maras Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Witam, pora o sobie przypomnieć na forum:) Pracka robiona aby sprawdzić czy w Vue da się w miarę realistycznie wyrenderować "coś małego i w środku". Wyjszło jak wyjszło. Całość luźno wzorowana (są dość spore nieścisłości) na: http://www.architonic.com/imgPro/import_052003/warm_01_sq_sat.jp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 render mi się podoba, niektóre tekstuyry bym zmienił. ps. co za vue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 bajeranckie - mi się podoba mozna by dopieścić pare rzeczy (szczególnie niektóre materiały, np. ta wygięta podkładka jest zbyt matowa, a blat stołu zbyt błyszczący), ale ogólnie jest fajnie tło to fotka czy wszystko jest modelowane i na to nałożony DOF? i moze pokaz siateczke, jesli to nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-M@RTIN- Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 a może "herbatke" ?? mi sie podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Milutko. Herbatka może bardziej wygląda jak kawa z odrobiną mleka, ale sam render bardzo ładny. Stół po prawej stronie niezbyt ładnie wygląda. ps. co za vue? W vue można zrobić np. ładne niebo do wizki i od razu wiadomo jakie światło wrzucić w scenę, żeby cienie się zgadzały ;) http://www.e-onsoftware.com/Products/vue5/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Render bardzo ladniutki, z kompozycja sceny cos nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 co to za łańcuch? herbatka dla skazańca czy miske przywiązali żeby nie ukradli? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Coś mi się wydaje że mocno inspirowałeś się pewną sceną w Lightweave EDIT wlasnie zobaczylem tego linka ;] ale to nie zmienia faktu że tamten ktos inspirowal sie LW ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MindStorm Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Całkiem niezłe! Tylko troche nie podoba mi się zbyt gwałtowne przejście z blatu głatkiego na dziury (czyżby korniki były głodne? :) ) Ale ogólnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 AA trochę słabiutko wyszedł. Poza tym pracka OK, aczkolwiek mogło być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 ps. co za vue? sam newsy do niego dawałes :) i linki do tutków :P jak na vue to fajnie tylko czemu nie vray :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 heh, nie samym vRayem człowiek żyje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Dzięki za komentarze. xeav -> co do Vue to już się chyba wyjaśniło:) mkk3a -> tło to fotka, a dokładnie mapa HDRI Master Kiełbaster -> łańcuch pełni bardzo ważną rolę, mianowicie... wypełnia kompozycję (miały być klucze ale nie chciało mi się modelować:) hindus -> bo nie umim, hehe Siateczka na życzenie, niestety kiepsko widać ale z Vue inaczej nie umiem złapać. Ciekawostka: para której prawie nie widać to 2 kulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi