Napisano 13 Październik 200519 l Jesli ktos jest zainteresowany to gdzies na mojej stronce jest nowa animacja "Uninvited guest". Wazy ok 70-80 MB ..cos takiego. adres - http://www.jurcan.com http://www.acpik.com.pl/super-oko/UnKAT_Jurcan.avi napisalbym co sie dzialo pod koniec montazu tej animacji i dlaczego tak wyglada jak wyglada, ale powiedzmy, ze ...ech .. klient nasz pan.... strone zrobilem wczoraj "na kolanie", wiec bez bicia. pozdro dla wszystkich ostatnio spotkanych w stolicy :)
Napisano 13 Październik 200519 l serwusik sinclair :) zaraz sobie wlacze sciaganie i chetnie lukne , poprzednie byly OK. :)
Napisano 14 Październik 200519 l zaraz sobie sciagne ... Widze, ze po Vaderze pora na KATa :D ... niezle ... sie pochwale .. do tego poprzedniego teledysku, a raczej do utworu na plycie "This is The War" robilem orkiestralne intro :P
Napisano 14 Październik 200519 l fajowa animka :) najbardziej spodobały mi się efekty np przy przejściu psa (psa ?) przez portal. Możesz się pochwalić Sinclarze jak tego dokonałeś ? szacun za ukończenie tego, obiekty tu użyte widzieliśmy już dużo wcześniej przecie :). Już wtedy było wiadomo, że to do tego projektu ?
Napisano 14 Październik 200519 l jaka milusia psina:) porzadna robota,animacje troche sztywne jedynie. warto bylo czekac;)
Napisano 14 Październik 200519 l niestety sobie nie zobaczę co tam wysmażyłeś: Not Found The requested URL /Glowna.htm was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/1.3.33 Server at http://www.jurcan.com Port 80
Napisano 14 Październik 200519 l Autor spoko, juz dziala. Leru: - masz na myli tego devilka ? a co do pieska, to miala byc jakas taka dziwna hiena ( tak, wiem wyglada zupelnie nie jak hiena, ale autentyczna nie pasowala mi do klimatu ). przejscie jest polaczeniem kilku warstw w afterze, troche maskowania i efektow.
Napisano 14 Październik 200519 l widzialem juz :) . sinclar, swietna robota , i wogole OGROM roboty. Wiadomo - wiekszosc moznaby dopracowac lepiej - zwlaszcza animacje postaci - ale baardzo mi sie podoba i robi wrazenie. W drugiej polowie odczuwalo sie klimat jakby demo reela - jakby wrzucania czegokolwiek, zeby tylko czas zapełnic. Bardzo fajny klimat uzyskujesz w postprodukcji . Gratulacje ukonczenia projektu :)
Napisano 14 Październik 200519 l tak chodzi o Devilka :) pamiętam jego bujne owłosienie na plecach :D
Napisano 14 Październik 200519 l na mnie zrobił ten obraz sporo większe wrażenie niz produkcje znanych timow , w stylu fallen art itp , co do animacji to roboty poruszają się równie dobrze jak w matrix , czemu jeszce nie pracujesz dla braci Wachowskich?
