Marcin Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 wiecej chyba nie trzeba pisac http://vray.info/features/vray1.5_preview/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 ciekawe, thx for link to jest fajne :] edit: do tych na dole: to jest naprawdę fajne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Październik 2005 Autor Share Napisano 14 Październik 2005 fajny to jest mapowany Domelight dla ktorego mozesz przypisac HDRI ktore naprawde robi cuda jak sie umie to obsluzyc ... coustics nigdy mnie nie ciekawily , traktowane przezemnie jako bajer , do wizek sie nie przydaje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 odrazu widac jakie xeav ma podejscie :> tjw domelight; hmm sun & sky do exteriorow miodzio, hmm DirtShadera nie rozumiem ale jezeli chodzi o to o co mysle to wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Fast SSS - to sie niewatpliwie przyda. Ten dirt shader wyglada jak figurki z kinder niespodzianki. ;) IBL? Nawet nie wiedzialem, ze cos takiego jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 mnie się tam dirt shader podoba no i może w końcu by zrobić obrazek z SSS nie tzreba będzie poświęcac nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Ja się zgadzam z xeav'em - najciekawsze w tym całym renderingu są efekty świetlne w stylu caustyki czy coś takiego. :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Zalezy kto co robi. Nie sama kaustyka czlowiek zyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Nie sama kaustyka czlowiek zyje. czy ja wiem :] Practically all of the light is coming from caustics. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Tak na prawdę najważniejszym ulepszeniem może okazać się zmiana w rQMC, bo może wpłynąc na szybkość właściwie wszystkiego. IBL, Physically-based camera (czyżby wpływ Maxwella?), Sun and sky system i poprawiony photon mapping wygladają ciekawie. Jeśli Dirt shader będzie szybki i dobry, to może być bardzo przydatny, wreszcie w VRayu będzie można zrobić (prawdziwy) ambient occlusion pass, to się może przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 czy ja wiem :]Jak by to powiedziala moja matka: zupy ci z kaustyki nie zrobie! ;) heh, na serio, to bez kaustyki mozna sie obejsc. Tylko w pewnych "niezwyklych" sytuacjach jest konieczna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Co Wy tak o tej kaustyce? w 2 miejscach jest raptem wspomniana i to przy okazji innych rzeczy, a Wy z tego robicie główne ulepszenie w nowym VRayu. Że jest na kilku obrazkach, to nie znaczy, że jest najważniejsza. No i faktycznie, wśród userów VRaya, nie jest to na pewno najczęściej używana rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 ambient occlusion pass a co to? ------------ co do tego nowego rQMC to nie wiem czy sie czas polepszy bo na tym co jest pokazane, idzie wolniej, ale troche ladniejszy nois Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 upraszczajac: na randerze na czarno wychodza miejsca gdzie odleglosc miedzy sciankami jest 0 (lub zblizona do 0), na bialo tam gdzie odleglosc jest maksymalna (zbliza sie do nieskonczonosci). Przydaje sie w teksturowaniu (przyklady sa na stronie), mozna puscic taki ambient occlusion pass i fake'owac GI potem nakladajac na to w post produkcji reszte. Fachowcem nie jestem, wiec mam nadzieje, ze duzo nie przekrecilem. Co do QMC: jesli jest dluzej, ale lepiej, to moze jest szybciej niz zeby taka sama jakosc osiagnac na poprzedniej wersji, wiec moze byc szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 o kurcze, robi wrazenie :). a kiedy ten vray ma byc sprzedawany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 no naprawde super!! i dołączm sie do pytania kannu_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 vray 1.5 ma byc razem z maxem 8 .. czyli hmm , juz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Marcin ma być z maxem tak jak MR dołączony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 nie no ;] miał wyjsc raze z maxem , w tym samym czasie a nie w tym samym pudełku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 ciekawe tylko jak to będzie współpracować z hair and fur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 jak sie wlaczy geometry to pewnie bedize dzialalo ;] a raczej musi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 nie no ;] miał wyjsc raze z maxem , w tym samym czasie a nie w tym samym pudełku ;] No bo ja już myślałem, że już do Vraya sie dobrali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Hhehe no a dlaczego by nie ? Fajnie by było zobaczyć najnowszego vraya wraz z 3ds`em :D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 no z hairem to juz poprzednim vrayem renderowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 hmm podoba mi się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 jestem ciekawy czy wreszcie bedzie rendering sieciowy animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi