Napisano 17 Październik 200519 l Witam, pora o sobie przypomnieć na forum:) Pracka robiona aby sprawdzić czy w Vue da się w miarę realistycznie wyrenderować "coś małego i w środku". Wyjszło jak wyjszło. Całość luźno wzorowana (są dość spore nieścisłości) na: http://www.architonic.com/imgPro/import_052003/warm_01_sq_sat.jp
Napisano 17 Październik 200519 l render mi się podoba, niektóre tekstuyry bym zmienił. ps. co za vue?
Napisano 17 Październik 200519 l bajeranckie - mi się podoba mozna by dopieścić pare rzeczy (szczególnie niektóre materiały, np. ta wygięta podkładka jest zbyt matowa, a blat stołu zbyt błyszczący), ale ogólnie jest fajnie tło to fotka czy wszystko jest modelowane i na to nałożony DOF? i moze pokaz siateczke, jesli to nie problem
Napisano 17 Październik 200519 l Milutko. Herbatka może bardziej wygląda jak kawa z odrobiną mleka, ale sam render bardzo ładny. Stół po prawej stronie niezbyt ładnie wygląda. ps. co za vue? W vue można zrobić np. ładne niebo do wizki i od razu wiadomo jakie światło wrzucić w scenę, żeby cienie się zgadzały ;) http://www.e-onsoftware.com/Products/vue5/index.php
Napisano 17 Październik 200519 l co to za łańcuch? herbatka dla skazańca czy miske przywiązali żeby nie ukradli? :P
Napisano 17 Październik 200519 l Coś mi się wydaje że mocno inspirowałeś się pewną sceną w Lightweave EDIT wlasnie zobaczylem tego linka ;] ale to nie zmienia faktu że tamten ktos inspirowal sie LW ;]
Napisano 17 Październik 200519 l Całkiem niezłe! Tylko troche nie podoba mi się zbyt gwałtowne przejście z blatu głatkiego na dziury (czyżby korniki były głodne? :) ) Ale ogólnie spoko
Napisano 17 Październik 200519 l AA trochę słabiutko wyszedł. Poza tym pracka OK, aczkolwiek mogło być lepiej.
Napisano 17 Październik 200519 l ps. co za vue? sam newsy do niego dawałes :) i linki do tutków :P jak na vue to fajnie tylko czemu nie vray :)
Napisano 17 Październik 200519 l Autor Dzięki za komentarze. xeav -> co do Vue to już się chyba wyjaśniło:) mkk3a -> tło to fotka, a dokładnie mapa HDRI Master Kiełbaster -> łańcuch pełni bardzo ważną rolę, mianowicie... wypełnia kompozycję (miały być klucze ale nie chciało mi się modelować:) hindus -> bo nie umim, hehe Siateczka na życzenie, niestety kiepsko widać ale z Vue inaczej nie umiem złapać. Ciekawostka: para której prawie nie widać to 2 kulki