Napisano 14 Październik 200519 l Oftopowe pytanie do Sina - ostatnio qmpel pokazał mi teledysk Vadera robiony do Twojej poprzedniej animacji, a z tego, co pamiętam to najpierw była animka i nic nie było słychać o Vaderze - jeśli możesz to napisz JAK to się stało... Jestem poprostu ciekawy :) No i zazdroszczę :P
Napisano 14 Październik 200519 l Autor 10 gb limitu na miesiac wlasnie poszlo sie.. ech. no sory, ale teraz nic nie zalatwie. ew. jak ktos sciagnal i ma taka mozliwosc to niech udostepni jakis link. z gory dzieki. jesli chodzi o vadera to faktycznie anima byla wczesniej a kapela skomponowala pod nia muzyke. o szczegolach niestety nie moge mowic, ale wszyscy sa zadowoleni :)
Napisano 15 Październik 200519 l No, chłopaki, więc kto pierwszy wrzuca to na serwer? Mam na ten filmik ogromną chrapkę. A nawet dwie chrapy. :D
Napisano 15 Październik 200519 l ej ... ile to zajmuje ? jak fajna animacja to dam u siebie :> ej ... drugi pomysl ... http://www.rapidshare.de
Napisano 15 Październik 200519 l no niestety trzeba sie ustawic w kolejce jak za komuny, heh 15 dni jeszcze. Jakby co to jA stoje za Marcinem
Napisano 15 Październik 200519 l Ja mogę wrzucić pierwsze 40% :P Odnośnie info o Vaderze - noooo doooobrzeeee :P
Napisano 15 Październik 200519 l Bandwidth Limit Exceeded The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later. Apache/1.3.33 Server at http://www.jurcan.com Port 80 - :(
Napisano 15 Październik 200519 l Autor oki, wlasnie wyslalem im potwierdzenie, wiec zostalo teraz tylko oczekiwanie... co nie zmienia faktu, ze przydalby sie nielimitowany ftp ( chociaz na kilka dni ), jakby co gg 5610336 - dzieki qrcze, kiedys wystarczylo zadzwonic, teraz sa jakies procedury..ech ma dzialac do 15.00 marcin - tam upload jest do 50 mb, anima ma ok 80
Napisano 15 Październik 200519 l sinclar - wes , nie baw sie z tym . Daj to wszystko na rapidshare.de tak jak podalem wyzej i kazdy bedzie mogl sobie to sciagnac ;] kilka kliknięc i ile żyćuradowanych bedize :>
Napisano 15 Październik 200519 l no fajne to to nie ma co, jakoś momentami traciłem myśl przewodnią, ale zraz znów se puszcze i tym razem postaram się bardziej skupić, a tak wogóle to mam pytanie odnośnie tych chmur, już w Corionie mi się podobały, jeśli to nie zawodowa tajemnica to mógłbyś dać kilka wskazówek jak je robisz...pozdro :)
Napisano 15 Październik 200519 l dobra wrzucam do siebie na serwa na pare dni. A co do projekciku to rewelka, dlugo to robiliscie?? Jedyna rzecz jaka mnie razila w calej animce to pani z wiadomosci ktora wygladala jakby chciala cos powiedziec a nie mogla, ale na tle calego zalozenia to jest zupelnie nie istotne, bo liczy sie calosc. ZER SZUJNE ANIMATIONEN. I jak bys mogl napisac w skrocie o czym jest piosnka bo Kat nie zabardzo mi wchodzi w ucho. Bo tak dokonca to nie wiem o co chodzi w animce, a w tekscie lezy napewno cale sedno. zapasowy link ktory bedzie dzialal przez 7 dni: http://www.acpik.com.pl/super-oko/UnKAT_Jurcan.avi
Napisano 15 Październik 200519 l Autor co do spikerki i calej reszty... takie byly zalozenia kata ( na okladce tej plyty jest spikerka ). mialo powstac wrazenie przekazywanych sprzecznych z rzeczywistoscia informacji przez tv i oglupiania widza i cos w tych klimatach.. ale, no wlasnie. pozniej musialem wywalic wszystkie spoty i zastapic je muzykami to samo tyczylo sie komunikatow i tym samym powstala lekka sieka. brakuje ujecia ladowania glupot w mozg widza i kilku mniejszych/posrednich, ale...ech..juz mi sie nie chce tego ciagnac..jest jak jest. super oko - thx !
