :)

ur gr8 :]

Wydaje mi sie ze ogolnie jest ok,no moze rzeczywiscie troszke odwlok wyciagnij.

greetz[piwo]

Napisano

sÓÓÓÓper komar :) I co Ty bedziesz robil przez caly miesiac jaki jesczze zostal?? hehe... szykuje sie piekna praca :)

Napisano

Pablo, niezly z Ciebie zawodnik..

kiedy Ty znajdujesz czas na taka robote i na tysiace komentarzy wokol?

Jak mnie jakis komar dopadnie, to przestudiuje jego zwloki na potrzebe Twojej pracy :)

Napisano
  • Autor

Leander hehe [lol]moze lepiej nie zabijaj :P wkoncu to tez zwierzatka :] hehe..

pozdr

Napisano

jejku... no z takim super komarem to mój wielgachny goliat nie ma szans! :D

Napisano

Wow [wow]!! Komarek powala i to tego w jakim czasie !! Narazie jestes na 1 miejscu !!

Będziesz dodawał włosi na ciele ?? ( co ja gadam...pewie na 100% będą...:) )

Napisano
  • Autor

dzieki :)) jasne ze beda wloski :))

teraz poprawilem troche nogi, poszerzylem oraz wydluzylem odwlok, dalem troche szczegolow na glowce...i nie wiem co dalej modelowac zanim zaczne texturowac?? co?

pozdr

bitwa11.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.