Izykolson Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 Zamieszczam moją pierwszą pracę!!! takie sobie autko ma kilka bugów ale wszystko jest dopiero w początkowej fazie. Prosze o szcery komentarz oraz o pomoc w znalezieniu bardzo realistycznego tła na którym mogłbym umiescic to autko(interesuje mnie bardzo duża rozdzielczosc). PS. jak wam sie cos niepodoba to prosze o podpowiedz bo chce uzyskac bardzo realistyczną wizualizację tego autka. Tu macie dwa widoki. Oglądajcie i komentujcie!!!! :):):):) [ATTACH]25032[/ATTACH] [ATTACH]25031[/ATTACH]
SWRSC Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 przejarales GI, a jesli chodzi o otoczenie to proponuje ladną fotke dla tła i mape HDRI dla otoczenia, wyjdzie ladnie.
Izykolson Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 a na ile powinienem ustawic GI według ciebie?? aha no i własnie apropo tła szukałem juz kilka dni ale nie moge znalesc odpowiedniego. nie znasz moze jakis linków z czymś dobrym(tło i hdri)???
chudy Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 model całkiem niezły, ale jest pare rzeczy do których sie przyczepie: 1. felga: ma strasznie cieńkie ramiona, wygląda jakby przy pierwszym ruszeniu miała sie połamać 2. opona: to chyba nie z tego samochodu :], ogólnie wydaje sie być za duża i mieć za wysoki bieżnik 3. no i przejarałeś strasznie ten render edit: masz chromowane tarcze hamulcowe?? ;P
Kr3tz Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 co do hdri- hm, jest tak fajna stronka, www.max3d.pl... i www.hdrimaps.com... i www.google.pl... ale wszystko jest dopiero w początkowej fazie Zamieszczam moją pierwszą prawie ukończoną pracę to jak jest w koncu? ukonczone czy nie?
Conrad Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 hehe kola wygladają jak z zabawki, no czekam na reszte, bo faktycznie bugi są.No i wlasne, troche Twoje zdanie nie jest pewne jesli chodzi o to czy skonczona czy nie heheh.
SWRSC Napisano 17 Październik 2005 Napisano 17 Październik 2005 a jaki to render w ogole jest? Mental?
Izykolson Napisano 17 Październik 2005 Autor Napisano 17 Październik 2005 chudy odpisuje na twój komentarz. co do felg masz racje musze to poprawic, co do opon to brałem przykład z tutoriala ale tez mi jakos nie pasowały a wiec tez do poprawki hehehe. Co do tarczy hamulcowej to poprosze opis jakiegos realistycznego materiału. PS: Prosze o podanie jakis testowych ustawien do mantal raya bo w nim renderuje(GI, FinalGather itd.....)
Gość marcin_mocny Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 a ja ci napiszę że wycieraczki masz w przeciwną stronę ustawione --- no chyba że jest to wersja z kierownicą po prawej stronie albo render z lustrzanego odbicia :)
Leru Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Izykolson -> zapoznaj się z regulminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Diesel Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Samochodzik wsumie ok ale render troszke kulawy, proponuje troche inne hdri i zmień opony na troche mniejszy profil i powiększ felgi a będzie ok
Koniu_PL Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 Hehe Leru widze, że masz dużo roboty :D Marcin - jesteś bardzo bystrym człowiekiem :) Izykolson bardzo fajnie, ale popraw te bugi i daj nam bardzo fajny renderek z samochodzikiem. ;) Powodzenia.
Izykolson Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 Do LERU: sory ale pierwszy raz wystawiam prace hehehe i sie troszke pogubilem. A jesli chodzi o jakies postępy w mojej pracy to narazie poprawiłem felgi i opony na mniejszy profil zmieniłem tarcze hamulcowe z zaciskami. Aha byłbym zapomniał zmieniłem takze wycieraczki bo były w odwrotną stronę :):):):). Poprawiem takze materiał na karoserie. Sorki ze nie wystawiam aktualniejszego renderka ale jesli dobrze pojdzie to skoncze prace w ten weekend a wiec się doczekacie ehhehe :):):)
Izykolson Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 Ludzie pomóżcie!!!!! Potrzebuje fotke lub texturke najlepiej bump z napisami na bok opon. Prosze o szybką odpowiedź. Im szybcie ją zdobede tym szybciej zobaczycie update::):):):):))
Izykolson Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 No to daje wam pierwszy update. Poprawiłem to co wam nie pasowało w oponie i feldze.(zrobiłem niski profil opony i odrobine ziększyłem felge i jej ramiona). Pozatym zrobiłem całkiem nową tarcze hamulcową i zacisk. Myśle ze wygląda to dużo lepiej :):):) [ATTACH]25159[/ATTACH] Prosze o szczery komentarz bo nie wiem czy dalej siedziec przy kołach czy przejsc do poprawiania innych bugów.
Koniu_PL Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Opona za cienka... Felga ok. Przejdź dalej.
Bubu Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Dokładnie i ten bieżnik też coś nietegeś znaczy za wysoki :)
Secator Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 hehe bieżnik jak do terenówki na sportowej feldze :]
Rekomendowane odpowiedzi