Napisano 15 Październik 200519 l Będzie dostępna wersja bez powywalanych fragmentów o których wcześniej pisałeś?? :> Byłoby ql.. Odnośnie animy - jest naprawdę spoko.. na początku troszkę brakuje mi przeplotu, ale później da się przyzwyczaić :) Z historii wyszła rzeczywiście lekka sieczka - nic, a nic nie rozumiem ;( Co nie zmienia faktu, że klip przyjemnie się ogląda.. Choć czasami mam wrażenie, że robiły go 2 osoby. Dlaczego? Ano dlatego, że momentami animacja zwala z nóg i chcę się zapytać dlaczego ludzie, którzy za tego typu rzeczy biorą kwoty z >4 zerami nie potrafią tak tego dopieścić, a momentami wszystko się rozjeżdża, kaszani się animacja, przenikają się obiekty (jak na zbliżeniu na twarz dziewczynki - szyja/kołnierzyk). Na koniec jednak należy się pochwała za modele postaci - są naprawdę mocnoooo poskładane, a materiały powalają - czujesz klimacik :D
Napisano 16 Październik 200519 l Autor Byc moze zmontuje druga czesc ( wyjasniajaca - skad ? po co ? itd. ), ale to dopiero najwczesniej po nowym roku. Mam jeszcze ponad minute niewykorzystanego materialu i troche zaczetych/nieskonczonych scen ( kilka nawet bedzie w ich wersji ), wiec ja sadze bylaby to kwestia miesiaca. Niestety na ten czas jestem juz lekko zajety, pozniej swieta, nowy rok i... prawdopodobnie sie za to zabiore ( o ile kat pozwoli of koz ). Co do animacji. Zajmuje mi ona najwiecej czasu i jesli majstruje przy niej nieco dluzej to jako-tako obleci, ale.. gdybym sie tylko piescil z animacjami to za chlere bym tego nie skonczyl ( a i tak termin byl "lekko" przesuniety ). Z dziewczynka kwasy wychodzily przez morphy, ale byly na tyle male, ze zostaly :)
Napisano 17 Październik 200519 l Aż mnie zaciekawiło :) Poświęce 80 mb na oblookanie twojej pracki, lecz zanim się "zassa", może mógłbyś powiedzieć coś o użytym sofcie i sprzęcie na jakim pracujesz. Pozdrawiam
Napisano 17 Październik 200519 l Autor tia. juz prawie na pewno wiem, ze nie bedzie "drugiej czesci" ( w sumie to i nawet dobrze ). po nowym roku juz tez jestem zajety ..to jeszcze nic pewnego i ..zobacze jak sie inne sprawy potocza.. ok, niewazne. kannu - odnosnie wrzucania czegokolwiek - pewnie chodzi Ci o czesc wojenna, to byla w planach od poczatku, a wlasciwie to miala byc glowna osia, jednak wszystko sie z czasem sieklo/pozmienialo, a ze material byl wczesniej przygotowany to sie nie mogl zmarnowac hehe. bilay - soft jak soft. to niewazne czego uzwasz tylko co mozesz z tym zrobic. ja akurat uzywam maxa, shopa, aftera, premiera i kilku mniejszych, a sprzet mam na aktualne warunki bardzo przecietny, zadnych rewelacji. offtop: jakas dziwna "posucha" panuje w dziale animacji, czy mi sie tylko wydaje ?
Napisano 18 Październik 200519 l sinclar :D tu jest wieczna posucha. ewentualnie co dwa dni pojawia sie post - ale najczesciej w stylu : "oo, dlaczego nie konczycie animacji,? " :D No ale wiadomo - malo ludzi robi animacje :( , a jeszcze mniej je konczy :DD
Napisano 18 Październik 200519 l Oj posucha panuje tu od samego poczatku. Takze dobrze ze od czasu do czasu sie pojawi jakis wiekszy projekt, ruszy dzial wtedy na 2 dni i znowu cisza przez miesiac przerywana wstawkami LoOola - " a jak wstawic miecz swietlny do nagranego kamera materialu" heh. Bida z nyndza. Najczesciej WIPy sie koncza tylko na prezentacji modeli i probnej animacji, nastepnie znikaja w bezpowrotnej otchlani :D
Napisano 18 Październik 200519 l jestem pod wrazeniem,zrobiłes to super, ciekawe czy ci zapłacą :)odpowiednio a na marginesie to dlaczego nie umiesciłeś ich oryginalnego logo?
Napisano 18 Październik 200519 l ...Najczesciej WIPy sie koncza tylko na prezentacji modeli i probnej animacji, nastepnie znikaja w bezpowrotnej otchlani :D no może częściowo to i prawda :) ale np. nasza animka już rusza z miejsca - zatrzymała się troszkę przez bitwę . Niedługo apdejty. Co do animki Sinclara - to naprawdę jestem pod wrażeniem - gratulacje - kawał solidnej roboty .... ale tak jak zauważył Mati też mam wrażenie że 2 osoby zajmowały się animacją postaci - bo ten diabełek (przy wychodzeniu z tego światła) dosyć słabo się rusza w porównaniu do innych postaci. Oprócz tego te idące zombie troszkę odstają od reszty która jest na wysokim poziomie - pozdrawiam p.s. zdradzisz jak te chmury robisz ? :D p.s.2 widzę że kol. Luczyk (gitarzysta z Kata2 - bo są 2 Katy jakby ktoś nie wiedział , jeden z Luczykiem a drugi z wokalistą R.Kostrzewskim) ma dalej ciągoty dyktatorskie bo na videoclipie jest w 95% tylko ON - reszta przewija się tylko w tle :)
Napisano 18 Październik 200519 l Jaras no ja licze na was i mam nadzieje ze uda wam sie skonczyc projekcik
Napisano 18 Październik 200519 l Autor co wy z tymi chmurami ? - chmury jak chmury.. :) - animowana mapa, troche afterburnera, aftera i odpowiednia ogniskowa ( sa oczywiscie osobna warstwa ). aniamcja walk'a devila byla zrobiona wieki temu, jak testowalem rig i taka juz zostala ( jest jej moze 2-3s ) z jakich powodow to wiadomo - czas. a zombiaki hmm.. - mialy byc ospale a wyszlo jak wyszlo. mi oka nie wnerwiaja w przeciwienstwie do innych rzeczy ;)
Napisano 18 Październik 200519 l a to, że te chmury są jakby to...w deche ;), no to chyba normalne, że autora wkurza własna praca jak spędzi przy niej trochę czasu, poprawcie mnie jeśli się myle...
Napisano 26 Październik 200519 l Autor mell ...ja tez wciaz czekam ...pytalem jakies 2 tyg temu i powiedzieli, ze jeszcze nie trafilo "to" do tloczni. Licze, ze sie wywiaza z obietnicy... nawet rozmawialem z nimi tydzien temu i tez, tak jakos wyszlo, ze o tym napomknalem ...podobno pamietaja hehe
Napisano 26 Październik 200519 l mialem okazje widzec sinclara podczas pracy przy tej animacji... i powiem tylko tyle, że na naszych oczach rodzi sie jeden z najlepszych polskich grafików 3D... :) brawo za wytrawałość i determinacje!!!
Napisano 26 Październik 200519 l Ekstra. Podoba mi sie - przejscie wilka przez portal, walka, ruchy robotow. Ogolnie 5+/6. Moglbys troszke wiecej czasu poswieci wystrzalom i blyskom. Pzdr
Napisano 26 Październik 200519 l o, zes dosypal... thx, ale ...ehmm ...bez jaj ;) pozdro nie badz taki skromny ;]... ja wcale nie przesadzam
Napisano 27 Październik 200519 l kawal dobrej roboty :) a tak z ciekawosci ile czasu pochlonal ci ten projekt?
Napisano 31 Październik 200519 l JEST WYRĄBISTA!!!!!!! DAJE 4 GWIAZDKI!!!!!!!!! hehe :) Bardzo fajna animka. Szczególnie te wilki mi sie podobały.
Napisano 4 Listopad 200519 l Autor nie pamietam, czy wczesniej o tym pisalem, ale siedzialem nad nia.. hmm... w zasadzie 7 miesiecy, ale ciezko to ocenic bo o ile 95% pracy bylo wykonane w niecale 6 miechow, tak pozniejsze przerobki ( w zasadzie bzdury typu - przyspiesz ujecie, dodaj inny napis itp. ) zajely kolejne dwa hehe. ech, ostatni raz pakuje sie w tak dlugi utwor, chociaz zrobilem to swiadomie i nie moge powiedziec, zebym zalowal, bo pracowalo sie z klientem ( poza malym zgrzytem - pozdrawiam prawnika menagera ;) calkiem przyjemnie i pewnie dlatego juz pomalutku mysle o kolejnej animacji. ..ale takiej, ze hoho :) ..tylko musze sie jeszcze troszeczke douczyc hehe. pzdro
Napisano 4 Listopad 200519 l wlasnie na POLSACIE lecialo :) ... W TV jest zdecydowanie bardziej zdesaturowane ... ale efekt mily :) juz wczesniej pisalem, ze Great Job Soldier, wiec nie bede sie powtarzal ... pozdrawiam